Δεν υπάρχει πρόβλημα με την απαρτία στην Γ.Σ.

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με το ποσοστό των μετοχών που χρειάζεται να δηλώσει “παρόν” στην Γ.Σ. της 18ης Μαΐου προκειμένου να μην υπάρξει επαναληπτική. Το Gentikoule αναλύει τα δεδομένα. Διαβάστε το νόμο που θα ακολουθήσει η ΠΑΕ ΟΦΗ για να τεθεί σε εκκαθάριση.

Είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ θα πάει στην Γ Εθνική “πηδώντας” μια κατηγορία που είναι η Football League. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές για τον τρόπο που ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί στην Γ Εθνική και μια από αυτές δείχνει πως για να υπάρξει απαρτία στην Γ.Σ. (και κατά συνέπεια να μην χρειάζεται η διεξαγωγή επαναληπτικής ώστε να χαθεί πολύτιμος χρόνος) χρειάζεται μόλις το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και όχι τα 2/3 όπως αναφέρει το άρθρο 19 του καταστατικού της ΠΑΕ που απαιτεί την αυξημένη απαρτία και πλειοψηφία. Έτσι, από την στιγμή που ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ έχει το 19% του μετοχικού κεφαλαίου, τότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για να μην υπάρξει απαρτία στην Γ.Σ. της 18ης Μαΐου.

Όσον αφορά την εκκαθάριση της ΠΑΕ, εφαρμόζεται το άρθρο 111 του Ν. 2725/1999 (νόμος περί επαγγελματικού ποδοσφαίρου) που αναφέρει ότι: “Υποβιβασμός Π.Α.Ε. από τη Γ’ εθνική κατηγορία – ∆ιαδικασία εκκαθάρισης 1. Π.A.E. που υποβιβάζονται από τη Γ’ εθνική κατηγορία ή, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, στην κατώτερη κατηγορία πρωταθλήματος επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην οικεία κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, διαλύονται και τίθενται σε εκκαθάριση κατά τις διατάξεις για τις ανώνυμες εταιρείες, υπό τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Η εκκαθάριση πρέπει να περατώνεται μέσα σε τρεις (3) μήνες από τον υποβιβασμό της Π.A.E.: “

Επειδή ο ΟΦΗ θα ακολουθήσει την παραπάνω διάταξη, το Υπουργείο Εμπορίου για να δεχτεί ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ βρίσκεται σε εκκαθάριση απαιτεί βεβαίωση μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι την ίδια διαδικασία ακολούθησε και η ΑΕΚ προκειμένου να προχωρήσει στην εκκαθάριση της ΠΑΕ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook