«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Σάββατο 31 Μαΐου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Διαβάστε και σήμερα, Kυριακή 31 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τον «Ασπρόμαυρο Τύπο» με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
GOAL: ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
 Η αντίδραση της «oμάδας των 7» στο ενδιαφέρον του Νίκου Τσαμπουράκη να είναι παρών στον ΟΦΗ της νέας εποχής μόνο ζεστή δεν ήταν.
Οι ατάκες που βγήκαν από την «ομάδα των 7» ήταν ενδεικτικές. Κάποιοι είπαν ότι «δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με μέλος της  προηγούμενης διοίκησης», κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι «δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με έναν πρώην συνεργάτη του Πουλινάκη, που έφερε την ομάδα σε αυτό το σημείο».
Μάλιστα, ο επιχειρηματία Aντύπας Σηφάκης, με δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου,ήταν ξεκάθαρος: “” «Από την ώρα που ο κ. Τσαμπουράκης παρουσιάζεται ως ηγέτης μιας νέας μάδας υπάρχει θέμα, καθώς   δεν μπορούν να συνυπάρξουν δύο ομάδες. Μπορεί προσέλθει αύριο και να μας εκθέσει τις απόψεις του, εμείς θα  δώσουμε τη θέση της δικής μας ομάδας». Πάντα , από την πλευρά του ο Nikos Τσαμπουράκης με επίσημη δήλωσή του, φρόντισε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του: «Διαβάζοντας την ανοιχτή πρόσκληση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ αλλά και τηs «ομάδας των 7», για συμμετοχή και άλλων προσώπων στην παραπάνω κίνηση, με μοναδικό στόχο έναν ΟΦΗ ισχυρό και οικονομικά παντοδύναμο, αποφασίσαμε τέσσερα γνωστοί επιχειρηματία να συμμετάσχουμε και εμείς σε αυτήν την προσπάθεια των «εφτά», σαν ίσοι μεταξύ ίσων, συμβάλλοντα και εμεις οικονομικά και κυρίως αδιαφορώντας για «καρέκλες» και διοικητικά πόστα. Δεν υπάρχει αντίπαλη κίνηση ούτε δήθεν αρχηγ0ς κίνησης, παρά μόνο ισότιμη συμμετοχή όλων στην προσπάθεια.
Αλλωστε, ο Ερασιτέχνης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια. Είμαστε σίγουροι ότι η «ομάδα των 7», η οποία αποτελείται από τα πλέον επίλεκτα άτομα σε ήθος και οικονομική οντότητα του τόπου μας, μαζί με εμάς και όποιους άλλους θελήσουν, θα σχηματίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, με έναν κοινό στόχο: να επαναφέρει τον ΟΦΗ εκεί όπου η ιστορία τον έχει κατατάξει. Ο Eρασιτέχνης ΟΦΗ έχει τον λόγο πλέον».
Sportday: Δεν ενθουσιάστηκαν 
 ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΟΙ «7» ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΦΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΡΑΚΗ«Κουμπωμένος» ο Αντίπας Σηφάκης στην πρόταση του Νίκου Τσαμπουράκη.
Μόνο θερμή δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί η υποδοχή της πρότασης του πρώην αντιπροέδρου της ΠΑΕ. Νίκου Τσαμπουράκη, να συνταχθεί, αυτός και μερικοί επιχειρηματίες που έχει βρει. στην κίνηση των «7», οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ν* αναλάβουν τον ΟΦΗ.
Μία πρόταση, την οποία ο Τσαμπουράκης κατέθεσε στον Ερασιτέχνη, ζητώντας του να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο.
«Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με ένα πρώην συνεργάτη του Πουλινάκη, ο οποίος έφερε την ομάδα σε αυτό το σημείο», ήταν ένα από τα σχόλια που ακούστηκαν σε ιδιωτικές συζητήσεις των μελών της κίνησης. Μάλιστα, ο Αντίπας Σηφάκης.
που είναι ο spokesman των «7». την οποία συναπαρτίζουν οι Παπακαλιάτης, Καράτζης,Σαπουνάκης, Τσακαλάκης., Πολεμαρχάκης, Μανωλιδάκης βγήκε σε ραδιοσταθμό του Ηρακλείου κι εξέφρασε ανοιχτά την επιφυλακτικότητά του στην πρωτοβουλία Τσαμπουράκη: «Από την ώρα που ο κ. Τσαμπουράκης παρουσιάζεται ως ηγέτης μιας άλλης ομάδας, υπάρχει θέμα.
καθώς δεν μπορούν να συνυπάρξουν δύο ομάδες».
Οι «7» έχουν κατά νου και την πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των συνδέσμων οπαδών του ΟΦΗ. οι οποίοι απαίτησαν άφθαρτα πρόσωπα στη νέα διοίκηση. Και όσο καλών προθέσεων και αν είναι ο Τσαμπουράκης. οι «7» δεν θα ήθελαν με το «καλημέρα» να δυσαρεστήσουν τους φιλάθλους. Παράλληλα, επειδή έχουν δεσμευθεί ότι είναι ανοιχτή σε διεύρυνση, δεν έριζαν πόρτα στον πρώην αντιπρόεδρο. «Μπορεί να προσέλθει και να μας εκθέσει τις απόψεις του και εμείς να του δώσουμε τη θέση της δική μας ομάδας», είπε ο Αντίπας Σηφάκης και περιμένουμε να δούμε τι θα ειπωθεί στο ραντεβού των δύο πλευρών, όπου οι «7» θα ζητήσουν από τον Νίκο Τσαμπουράκη ονόματα και διευθύνσεις για τους επιχειρηματίες που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί.
ΦΩΣ: «Αδιαφορούμε για καρέκλες και διοικητικά πόστα»
Την πρόθεση του ιδίου, αλλά και των τεσσάρων επιχειρηματιών τους οποίους εκπροσωπεί, να συμμετάσχουν ως «ίσοι μεταξύ ίσων αδιαφορώντας για καρέκλες και διοικητικά πόστα» εξέφρασε ο Νίκος  Τσαμπουράκης.
Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ηρακλειώτικης ΠΑΕ θέλησε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της δικής του κίνησης τονίζοντας τα εξής: «Διαβάζοντας την ανοιχτή πρόσκληση του Ερασιτέχνη . ΟΦΗ, αλλά και της “ομάδας των 7” για συμμετοχή και άλλων προσώπων στην παραπάνω κίνηση, με μοναδικό στόχο έναν ΟΦΗ ισχυρό και οικονομικά παντοδύναμο, αποφασίσαμε τέσσερις γνωστοί επιχειρηματίες να συμμετάσχουμε και εμείς σε αυτή την προσπάθεια των “εφτά” σαν ίσοι μεταξύ ίσων, συμβάλλοντας και εμείς οικονομικά και κυρίως αδιαφορώντας για “καρέκλες” και διοικητικά πόστα. Δεν υπάρχει αντίπαλη κίνηση, ούτε δήθεν αρχηγός κίνησης, παρά μόνο ισότιμη συμμετοχή όλων στην προσπάθεια. Άλλωστε ο Ερασιτέχνης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια. Είμαστε σίγουροι ότι η “ομάδα των 7”, η οποία αποτελείται από τα πλέον επίλεκτα άτομα σε ήθος και οικονομική οντότητα  του τόπου μας, μαζί με εμάς και όποιους άλλους θελήσουν, θα σχηματίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, με ένα κοινό στόχο: να επαναφέρει τον ΟΦΗ εκεί που η ιστορία τον έχει κατατάξει. Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ έχει τον λόγο πλέον».
Ζητούμενο πλέον παραμένει το κατά πόσον η νέα αυτή κίνηση έχει πρόθεση να λειτουργήσει αυτόνομα και να καταθέσει σχετική πρόταση στον Ερασιτέχνη μετά τη γενική συνέλευση και τη διάλυση της ΠΑΕ ή θα γίνει προσπάθεια κοινής πορείας ανάμεσα στους «7» και στους «4» παρά το γεγονός ότι, αρχικά, ο εκπρόσωπος της κίνησης ί των «7» Αντύπας Σηφάκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο κοινής πορείας τονίζοντας: «Από την ώρα που ο κ. Τσαμπουράκης παρουσιάζεται ως ηγέτης μιας άλλης ομάδας, υπάρχει θέμα καθώς δεν μπορούν να συνυπάρξουν δύο ομάδες».
Σε συνάντηση που είχαν οι «7» και στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δανδάλης, εκφράστηκε η διαφωνία από την πλευρά των επιχειρηματιών ως προς το χρονικό περιθώριο που υπάρχει για την υποβολή προτάσεων.
Και αυτό γιατί ενώ από τον Ερασιτέχνη ανακοινώθηκε ότι αυτό είναι εφικτό ως τις 19 Ιουνίου, οι «7» εξέφρασαν την επιθυμία η προθεσμία αυτή να ολοκληρωθεί στις 10 του μήνα, πριν από τη γενική συνέλευση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook