Την “ρετσινιά” την κολλούν οι δημοσιογράφοι και όχι οι ομάδες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε ένα σάπιο ελληνικό ποδόσφαιρο, εύκολα βρίσκουν στόχο όταν μπροστά μπαίνουν τα συμφέροντα των “μεγάλων”.

Ήθελα μέρες να το γράψω αλλά το απέφευγα, σήμερα λοιπόν που είναι μια ηλιόλουστη μέρα στο Ηράκλειο, θεώρησα σωστό να ανεβάσω την διάθεση όλων. Ξεκινάμε από την ουσία του πράγματος; Ο ΟΦΗ έχει κακές σχέσεις με καμία ομάδα στην Ελλάδα; Όχι και γιατί να έχει βέβαια, αλλά ξεκινάμε με την ερώτηση γιατί το περιβάλλον γύρω μας είναι άκρως τοξικό και πρέπει να ανακαλύπτουμε εχθρούς και φαντάσματα. Ο ΟΦΗ πέρυσι πήρε δανεικό από την ΑΕΚ (Γιακουμάκης), είχε δανεικούς από τον ΠΑΟΚ (Δεληγιαννίδης, Μιχόγεβιτς) και φέτος πήρε δανεικό από τον Ολυμπιακό (Μάνος). Όλα στο φως και όλα ξεκάθαρα από έναν ΟΦΗ που έχει αποδείξει πως δεν τον ενδιαφέρει μόνο η δική του βελτίωση αλλά, συνολικά, του προϊόντος.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, προσπάθησαν να φτιάξουν κλίμα εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ότι πάει με απουσίες. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να κοιτάξουν τον στόχο του ΟΦΗ και τα παιχνίδια που ακολουθούν αλλά φρόντισαν να “ποτίσουν” με δηλητήριο την απόφαση αυτή του ΟΦΗ.

Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες τόσο με την Λαμία, όσο και με τον Πανιώνιο ή την Λάρισα (ΑΝΑΛΟΓΑ με το τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο καθένας) επειδή προφυλάσσουν παίκτες από διάφορα παιχνίδια καθώς μπροστά τους έρχονται τα πλέι οφ ή και τα πλέι άουτ. Κανένας δεν μπαίνει στην ουσία του πράγματος γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δηλητηριάσουν τον χώρο στον οποίο κινείται ο κάθε “big”.

Είτε είναι ο ένας, είτε είναι ο άλλος.

Δείτε ένα απλό παράδειγμα που έχει να κάνει με τον ΟΦΗ και το είδαμε και από τις δύο πλευρές κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου: Η μια πλευρά “επέπληξε” τον Δημήτρη Μάνο, βάζοντας τον στο στόχαστρο, επειδή τόλμησε να ζητήσει πέναλτι στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ ανακαλύπτοντας δράκους και φαντάσματα και ότι το έκανε επειδή ανήκει στον Ολυμπιακό.

Λίγους μήνες μετά, η άλλη πλευρά θέλησε να ζητήσει τον λόγο από τον ΟΦΗ γιατί πάει στην Τούμπα με απουσίες και ενώ ακολουθούν τα δύο ματς της χρονιάς κόντρα στον Ατρόμητο και την Λαμία.

Δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, τους ενδιαφέρει μόνο να ποτήσουν “δηλητήριο” και να την βάλουν να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο μονοπάτι.

Και επειδή ο λαϊκισμός είναι κάτι που εμείς απεχθάνομαστε, αυτό είναι φαινόμενο που δεν αφορά (έστω σε μικρό ποσοστό) τις ίδιες τις ομάδες αλλά (σε πολύ μεγαλύτερο) τους δημοσιογράφους που έχουν να παίξουν έναν ρόλο ο καθένας, κυρίως για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook