“Όταν είσαι ΟΦΗ, έχεις μέσα σου τον πρωταθλητισμό”!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας εκ των αρχισκόρερ του ΟΦΗ, ο Γιώργος Βλαστός μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την μεγάλη του αγάπη αλλά και την… πίεση που πρέπει να έχει όποιος ασχολείται με τον σύλλογο.

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ και τρίτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, αναφέρθηκε αρχικά στο παιχνίδι με τον Πιερικό όπου έκανε ρεκόρ πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 90 λεπτά περιγράφοντας και ένα άγνωστο περιστατικό: «Είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορώ να ξεχάσω. Είναι να σου πάει και η μέρα. Και άλλες φορές είχα την ευκαιρία να πετύχω αλλά δεν το έκανα. Είχα χάσει ευκαιρίες. Την εποχή εκείνη ήμουν φαντάρος και έφυγα με παρακάλια από τον διοικητή μου. Ευτυχώς ο άνθρωπος με άφησε».

Παράλληλα, μίλησε για την επόμενη ημέρα στον ΟΦΗ όπου τόνισε την ανάγκη να βάλει υγιείς βάσεις από την πρώτη στιγμή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βλαστός στον Athletic Radio 104,2

Για την χρυσή δεκαετία του ΟΦΗ και την ευκαιρία που έχασε να πάρει πρωτάθλημα: «Ήταν μια δεκαετία που καταξιώθηκε στην Ελλάδα και έπαιζε στην Ευρώπη. Έβγαλε ένα όνομα που θα ζήλευαν πολλές ομάδες. Πολλοί ποδοσφαιριστές παρακαλούσαν να έρθουν στον ΟΦΗ».

Για την κατάσταση που έφτασε στο σήμερα η ομάδα: «Τότε υπάρχει μια σειρά, μια τάξη. Υπήρχε ένας που έκανε κουμάντο και κατάφερε να κάνει όλους τους ανθρώπους που εργάζονταν να το κάνει ένα. Εμείς για μια 10ετία ήταν μια παρέα καταπληκτική. Και όποιος εργαζόταν γινόταν κατευθείαν μέλος της. Σίγουρα υπήρξαν και κακές στιγμές αλλά όσοι υπηρέτησαν τον ΟΦΗ εκείνη την περίοδο το έκαναν με αγάπη και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό».

Για το αν η πτώση στην Γ Εθνική είναι μια λύτρωση: «Είναι η ευκαιρία του ΟΦΗ να τελειώσει με τα προβλήματα. Να εξυγιανθεί και να μπορεί να προχωρήσει. Όπου και να αγωνιστεί θα έχει κόσμο. Είναι μια ευκαιρία αλλά θα πρέπει να μπουν μέσα άνθρωποι που να ξέρουν από νοικοκυριό. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Αν θεωρήσει πως μόνο με τη φανέλα θα κάνει κάτι δεν θα έχει τύχη. Όσοι τον υπηρετήσουν, θα πρέπει να καταλάβουν το βάρος που έχει ο ΟΦΗ για να τα βγάλουν εις πέρας. Εγώ πέρυσι αντιμετώπισα την ΑΕΚ. Σίγουρα ήταν η καλύτερη ομάδα αλλά υπήρχαν ματς που καρδιοχτύπησε. Η ομάδα διέθεσε χρήματα και έβαλε ανθρώπους σε πόστα κλειδιά που ήξεραν να διαχειριστούν πράγματα και έφεραν την αποστολή εις πέρας. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα η Γ Εθνική. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι καλοί και αναγκαστικά θα πάνε και στις μικρότερες κατηγορίες».

Για την κατάρρευση του Κρητικού ποδοσφαίρου: «Ο ΟΦΗ δεν ήταν για να φύγει από την Σουπερ λιγκ. Ο ΟΦΗ έχει άλλο βάρος. Το ίδιο ήταν και για την ΑΕΚ. Και για τον Εργοτέλη δεν ήταν ωραίο αλλά και αυτός έχει προβλήματα οικονομικά. Εκεί που έχουμε φτάσει θα πρέπει να εξυγιάνεις το σωματείο. Σημασία δεν έχει να απουσιάσεις για 2-3 χρόνια από την ελίτ του ποδοσφαίρου. Σημασία έχει όχι πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες θα σηκωθείς. Πρέπει να πατάνε σε στέρεες βάσεις τα σωματεία και να πάνε βήμα – βήμα. Από τις ομάδες που συζητάμε τώρα μόνο μία ομάδα έπεσε αγωνιστικά στο Ηράκλειο. Αν δεν έχει το Ηράκλειο 2 χρόνια εκπρόσωπο στην Σουπερ Λιγκ, σίγουρα δεν είναι ευχάριστο αλλά δεν μου λέει εμένα κάτι. Το θέμα είναι οι ομάδες να επιστρέψουν και να έχουν στέρεες βάσεις».

Για το αν πρέπει να δώσει βάση στις ακαδημίες: «Πρέπει να δώσει βάση παντού. Είναι να δεις ας πούμε στις ακαδημίες να δεις τι έχουν αυτά τα παιδιά Είναι πολύ σοβαρό στοιχείο να δεις τι έχεις πίσω σου και τι έρχεται. Τα τελευταία χρόνια έλειπα από την Κρήτη. Είχα επαφές αλλά δεν μπορώ να μιλήσω από μέσα. Δεν είναι ωραίο εγώ να πω φταίει αυτός και εκείνος. Φταίμε όλοι. Για να έρθει σε αυτή την κατάσταση ένα σωματείο φταίνε όλοι».

Για το αν ο κόσμος θα πρέπει να δείξει υπομονή: «Όταν είσαι στον ΟΦΗ θα πρέπει να αντέξεις στο άγχος και στην πίεση. Θα πρέπει να έχεις μέσα σου τον πρωταθλητισμό. Όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό θα πρέπει να είσαι πρωταθλητής μέσα σου. Αν δεν είσαι δεν μπορείς να συμμετέχεις σε ένα σωματείο του μεγέθους του ΟΦΗ. Αν αξίζω πάω. Αν δεν θέλω να αγχωθώ να κάτσω σπίτι μου. Ο κόσμος δεν μπορείς να πεις πως αγχώνει. Σε βοηθάει. Αν δεν μπορείς να αντέξεις την πίεση δεν μπορείς να είσαι σε μεγάλη ομάδα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook