Ο ΟΦΗ δεν είναι μόνο η ναυαρχίδα του Κρητικού αθλητισμού αλλά ένα κοινωνικό φαινόμενο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε κάθε κίνηση του club, του κόσμου της αντιλαμβάνεται ο καθένας τον αντίκτυπο που έχει σε ολόκληρη την κοινωνία της Κρήτης.

Ο ΟΦΗ για όλη την Κρήτη, ανεξάρτητα του τι ομάδα υποστηρίζει ο καθένας, αποτελεί την αθλητική ναυαρχίδα του νησιού. Το όνομα του, που όμοιο του δεν υπάρχει στο νησί αλλά και ολόκληρη την περιφέρεια της Ελλάδας, μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Τραβάει τα βλέμματα σε ότι και αν κάνει. Όπως ομοίως αυτό συμβαίνει με τον κόσμο του, τους οπαδούς του και πάει λέγοντας. Ο ΟΦΗ δεν είναι μόνο το κορυφαίο αθλητικό όνομα της Κρήτης αλλά ένα κοινωνικό φαινόμενο για τον τόπο μας. Η σημερινή του παρουσία στις Γούρνες με την εικόνα επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που αμείβονται μέσα σε έναν χρόνο, όσα παίρνει ένας μισθωτός σε μερικά χρόνια ή και ποτέ, να βουτάνε μέσα στις λάσπες προσπαθώντας να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας να σώσουν το βιός τους και ότι μπορεί να σωθεί μετά από οκτώ ημέρες, ήταν συγκινητική. Αν δεν το έζησε κάποιος το σημερινό, δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Δεν μπορεί να αντιληφθεί την καταστροφή που υπέστησαν δεκάδες σπίτια σε όλες τις περιοχές του Δήμου Χερσονήσου. Να δει σπίτια κατεστραμμένα, τοίχους γκρεμισμένους, ανθρώπους που έζησαν την καταστροφή και όμως ήταν εκεί να υποδέχονται όλα τα μέλη της αποστολής με ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα ευχαριστώ και μια ευχή!

Μακάρι η σημερινή ενέργεια του ΟΦΗ που ήταν συμβολική και αποδείχθηκε στην πράξη πως πήρε μεγάλο αντίκτυπο να βρει και ανάλογες πρωτοβουλίες.

Η ομάδα και ο κόσμος της έδειξαν τον δρόμο, ώρα να ακολουθήσουν και οι άλλοι…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook