To VAR γλύτωσε τον ΟΦΗ από μια διαιτησία – καρμανιόλα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όπως το είπε πολύ σωστά και ο Νίκος Νιόπλιας, εάν δεν υπήρχε το VAR ο ΟΦΗ ενδεχομένως και να μην κέρδιζε.

Οι Έλληνες διαμαρτύρονται γιατί ο Περέιρα φέρνει ξένους και σφυρίζουν τα κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα που το VAR μπήκε στην ζωή μας, μας δείχνει το χαμηλό επίπεδο που χαρακτηρίζει τους Έλληνες διαιτητές. Σε ένα παιχνίδι όπως το χθεσινό που δεν υπήρχαν δύσκολες φάσεις, ο Τζήλος και οι βοηθοί του τα έκαναν μαντάρα αφού χωρίς την χρήση VAR δεν θα είχαν μετρήσει δύο γκολ του ΟΦΗ: Το ένα του Μάνου και το άλλο του Γιαννούλη (για το οποίο υπάρχουν αρκετές ερμηνείες όμως είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι αντικανονική η προβολή του στον Μακέντα και δεν τον παρεμποδίζει καν).

Επί της ουσίας το VAR “γλύτωσε” τον ΟΦΗ από του Χάρου τα δόντια καθώς αντιμετώπισε έναν, απόλυτα, φοβικό διαιτητή που δεν πήρε πάνω του ούτε μισή φάση! Όλα όσα έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Τζήλος απλά τα έστελνε στο VAR διώχνοντας από πάνω του κάθε ευθύνη. Όπως και του βοηθού του στο γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο ΟΦΗ. Όμως τόσο στα γκολ που μέτρησαν, όσο και σε εκείνα που ακυρώθηκαν, μέχρι και την προβολή του Κουρμπέλη, ο Τζήλος έκανε το “παγόνι” κάνοντας χρήση του VAR.

Σε μια απόλυτα ανεπαρκή διαιτησία από έναν κακό διαιτητή όπως ο Τζήλος, ο ΟΦΗ σώθηκε χάρις στην τεχνολογία. Όμως ας πούμε λίγα πράγματα και για τον Τζήλο. Είναι εντυπωσιακό πως ο Θεσσαλός διαιτητής χρησιμοποιεί το VAR σε όλες τις φάσεις όμως δεν κάνει το ίδιο στο ανύπαρκτο πέναλτι που δίνει εις βάρος του ΟΦΗ. Παίρνει  πάνω του μια φάση που είναι ξεκάθαρα αμφισβητούμενη και δεν πήγε καν στο VAR για να πάρει μια δεύτερη γνώμη.

Σε συνολικό επίπεδο και σε μια ελληνική διαιτησία που παραμένει αξιόπιστη, ήρθε το VAR να δείξει πως δεν έχει λυθεί κανένα πρόβλημα ακόμα και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο λοιπόν τα ματς δεν θα τελειώνουν πλέον στο 93′ και το 94′ αλλά στο 100′ αφού με τόσο συχνή χρήση VAR μπάλα δεν πρόκειται να βλέπουμε πλέον.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook