Που να μην ήταν και βαθμολογικά αδιάφορο…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας διαιτητής εκτός τόπου και χρόνου με βοηθούς που έχασαν ότι οφσάιντ βρέθηκε μπροστά τους.

Όσο και αν δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με την διαιτησία, δεν γίνεται να μην το κάνεις μετά από όσα είδαμε το βράδυ του Σαββάτου. Ένας διαιτητής δειλός, με όλη την σημασία της λέξης, βοηθοί που μάλλον έχουν ξεμείνει από φυσική κατάσταση και μια ωραία εικόνα από τους Έλληνες ρέφερι. Ο Διαμαντόπουλος ήταν ένας από τους mvp του παιχνιδιού. Η φάση της ανατροπής του Ναμπί από τον Δεληζήση είναι διφορούμενη. Δεν είναι αυτή η φάση το μεγαλύτερο λάθος του Διαμαντόπουλου γιατί και στο var πετούσαν χαρταετό και στις δύο περιπτώσεις καθώς υπάρχει καθαρό πέναλτι και στις καθυστερήσεις πάνω στον Φιγκεϊρέντο με το var να λέει στον διαιτητή ότι υπάρχει πέναλτι, εκείνος να το βλέπει και στην συνέχεια να σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Δύο είναι οι φάσεις που κρίνουν το παιχνίδι και ο Διαμαντόπουλος φανέρωσε τις προθέσεις του. Η μια είναι στο πρώτο ημίχρονο όταν δειλιάζει να αποβάλει τον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός έχει πάρει ήδη μια κίτρινη, λίγα λεπτά νωρίτερα, για ένα σκληρό φάουλ στον Μεγιάδο – λίγο μετά γίνεται η ίδια φάση πάνω στον Κοροβέση και αντί να αποβάλει τον επιθετικό του Άρη, δίνει το φάουλ και αποχωρεί. Αυτό δείχνει έναν δειλό διαιτητή γιατί είναι δύο ίδιες φάσεις και τις σφυρίζει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Η άλλη φάση που κρίνει το ματς είναι το ανύπαρκτο φάουλ που δίνει στην φάση του 3-1 όπου δεν υπάρχει καμία απολύτως παράβαση.

Όσο για τους βοηθούς, στο πρώτο ημίχρονο μπέρδεψαν τις σημαίες και τις επιθέσεις, ήταν εκτός τόπου και χρόνου και σε δύο περιπτώσεις που οι παίκτες του ΟΦΗ καλύπτονταν, εκείνοι απλά έδειξαν πως είναι ακόμα σε φάση καραντίνας.