«Ο Αλκέτας Παναγούλιας έβλεπε το μέλλον»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για τις προσωπικές στιγμές που έζησε με τον αείμνηστο Αλκέτα Παναγούλια μίλησε ο Νίκος Μαχλάς στον Athletic Radio 104,2 χαρακτηρίζοντας παράλληλα πετυχημένη την πορεία της εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι αναφορές του Νίκου Μαχλά στον Αthletic Radio 104,2:

Για τον θάνατο του Αλκέτα Παναγούλια:

“Με σόκαρε η είδηση. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Το πληροφορήθηκα βλέποντας την Δίκη της Δευτέρας. Εκεί σταμάτησε κάποια στιγμή η εκπομπή και μεταδόθηκε η είδηση του θανάτου του Αλκέτα Παναγούλια.

Ηταν ένας μεγάλος άνθρωπος. Δεν πρόκειται να τον ξεχάσω ποτέ. Εζησα μαζί του από τις καλύτερες στιγμές της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Πάντα τον εκτιμούσα και έλεγα τα καλύτερα για αυτόν. Είναι ο προπονητής που με πήρε 20 χρονών  από τον ΟΦΗ στην Εθνική και με έβαλε αμέσως να παίξω βασικός”.

Για την συνεργασία με τον θρυλικό Ομοσπονδιακό τεχνικό:

“Πάντα έβλεπε το μέλλον. Πίστευε πολύ στον Ελληνα ποδοσφαιριστή. Με έκανε να πιστεύω ότι έχω δυνατότητες. Το ίδιο και τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν σε εκείνη την ομάδα. Είχαμε τότε πολλούς και καλούς Ελληνες ποδοσφαιριστές”.

Προσωπικές στιγμές με τον Αλκέτα Παναγούλια:

“Θυμάμαι με κάλεσε για πρώτη φορά στην Αυστρία σε ένα φιλικό παιχνίδι και με μια προπόνηση με έβαλε βασικό. Μου είπε μπές μέσα και απέδειξε ποιος είσαι. Δεν έχει σημασία που είσαι μικρός. Σε πιστεύω για αυτό και είσαι εδώ. Ο λόγος του ήταν πολύ δυνατός. Είχε δυο μεγάλες επιτυχίες με την Εθνική ομάδα. Την συμμετοχή στα τελικά του Ευρωπαικού πρωταθλήματος το 1980 και μια πρόκριση στο Μουντιάλ του 1994.Ηταν ένας μποέμ τύπος. Ενας ωραίος άνθρωπος. Με χαβαλέ και έξυπνο χιούμορ. Μέσα στην προπόνηση όμως ήταν σκληρός. Είχε πειθαρχία. Θυμάμαι μεγάλα ονόματα εκείνης της ομάδας, αν έκαναν κάτι που δεν του άρεσε, έκαναν και κάμψεις στην προπόνηση, για να δίνει το παράδειγμα”.

Για το μεγάλο πλεονέκτημα του Αλκέτα Παναγούλια:

“Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ήταν ο λόγος του. Στις Εθνικές ομάδες ο προπονητής δεν έχει πολύ χρόνο για να δουλέψει με τους παίκτες και ο λόγος μετράει πολύ. Περνούσε πολύ γρήγορα τα μηνύματα του στους παίκτες.Το ότι δεν πήγε καλά η Εθνική στο Μουντιάλ το 1994  δεν ήταν δική του ευθύνη. Ηταν άλλα πράγματα που αφορούν εκείνη την εποχή..

Ελεγε φοβερά λόγια. Μας έλεγε τότε ότι σε μερικά χρόνια όλη η Ευρώπη θα μιλάει για κάποιους από εσάς. Και πράγματι αυτό έγινε. Από εκείνη την ομάδα πολλά παιδιά έκαναν σημαντική καριέρα.

Μετά από αυτό το Μουντιάλ, άνοιξε για τους Ελληνες παίκτες ο δρόμος για το εξωτερικό. Εκείνη την εποχή ήμουν τυχερός γιατί είχα και ένα ακόμη μεγάλο προπονητή τον Ευγένιο Γκέραρντ. Τα λόγια που έγραψα ήταν το λιγότερο. Ηταν αυτά που μου βγήκαν από την καρδιά. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ τον Αλκέτα Παναγούλια”.

Για το παιχνίδι Ελλάδα-Γερμανία:

“Μιλάμε για μια Γερμανία που δείχνει το καλύτερο πρόσωπο της. Είναι μια ομάδα που προβάλει για μένα το φαβορί για τον τίτλο. Η Εθνική μας είναι για όλα. Το είδαμε και με τη Ρωσία. Είναι δύσκολο, αλλά όλα γίνονται. Αν δεν δεχθούμε γκόλ στο ξεκίνημα και έχουμε καλή αμυντική λειτουργία, πάμε το παιχνίδι σε αργό ρυθμό, ίσως έχουμε τύχη.

Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Η ομάδα έχει πετύχει. Βλέπουμε μεγάλες δυνάμεις όπως η Ολλανδία και η Ρωσία και είναι έξω. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει σε ένα παιχνίδι και αυτό μας το έχει διδάξει η Εθνική ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook