Στην Αγγλία μαζεύουν υπογραφές για να καταργηθεί το VAR!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Διαστάσεις παίρνει το θέμα της κατάργησης του VAR στην Premier League, με οπαδούς να μαζεύουν υπογραφές προκειμένου να δουν την επιθυμία τους να πραγματοποιείται.

Όλο και πιο μαζικό χαρακτήρα παίρνουν οι αντιδράσεις στην Αγγλία για την αμφιλεγόμενη χρήση του VAR.

Για ακόμη μια αγωνιστική, οι αποφάσεις που πάρθηκαν με τη συνδρομή της τεχνολογίας στην Premier League δεν άφησαν καθόλου ικανοποιημένη την πλειοψηφία του φίλαθλου κοινού, με τις «φωνές» που ζητούν την κατάργησή του να πληθαίνουν όλο και περισσότερο.

Μάλιστα, οι οπαδοί στο Νησί δεν μένουν μόνο στα λόγια και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να δουν το αίτημά τους να ικανοποιείται.

Συγκεκριμένα, μέσω της σελίδας «change.com», η οποία είναι γνωστή για τις δράσεις που «τρέχει» κατά καιρούς, συγκεντρώνονται διαδικτυακές υπογραφές για να καταργηθεί το VAR από την πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.

Πρωταρχικός στόχος είναι να μαζευτούν για αρχή 5.000 υπογραφές, προκειμένου το ζήτημα να μεταφερθεί ενώπιον και των αρμόδιων αρχών.

Όπως αναφέρει ο διαχειριστής του όλου αιτήματος, Adam Willmott:

«η χρήση του VAR στην Premier League έχει αποτύχει παταγωδώς. Οι αποφάσεις είναι λανθασμένες, ίσως και περισσότερες φορές απ’ όσο πριν τη χρήση του. Εξαπατώνται οι φίλαθλοι, μιας και υπήρχε η ενημέρωση ότι θα επικαλούταν η όλη διαδικασία μόνο σε «καθαρές και καταφανείς» περιπτώσεις.

Όσοι είναι στο γήπεδο έχοντας πληρώσει εισιτήριο είναι εντελώς μπερδεμένοι καθώς δεν βλέπουν τη διαδικασία της απόφασης. Οι φίλαθλοι έπρεπε να είναι προτεραιότητα, αλλά έχουν αφεθεί εντελώς στην άκρη.

Ο VAR έχει κλέψει την καρδιά και την ψυχή από το ποδόσφαιρο. Ήταν το πιο δημοφιλές άθλημα πριν το VAR, δεν ήταν «χαλασμένο» και δεν χρειάζεται επιδιόρθωση. Ας τελειώσουμε αυτή την τρέλα, να βάλουμε τους φιλάθλους σε πρώτο πλάνο και να διώξουμε το VAR!».

Μάλιστα, το όλο θέμα έχει πάρει διαστάσεις στην Αγγλία, αφού μέχρι και ο Γκάρι Λίνεκερ προέτρεψε του οπαδούς να ταχθούν υπέρ ή κατά του VAR, μέσω σχετικής ψηφοφορίας που κοινοποίησε στα social media.

Μέχρι στιγμής, η απάντηση του κόσμου φαίνεται να είναι ξεκάθαρη, αφού το 71% των συμμετεχόντων έκανε σαφές πως δεν επιθυμεί πλέον τη χρήση του Video Assistant Referee.

Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook