10 χρόνια από την κλοπή της 10ετίας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στις 9 Ιουνίου του 2010 έγινε η μεγαλύτερη κλοπή που γνώρισε ο ΟΦΗ μέσα στα τελευταία χρόνια. Η ημέρα που τα σκοτεινά κέντρα του ελληνικού ποδοσφαίρου έκλεψαν τους κόπους ενός ολόκληρου συλλόγου.

Σαν σήμερα πριν από 10 ολόκληρα χρόνια ο ΟΦΗ μετακόμιζε στις Σέρρες για την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου από την Football League στην Σούπερ Λιγκ. Ένα ολόκληρο νησί ζούσε για εκείνο το παιχνίδι καθώς ο ΟΦΗ ήταν 90 λεπτά μακρυά από την άνοδο. Περίπου 400-500 οπαδοί του έκαναν τον γύρο της Ελλάδας για να φτάσουν στις Σέρρες σε ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα και στο οποίο ο ΟΦΗ έπρεπε να παίξει σε αυτό δίχως να γνωρίζει που συμμετέχει. Στις Σέρρες έγινε η κλοπή της δεκαετίας, τα όργια των οργίων με απόφαση – μνημείο του ακυρωθέντος γκολ του Βλόνταρτσικ που τον καλύπταμε μέχρι και εμείς από την εξέδρα.

Ένα ματς που έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένο στην μνήμη όλων μας όμως επειδή η ιστορία έχει μάθει να μην ξεχνάει, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε που βρίσκεται τώρα ο ένας (ΟΦΗ) και που ο άλλος (Πανσερραϊκός).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook