Το VAR μπαίνει ακόμα πιο “δυνατά” στην ποδοσφαιρική ζωή μας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ακόμα πιο βαθιά στην ποδοσφαιρική ζωή μας αναμένεται να μπει το VAR καθώς η IFAB εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει παρέμβαση για περισσότερες περιπτώσεις στους αγώνες.

Η Ομοσπονδία Διεθνούς Ποδοσφαίρου επεξεργάζεται την πιθανότητα το VAR να μπει ακόμα πιο δυνατά στο κορυφαίο άθλημα και αυτό να συμβεί με περισσότερες αρμοδιότητες στους αγώνες. Μέχρι σήμερα έχουμε παρεμβάσεις για γκολ, πέναλτι και κόκκινες κάρτες, όμως στο άμεσο μέλλον δεν αποκλείεται να βλέπουμε τέτοιες για περισσότερα ‘περιστατικά’ στους αγώνες.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των Times, ο ρόλος του VAR αναμένεται να αναβαθμιστεί καθώς θα εξετάζονται αμφισβητούμενες φάσεις για δεύτερες κίτρινες κάρτες, κόρνερ αλλά και φάουλ. Ακόμα τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο, ενώ εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει έπειτα από συμφωνία με τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το κατά πόσο οι αλλαγές που σχεδιάζονται δεν θα δημιουργήσουν ‘τεράστιο’ χρόνο καθυστερήσεων.

Κάτι ακόμα που είναι υπό επεξεργασία είναι το ημι-αυτόματο οφσάιντ, ένα εργαλείο που οι διαιτητές κρίνουν ότι θα είναι πολύ χρήσιμο στο έργο τους. Όλα τα θέματα θα συζητηθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Διεθνούς Ποδοσφαίρου [IFAB] αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τον Μάρτιο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook