Στην Γαλλία με 30.000 νεκρούς έκαναν τελικό και εδώ δεν έβαλαν ούτε τα… βοτσαλάκια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για να κάνεις ένα βήμα μπροστά, θέλει θάρρος και τόλμη, κάτι που είχαν οι γαλλικές ποδοσφαιρικές αρχές και δεν είχαν οι ελληνικές.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η σεζόν στην Γαλλία με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Σεντ Ετιέν με την Γαλλική Π.Ο. να επιτρέπει την είσοδο 5.000 φιλάθλων για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από κοντά. Παρότι η Γαλλία είναι από τις χώρες, παγκοσμίως, που έχουν χτυπηθεί από τον κορονοϊό σε τεράστιο βαθμό μετρώντας 180.528 κρούσματα και 30.192 θανάτους, οι Γαλλικές αρχές είχαν το σθένος για να πάρουν την απόφαση και να επανεκκινήσουν το ποδόσφαιρο από την πραγματική βάση του που δεν είναι άλλη από την παρουσία φιλάθλων.

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα αποτελεί κοινή παραδοχή πως η πανδημία του κορονοϊού αντιμετωπίστηκε εξαιρετικά, οι αθλητικές και υγειονομικές αρχές δεν είχαν το θάρρος να πάρουν την ίδια απόφαση. Να ζυγίσουν τις καταστάσεις, που ήδη ήταν σε πολύ καλό βαθμό, και να επιτρέψουν την παρουσία κόσμου στις ελληνικές εξέδρες έστω και με το 20%. Οι δύσκολες αποφάσεις θέλουν και θάρρος, κάτι που αποδείχθηκε πως στην Ελλάδα δεν το είχαν, αλλά όταν δεν μπορούν να διοργανώσουν έναν τελικό κυπέλλου Ελλάδας, πως μπορούμε να περιμένουμε να πιέσουν για τα αυτονόητα;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook