Εικόνες που σοκάρουν: Μικρά παιδιά σε σύνδεσμο με υβριστικά συνθήματα για τον ΟΦΗ και το Ηράκλειο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το βράδυ της Παρασκευής παιδιά ακαδημίας του Ηρακλείου βρέθηκαν σε σύνδεσμο της ΑΕΚ. Το γεγονός από μόνο του δεν λέει τίποτα.

Το Gentikoule είναι ένα οπαδικό, ενημερωτικό Μέσο. Όμως, έχουμε αποδείξει πολλάκις πως δεν έχει καμία σχέση με ανάλογα οπαδικά Μέσα της Ελλάδας που υποθάλπτουν την βία με άρθρα, γεμάτα – μίσος. Εξ’ ου και κάνουμε τον πρόλογο για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις αναφορικά με το κωμικοτραγικό συμβάν που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Μικρά παιδιά, κάτω των 10 χρονών, βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε σύνδεσμο της ΑΕΚ προκειμένου να φωτογραφηθούν και να δουν από κοντά τους παίκτες της Ένωσης. Ως εδώ, δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό – το ξεκαθαρίζουμε – γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν αυτό το δικαίωμα.

Μόνο που το βράδυ της Παρασκευής σε αυτήν την συγκέντρωση δεν είδαμε μόνο εικόνες, σε video που υπάρχει στο διαδίκτυο, αγάπης των παιδιών και των παικτών της ΑΕΚ. Είδαμε και γίναμε μάρτυρες ενός video που πραγματικά σοκάρει και για το οποίο αποκλειστική ευθύνη έχουν οι προπονητές (αν θεωρούνται τέτοιοι) της εν λόγω ακαδημίας – που δεν χρειάζεται να πούμε ποια είναι – που πήγαν μικρά παιδιά σε έναν σύνδεσμο και τα άφηναν να ακούν υβριστικά συνθήματα. Οπαδοί της ΑΕΚ ήταν στην αίθουσα και έβριζαν εν χορώ τόσο τον ΟΦΗ, όσο και την ίδια την πόλη τους, με τους προπονητές της ακαδημίας να παρακολουθούν με απάθεια αυτό το σόου και δίχως να κάνουν καμία κίνηση για να απομακρύνουν τα μικρά παιδιά – που επαναλαμβάνουμε δεν ήταν πάνω από 10 χρονών – από τον εν λόγω χώρο.

Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν από κοντά τα ποδοσφαιρικά τους ινδάλματα. Αυτό δεν το συζητάμε.

Όμως επειδή τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα, οι προπονητές της ακαδημίας πρέπει να αντιληφθούν πως είναι και παιδαγωγοί. Αυτός είναι ο βασικός τους ρόλος και όχι να τους μαθαίνουν πως θα κάνουν πάσες και σουτ. Η απαράδεκτη απάθεια που έδειξαν στο περιστατικό της Παρασκευής αναδεικνύει και την παντελή έλλειψη γνώσεων που καθιστά απαγορευτική την ενασχόληση τους με μικρά παιδιά. Όταν οι (ντεμέκ) προπονητές δεν αντιλαμβάνονται ποιος είναι ο πραγματικός τους ρόλος και απλά λένε ότι είναι προπονητές για να έχουν έναν τίτλο μόνο και μόνο για να αυτοεπαινώνται, τότε βλέπουμε αυτού του είδους τα περιστατικά που ντροπίαζουν τον ρόλο τους στην παιδαγώγηση μικρών παιδιών και που σίγουρα οι γονείς τους δεν πρέπει να το αφήσουν έτσι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook