“Μονόδρομος να ξεκινήσει ο ΟΦΗ με καθαρό πουκάμισο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» για όλα τα καυτά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι είπε για τον ΟΦΗ και την κατάσταση που διαμορφώνεται. Διαβάστε τις 1.167 λέξεις της συνέντευξης του.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη και αναφερόμενος στον ΟΦΗ τόνισε ότι «πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος που να αγαπάει τον ΟΦΗ, το Ηράκλειο και την Κρήτη».

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στον Athletic Radio 104,2

Για όσα πέρασε ο ΟΦΗ: «Μετά την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, τον ΟΦΗ δεν τον είχε κανένας που να ενδιαφέρεται πραγματικά για τα δικά του συμφέροντα και της ομάδας. Ουσιαστικά, ήταν όλοι διαχειριστές. Για εμένα το πρώτο θέμα ήταν ότι διαχειρίστηκαν τα πολλά χρήματα που ήρθαν στον ΟΦΗ γιατί είναι μια από τις ομάδες που διαθέτουν τα περισσότερα έσοδα. Ο ΟΦΗ έχει την ευτυχία να έχει δικό του γήπεδο, δικό του προπονητικό κέντρο και δεν μπορώ να καταλάβω πως συνέβη; Όταν στην Β’ Εθνική παίρνεις τον Βλόνταρτσικ με 140.000 ευρώ ή τον κάθε Ρόβα που είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να τα πληρώσεις και τους κάνεις συμβόλαια 3 χρόνων τότε τους δίνεις το δικαίωμα να κάνουν προσφυγή. Ο ΟΦΗ έχει το λιγότερο έσοδα 5 εκ. ευρώ τον χρόνο. Δώστε μου εμένα 5 εκ. ευρώ και θα κάνω μια ομάδα που θα την χαίρεται ο κόσμος. Παίρνεις παίκτες με μεγάλα συμβόλαια που ξέρεις ότι αύριο, μεθαύριο θα σε κυνηγάει η ΦΙΦΑ. Όλα αυτά θα τα πληρώσεις στο τέλος».

Για το μέλλον του ΟΦΗ: «Για τον ΟΦΗ είναι μονόδρομος να ξεκινήσει με καθαρό πουκάμισο. Εάν βρεθούν διαχειριστές που κάνουν ότι θέλουν, τότε θα έχει προβλήματα όπως στον Άρη. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν τα σωστά πρόσωπα γιατί για εμένα χρειάζεται ένας άνθρωπος μόνο. Για εμένα έχει αποτύχει το μοντέλο της πολυμετοχικότητας. Πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα κάνει κουμάντο ότι θα έχει δώσει εξετάσεις πως δεν χρησιμοποιεί τον ΟΦΗ σαν προσωπική του υπόθεση αλλά μόνο από αγάπη για την ομάδα. Ο ΟΦΗ έχει πολλά έσοδα, τεράστιο κόσμο. Πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος που να αγαπάει τον ΟΦΗ, το Ηράκλειο και την Κρήτη γιατί βρέθηκε μια ομάδα που από εκεί που διεκδικούσε το πρωτάθλημα κατάντησε να την εκβιάζουν οι δικηγόροι των ποδοσφαιριστών».

Για την πρόταση που είχε κάνει για να πάρει τον ΟΦΗ: «Αντί να πάρω τον ΟΦΗ, πήρα το σπίτι στο Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ ήταν από τα όνειρα μου. Η Κρήτη είναι ο ΟΦΗ. Μόνο ο ΟΦΗ υπάρχει στην Κρήτη. Το ίδιο πίστευα και με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Είδα ποδοσφαιριστές που δεν ευχαριστήθηκα για έναν χρόνο την δική μου δουλειά να φαίνεται τώρα στον ΠΑΣ Γιάννενα».

Για το Κρητικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχουν άνθρωποι στην Κρήτη που έπαιξαν ρόλο με την υπόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φτιάχτηκαν χωρίς να έχουν τίποτα στο όνομα τους και βλέπουμε τι έγινε. Εκεί είναι το κατάντημα, ομάδες όπως ο ΟΦΗ, η Παναχαϊκή και η Λάρισα να μην παίζουν στην Σούπερ Λιγκ».

Διαβάστε περισσότερα στο athleticradio.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook