Η παρεξήγηση για την φωτογραφία του Θόδωρου Βαρδινογιάννη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τα “αίματα άναψαν” όταν ο Γιάννης Παπαματθαιάκης κατηγόρησε τους οργανωμένους φιλάθλους του ΟΦΗ ότι ήταν εκείνοι που κατέβασαν την φωτογραφία του Θόδωρου Βαρδινογιάννη από το “Γεντί Κουλέ”.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ απευθυνόμενος προς τους οργανωμένους που είχαν δώσει το παρόν στην αίθουσα είπε πως οι οργανωμένοι ήταν εκείνοι που προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια. Εκείνοι που έδωσαν το παρόν απάντησαν “που ξέρετε ότι το έκαναν οργανωμένοι και δεν μπορείτε να κατηγορείτε έτσι τα μέλη των συνδέσμων”. Στην συνέχεια ο Γιάννης Παπαματθαιάκης εξήγησε πως δεν ήθελε να τους προσβάλει πλέκοντας το εγκώμιο τους.

Ωστόσο, η αναφορά του Γιάννη Παπαματθαιάκη στο παραπάνω γεγονός ήταν και εκείνη που όπως τόνισε “δημιούργησε πληγές στην οικογένεια Βαρδινογιάννη” και πως “ακόμα και τώρα ο Βαρδής με ρωτάει γιατί κατεβάσαμε την φωτογραφία του Θόδωρα”.

Η αναφορά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ

«Η σημερινή συγκέντρωση έπρεπε να γίνει για το αύριο του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε μια προχωρημένη σήψη. Έφυγα από τον ΟΦΗ το 2001 και δεν έπαψα ποτέ να πηγαίνω κάθε εβδομάδα στα γραφεία για να ενημερώνομαι. Εγώ χειροκροτώ την αγάπη και την προσπάθεια των οργανωμένων. Όμως, έχω ένα παράπονο. Ότι εμείς που υπηρετήσαμε τον ΟΦΗ επί εποχής Βαρδινογιαννη μας έχετε ως αποδιοπομπαίους τράγους. Ξεκίνησε να μιλάει ο κύριος Καζανάκης να μιλάει και τον αποδοκιμάσετε. Ο κύριος Καζανάκης έχει υπηρετήσει τον ΟΦΗ και έχει βάλει χρήματα στην ομάδα. Που είναι όλοι αυτοί οι παλιοί παράγοντες; Έχετε την εντύπωση ότι υπάρχουν  παράγοντες όπως ο Καζανάκης, ο Αρώνης και ο Παπαματθαιάκης; Δεν υπάρχουν για να έρθει η πολυμετοχικότητα. Σήμερα ήρθε η πολυμετοχικότητα και μας έδιωξαν οι οργανωμένοι επειδή υπηρετήσαμε τον ΟΦΗ επί εποχής Βαρδινογιάννη. Το 1979 παραιτήθηκε ο Δουλουφάκης και με κάλεσε τότε ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης προτείνοντας μου να αναλάβω την θέση του προέδρου του ΟΦΗ. Του είπα όχι. Μόλις το άκουσε, τρελάθηκε. Του απάντησα ότι ο ΟΦΗ χρωστάει 40 εκ. και εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα για να μπω φυλακή. Ο κύριος Δουλουφάκης μπήκε στην φυλακή 3 βράδια μαζί με τον Καζανάκη. Του ζήτησα 40 εκ. γιατί τόσα χρωστούσε ο ΟΦΗ. Αυτή η συζήτηση έγινε την Παρασκευή και την Δευτέρα μπήκαν στον λογαριασμό μου 40 εκ. Του επέστρεψα 12 εκ. γιατί περίσσεψαν. Από τότε ο ΟΦΗ πήγε 7 φορές στην Ευρώπη γιατί είχαμε λύσει το οικονομικό πρόβλημα. Πήγαινα στον Θόδωρα Βαρδινογιάννη – ο Θεός να τον έχει καλά εκεί που είναι – και έδινε λεφτά στον ΟΦΗ. Μέχρι προχθές με ρωτούσε ο Βαρδής γιατί του κατέβαζαν την φωτογραφία. Φτάσαμε πλέον ο ΟΦΗ να είναι αποδιοπομπαίος τράγος και μου έγινε η πρόταση να πάμε ξανά στον Βαρδινογιάννη για να τον επιστρέψουμε. Αν δεν βρεθεί κάποιος επενδυτής, τότε ο ΟΦΗ δεν σώζεται. Αν ήταν η φωτογραφία του Τζίγκερ, δεν θα με ένοιαζε. Ο Θόδωρας ήταν ο μεγαλύτερος Ομιλήτης και όλα αυτά είναι πληγές προς την οικογένεια που βοήθησε τον ΟΦΗ. Εγώ βλέπω ότι δεν είναι εδώ κανένα μέλος της διοικούσας κάτι που σημαίνει ότι δεν σε θέλουν. Δεν έχω χρήματα όμως έχω την διάθεση να τρέξω για να βρω παλιούς παράγοντες και να βοηθήσουν τον ΟΦΗ. Ο Σήφης Κορωνάκης θα πρέπει να στηριχθεί, να τρέξει την ομάδα και εμείς να κάνουμε όσα πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε χρήματα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook