“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 20 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε και σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Η κίνηση των επτά επιχειρηματιών που εκδήλωσαν την πρόθεση να αναλάβουν τον ΟΦΗ σαφώς και έδωσε το στίγμα ότι υπάρχει ζωή για την ομάδα του Ηρακλείου. Είναι φανερό όμως πως στον ΟΦΗ αναζητούν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, γι’ αυτό και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δανδάλης, υποστήριξε: «Η πόρτα του ΟΦΗ είναι ανοιχτή για όλους». Κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει στην επιφάνεια στην επόμενη γενική συνέλευση και κάποια άλλη πρόταση.
Την ίδια στιγμή που μπορεί επίσημα ο Νίκος Μαχλάς να μην ανοίγει τα χαρτιά του, όμως από το περιβάλλον του επιβεβαιωνόταν πως προτίθεται στην επόμενη γενική συνέλευση να καταθέσει εγγυητική ύψους 1 εκ. ευρώ. Όλα αυτά βέβαια θα φανούν, όμως η βάση δεδομένων που υπάρχει για τον ΟΦΗ είναι η κίνηση των επτά που ανακοίνωσαν ότι έχουν αποφασίσει να βάλουν 600.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα, όπως είπε ο Αντύπας Σηφάκης, δεν προτίθενται να μετοχοποιήσουν στην περίπτωση που του χρόνου τέτοια εποχή ο ΟΦΗ εξασφαλίσει την άνοδο στη Β’ Εθνική και συνεπώς θα πρέπει να γίνει ΠΑΕ. Ο εκπρόσωπος των επτά υποστήριξε ότι επεξεργάζονται ένα πλάνο τριετίας στην προοπτική η ομάδα στο τέλος του χρονικού αυτού ορίζοντα να είναι στη μεγάλη κατηγορία και πιθανότατα θα κατατεθεί στην επόμενη γενική συνέλευση. Εκεί όπου τα θέματα που θα τεθούν είναι η διάλυση και εκκαθάριση της εταιρείας και η εκλογή νέας διοικούσας επιτροπής, καθώς ο ΟΦΗ θα βρίσκεται υπό τη σκέπη του Ερασιτέχνη την επόμενη χρονιά.

Sportday

Δ εν εχει καμία σχέση με τον τραγουδιστή Αντύπα. που άλλωστε πρόκειται για καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γιώργου Μαζλουμίδη. Ούτε έχει σχέση με τον ηθοποιό -σύζυγο της Ελένη Καραΐνδρου- Αντώνη Αντύπα. Αλλωστε, ο «δικός μας» Αντίπας (Σηφάκης) γράφεται με «ι». Ποιος. όμως. είναι ο εν λόγω κύριος, άγνωστος σε όλους όσοι δεν παροικούμε εν Κρήτη, ο οποίος στην προχθεσινή γενική συνέλευση του ΟΦΗ βγήκε μπροστά ως εκπρόσωπος επιχειρηματιών, δηλώνοντας ότι υπαρχει σχήμα έτοιμο να βάλει 600 χιλιάδες ευρώ και να «τρέξει» την ομάδα του Ηρακλείου στη Γ Εθνική; Το ραηόρτο από τη Μεγαλόνησο κάνει λόγο για ευυπόληπτο μέλος της ηρακλειώτικης κοινωνίας, αφού πέραν της επαγγελματικής του δραστηριότητας, τυγχάνει και αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας. Εμπορίου και Καινοτομίας στην Κρήτη. Στο ερώτημα πόσο… ΟΦΗ είναι, απάντησε ο ίδιος, μέσω τοπικού καναλιού (Creta TV): «Είμαι από αυτούς που μπορώ να σας πω και την ενδεκάδα του ΟΦΗ του 1969. 1970. 1971. για να καταλάβετε πόσο δεμένος είμαι με την ομάδα». Πάντως, ο 59χρονος Αντίπας Σηφάκης δεν έχει ζήσει όλα του τα χρόνια στο Ηράκλειο. Γυμνάσιο πήγε στην Εκκλησιαστική Σχολή «Η Αγία Τριάς» στα Χανιά, ενώ στα 18 του πήρε τον δρόμο της ξενιτιάς, προκειμένου να σπουδάσει. Από το 1974 έως το 1980 σπούδαζε στη Γερμανία, με αντικείμενο γύρω από τον τομέα της Πληροφορικής, παραμένοντας εκεί και για δουλειά έως το 1982. Εργάστηκε, σύμφωνα με το βιογραφικό του. ως ειδικός στο μηχανογραφικό κέντρο της Siemens στο Μόναχο. Επιστρέφοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του. απασχολήθηκε ως στέλεχος σε τουριστικές επιχειρήσεις και το 2000 ίδρυσε το Millennium Travel Center, έναν ταξιδιωτικό οργανισμό με στόχο την προσέλκυση και αξιοποίηση της αναδυόμενης τουριστικής αγοράς των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, το οποίο πολύ γρήγορα αναδείχθηκε στον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα της αγοράς αυτής στην Κρήτη, ενώ παράλληλα με άξονα τη Ρόδο. επεκτάθηκε με επιτυχία και στην τουριστική αγορά της Δωδεκανήσου. Νωρίτερα, το 1998. ο Αντίπας Σηφάκης… προσέλκυσε και την Ελενα Ζβόνοβα. τη σύζυγο του. με την οποία έχουν τρία παιδιά: τον Στέφανο, την Αναστασία και τον Μιχαήλ. Αν και στην αρχή. ως πρωτεργάτης εμφανιζόταν ο Μανόλης Παπακαλιάτης (απουσίαζε από τη γενική συνέλευση, επειδή βρισκόταν στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους), η ιδέα της σύμπηξης μίας ευρείας ομάδας επιχειρηματιών που θ’ αναλάβουν τον ΟΦΗ ανήκει και στους δύο. αλλά και στον Αντώνη Καράτζη. Αυτοί οι τρεις «έψησαν» και τους υπόλοιπους που δήλωσαν πρόθυμοι ν’ αναμιχθούν ενεργά στη «μελανόλευκη» ομάδα.

Sportday

Θετικά αντιμετώπισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Γιάννης Δανδάλης. την πρόταση του Αντίπα Σηφάκη και των επιχειρηματιών που αυτός εκπροσωπεί. Ο Δανδάλης. ο οποίος θα είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων μετά τη διάλυση της ΠΑΕ. δήλωσε στην «SD» ότι «είναι μια πρόταση που μας ικανοποιεί και την πιστεύουμε». Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν έχει λόγο ν’ απορρίψει νέες προτάσεις. «Δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε την πόρτα στον οποιονδήποτε», είπε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, «θα εξετάσουμε την πρότασή του και θα την αξιολογήσουμε». Προφανώς, ο Γιάννης Δανδάλης. όπως όλοι στον ΟΦΗ.
τελούν εν αναμονή του επενδυτή, για την ύπαρξη του οποίου έχει προϊδεάσει τους Κρητικούς ο Νίκος Μαχλάς. Ο «άγνωστος Χ» είναι πρόθυμος, σύμφωνα με τον Μαχλά να καταθέσει εγγυητική ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. την ώρα που η ομάδα Σηφάκη δεσμεύτηκε στη γενική συνέλευση ότι θα βάλει 600.000 ευρώ. Πάντως, είναι γεγονός πως ο Μαχλάς προκάλεσε τη δυσφορία των περισσότερων «μελανόλευκων» με την επιλογή του να μην παραστεί στη Γ.Σ.. ούτε καν για έναν τυπικό απολογισμό των πεπραγμένων της απερχόμενης διοικούσας επιτροπής. Από τη μεριά της. η ομάδα Σηφάκη άρχισε ήδη επαφές με τον Δανδάλη. ώστε γύρω στις 15 Ιουνίου να συγκληθεί νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση της συμμετοχής του ΟΦΗ στη Γ Εθνική και ν’ αποφασίσει τη δρομολόγηση της λύσης-εκκαθάρισης της ΠΑΕ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΧΛΑ. ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ.
ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑ ΤΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ, ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook