“Δεν ήξερα αν με είχε πουλήσει ο Παναθηναϊκός στον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νταμέν Εντόι μέσω αφιερώματος του αγγλικού Four Four Two αναφέρεται στην παρουσία του στην Ελλάδα και… έμμεσα στον ΟΦΗ.

Στην Ελλάδα είχε δείξει κάποια ψήγματα του ταλέντου του. Στην Δανία εξελίχθηκε σε σκόρερ ολκής. Στην Premier League ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση με τις εμφανίσεις του.

Η διαδικτυακή έκδοση του Four Four Two αναφέρεται στην εκτόξευση του Σενεγαλέζου στράικερ κάνοντας flash back στην εν Ελλάδι καριέρα του.

Ο Νταμ Εντόι ένας γυρολόγος των γηπέδων ήδη έχει αγωνιστεί σε εφτά χώρες. Πως όμως βρέθηκε στον Παναθηναϊκό;

«Η Πόρτο έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του το καλοκαίρι του 2007, όμως ο ανορθόδοξος στράικερ μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό.

Ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζοζέ Πεσέιρο τον απέκτησε προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει κυρίως στο κέντρο.

Ο Πεσέιρο αναγκάστηκε να παραιτηθεί στο τέλος της σεζόν με την ήττα με 4-0 από την Ολυμπιακό να προστίθεται στην αποτυχία του συλλόγου να κατακτήσει το πρωτάθλημα», τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

«Η πρόσληψη του πρώην ασίσταντ των Μπαρτσελόνα και Τσέλσι, Χενκ Τεν Κάτε το καλοκαίρι του 2008 επισφράγισε την μοίρα του Εντόι στην Αθήνα.

‘Με παραχώρησαν χωρίς λόγο. Ουδείς μου εξήγησε γιατί έγινε αυτό. Δεν γνώριζα καν εάν πήγα με δανεισμό η με πούλησαν’.

Έτσι μεταπήδησε στον ΟΦΗ. Με εφτά γκολ σε 15 ματς ως σέντερ φορ το τεχνικό επιτελείο της ομάδας αναγνώρισε πως ήταν πιο αποτελεσματικός σε αυτή τη θέση απ’ότι στο κέντρο.

Δυστυχώς για την ομάδα της Κρήτης δεν εκμεταλλεύτηκε για πολύ καιρό τις εκτελεστικές ικανότητες του.

Ο Εντόι μετακινήθηκε ξανά, αυτή τη φορά για την Κοπεγχάγη που πλήρωσε τον Ιανουάριο του 2009, 1.75 εκατ. λίρες και ενώ είχε αγωνιστεί για μόλις έξι μήνες στην Κρήτη», καταλήγει το άρθρο.

πηγή: gazzetta.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook