Η σωστή διαχείριση του Φερέιρα από τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βραζιλιάνος έδειξε και το Σάββατο πως είναι πανέτοιμος για να μπει στην ομάδα.

Ούτως ή άλλως, από την προηγούμενη σεζόν κιόλας, το impact για τον Φερέιρα ήταν αρκετά μεγάλο. Με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, ο μόλις 21 χρονών Λατινοαμερικάνος εξτρέμ είχε δημιουργήσει μπόλικες προσδοκίες. Τόσο ως προς την ίδια του την ομάδα, όσο και προς τον κόσμο της. Ο ΟΦΗ έκανε το αυτονόητο, απόρροια πλέον και της αγωνιστικής φιλοσοφίας αλλά και της οικονομικής άνεσης να επενδύσει σε ένα, σημαντικό project, και τον “έδεσε” με τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τον Φερέιρα, στις αρχές του Σεπτέμβρη ήρθε και εκείνο το φιλικό με τον Πλατανιά που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν ένα δίμηνο και όλοι είχαν αρχίσει να σκέφτονται αν ο Βραζιλιάνος θα ήταν σκιά του εαυτού του. Παρά τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν περί εγχείρησης, στον ΟΦΗ έκριναν, ορθώς όπως αποδείχθηκε, ότι δεν έπρεπε να μπει νυστέρι και να ακολουθήσει ειδική θεραπεία προκειμένου αφενός να έχει μια πιο ομαλή αποθεραπεία και αφετέρου να μην προστεθεί παραπάνω χρόνος σε ένα παιδί που μόλις λίγους μήνες νωρίτερα είχε ξεκινήσει να παίζει… σοβαρή μπάλα.

Η διαχείριση του ΟΦΗ και η προσέγγιση του club στο ταλέντο ενός παιδιού που πράγματι είναι ακατέργαστο διαμάντι, είναι υποδειγματική. Κανένας δεν πίεσε τον Φερέιρα να μπει με το ζόρι και πιο βιαστικά σε ρυθμούς προπονήσεων ενώ ακόμα και όταν ο 21χρονος ήταν πανέτοιμος, ο Σίμος τον έβαζε στην ομάδα σιγά – σιγά και δεν τον έριξε αμέσως στα παιχνίδια δείχνοντας πως η ομαλή μετάβαση είναι κάτι που έχει την μεγαλύτερη σημασία από όλα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook