Για κάθε Γκαγκάτση, υπάρχει και ένας Πουρσανίδης στην Ελλάδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δύο ίδιες ιστορίες. Δύο ποινές αλλά και δύο διαφορετικές ρητορικές που αναδεικνύουν και το διαφορετικό που πρεσβεύει ο ΟΦΗ στην Ελλάδα.

Ποινή (πρωτόδικα) υποβιβασμού στον ΠΑΟΚ.

Ποινή (πρωτόδικα) υποβιβασμού στον ΟΦΗ.

Η ουσία της ιστορίας δεν είναι οι ποινές αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης της. Μάκης Γκαγκάτσης και Ηλίας Πουρσανίδης βγήκαν μπροστά, την ίδια ημέρα, για να μιλήσουν εκ μέρους των ομάδων τους.

Πιάστε δείτε την συνέντευξη του Γκαγκάτση στο OPEN και εκείνη του Ηλία Πουρσανίδη στο “Βαρδινογιάννειο”.

Θα δείτε όχι μόνο διαφορές αλλά μια χαώδη νοοτροπία ανάμεσα στα δύο πρόσωπα. Ο Γκαγκάτσης χρησιμοποίησε μια ρητορική μίσους, διχασμού και καταγγελτικό ύφος απέναντι σε όλους και σε όλα. Και πέτυχε μια τρύπα στο νερό. Κανένας, από όλους όσους έβλεπαν την συνέντευξη στον γνωστό (και παρωχημένο τηλεδικαστή) δεν βρήκε αστεία αλλά ούτε και σοβαρά όλα όσα είπε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Κάτω από το ίδιο πρίσμα, πέρυσι τέτοιο καιρό πάνω – κάτω, έσκαγε η “βόμβα” υποβιβασμού του ΟΦΗ για την υπόθεση – σικέ με τον Αιγινιακό. Θα μπορούσε να βγει τότε και ο Ηλίας Πουρσανίδης να τα βάλει με όλους και με όλα. Να καταγγείλει, να κατηγορήσει και να λαϊκίσει. Δεν το έκανε. Προτίμησε την φωνή της λογικής και της ψυχραιμίας. Επέλεξε τον δρόμο της συσπείρωσης αλλά με ενωτικό και όχι διχαστικό τρόπο.

Ο Ηλίας Πουρσανίδης επέλεξε να πάρει τον δρόμο της ψυχραιμίας και να μην λαϊκίσει με όχημα το μεγάλο και βαρύ όνομα του συλλόγου που εκπροσωπεί αλλά και τους χιλιάδες κόσμου που το ακολουθούν. Με αφορμή την προχθεσινή συνέντευξη του Γκαγκάτση, αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η διαφορά επιπέδου που χαρακτηρίζει τον ΟΦΗ και όλους τους άλλους. Ένα επίπεδο που πραγματικά, τώρα στα δύσκολα φαίνεται ότι ο ΟΦΗ πρεσβεύει κάτι εντελώς διαφορετικό και ξένο ως προς την ελληνική πραγματικότητα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook