Πιθανό να αλλάξει ο “χάρτης” της Γ Εθνικής

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με τον ΟΦΗ να είναι προ των πυλών της Γ’ Εθνικής, το Gentikoule αποκαλύπτει τα σχέδια και τις προθέσεις Ενώσεων ώστε να αλλάξει ο χάρης της Γ’ Εθνικής της περιόδου 2015 – 2016.

Εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου, είναι πολύ πιθανό να δούμε αρκετές εκπλήξεις που θα αφορούν και τον ΟΦΗ μιας και θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική της επόμενης περιόδου. Βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετές Ενώσεις, προκειμένου να μην “αφανιστούν” από τον ποδοσφαιρικό χάρη της χώρας, προτίθεται να ζητήσουν από την Ομοσπονδία την αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής στα πρότυπα του πρώην περιφερειακού πρωταθλήματος. Δηλαδή, από εκεί που φέτος η Γ’ Εθνική έγινε με 4 ομίλους, είναι πολύ πιθανό του χρόνου να διαμορφωθεί ένα πρωτάθλημα με 8 και 9 ομίλους.

Οι Ενώσεις βλέποντας την συρρίκνωση του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια την μείωση των ομάδων που τις εκπροσωπούν, βρίσκονται σε διαρκείς επαφές μεταξύ τους προκειμένου να ζητήσουν από την ΕΠΟ να αλλάξει την μορφή της Γ’ Εθνικής και να την “ανοίξει” σε περισσότερους ομίλους. Αυτό επηρεάζει άμεσα και τον ΟΦΗ αφού εφόσον αυτό το αίτημα γίνει δεκτό από την Ομοσπονδία, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ξανά ένας όμιλος με όλες τις ομάδες της Κρήτης με τον πρώτο να παίρνει την άνοδο για την Football League. Άλλωστε, την σαιζόν 2013 – 2014 το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε με 6 ομίλους ενώ φέτος μειώθηκαν στους 4 αφού αρκετές ομάδες δήλωσαν αδυναμία να συμμετάσχουν λόγω των εξόδων που είχαν να αντιμετωπίσουν ενώ την ίδια ώρα δεν πήραν καθόλου λεφτά από την ΕΠΟ.

Είναι δεδομένο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ευνοήσει και τον ΟΦΗ αφού δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει στην Αθήνα ή τις Κυκλάδες αλλά θα δώσει όλα τα παιχνίδια στην Κρήτη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook