Ο Μιχάλης Σηφάκης θυμάται το πρώτο του συμβόλαιο με τον ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε και φωτογραφήθηκε στο “Hello” και σε μια μεγάλη συνέντευξη μίλησε μεταξύ άλλων και για το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο του με τον ΟΦΗ. Η αντίθετη γνώμη του πατέρα του και η δική του επιμονή.

Ο διεθνής γκολκίπερ έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΟΦΗ σε ηλικία 19 ετών το 2003 όπου κέρδισε τις εντυπώσεις στο παιχνίδι με το Αιγάλεω. Στο Ηράκλειο παρέμεινε μέχρι το 2009 όταν και αποχώρησε για τον Άρη. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό “Hello”, θυμήθηκε μεταξύ άλλων και το πρώτο συμβόλαιο του με τον ΟΦΗ αποκαλύπτωντας άγνωστες λεπτομέρειες.

Γυρνώντας τον χρόνο 10 χρόνια πίσω, ο Μιχάλης Σηφάκης μιλάει για την αντίθετη γνώμη που είχε ο πατέρας του, Μύρωνας: “Δεν επιλέγεις να γίνεις ποδοσφαιριστής, ο χώρος σε επιλέγει. Ούτε εγώ ήξερα ότι θα ήμουν εδώ σήμερα. Όταν στα 17.5 χρόνια έπρεπε να υπογράψω ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και ήθελα μαζί μου τον πατέρα μου, εκείνος για τους δικούς του λόγους ήταν αρνητικός στο να υπογράψω. Σε μερικά πράγματα είχε δίκαιο, αλλά όπως φαίνεται δικαιώθηκα εγώ. Υπήρχαν στιγμές που μου έδινε συμβουλές, αλλά δύο-τρεις φορές που έπρεπε να πάρω μια σημαντική απόφαση, ακολούθησα τον αντίθετο δρόμο από εκείνον που μου υπέδειξε. Με την πορεία του χρόνου δικαιώθηκα. Στο πρώτο μου συμβόλαιο ήταν αρνητικός και όταν ανανέωσα στον ΟΦΗ, ήταν και πάλι διστακτικός. Για αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθείς αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Αν πήγαιναν στραβά τα πράγματα, θα έπρεπε να “κυνηγάω” εκείνον. Ενώ τώρα “κυνηγάω” εμένα και κανέναν άλλον.

Παράλληλα, αναφέρεται και στο πως ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο: “Κληρονομικό, ίσως ήταν το ταλέντο. Ωστόσο, η ημτέρα μου με έβαλε στο δρόμο του ποδοσφαίρου. Ο πατέρας μου έπαιζε σε ομάδες εκτός Κρήτης κι εγώ στην Δ’ Δημοτικού, όπως όλα τα παιδιά, ήθελα να παίξω στην ομάδα της γειτονιάς. Τότε βρήκε ευκαιρία η μητέρα μου και με έγραψε. Δεν πίστευα, πάντως, ότι θα ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα ή ότι θα έφτανα εδώ που έφτασα” ήταν τα πρώτα του λόγια. Με τον μεγαλύτερο, που σήμερα είναι 29 ετών και προπονεί μικρά παιδιά, παίζαμε ποδόσφαιρο. Ο μικρότερος, είναι 11 ετών, τώρα ξεκίνησε να παίζει σε μια ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook