“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 4 Απριλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε και σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Την απόσυρση της πρότασης του για τον ΟΦΗ ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Τσαμηουράκης με ανοιχτή -μακροσκελή- επιστολή του, αφήνοντας παράλληλα αιχμές σε όλους όσοι εναντιώθηκαν στην πρωτοβουλία να ζητήσει μέσω Ερασιτέχνη τη συμπόρευση της κίνησης των «7» με τη δική του ομάδα επιχειρηματιών. «Ακόμη και στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ερασιτέχνη προσπαθούν να με εκθέσουν λες και οι πολλοί άλλοι της ομάδας των “7” δεν αποτέλεσαν μέλη άλλων αποτυχημένων διοικήσεων», αναφέρει ο Τσαμπουράκης (πρώην αντιπρόεδρος επί προεδρίας Μάνθου Πουλινάκη), εννοώντας τους Αντώνη Καρστζη και Γιάννη Πολεμαρχάκη, οι οποίοι ήταν στη διοίκηση Φανούρη Βστοτνά. Και καταλήγει «θα είμαστε αρωγοί της οποιασδήποτε καλοπροαίρετης προσπάθειας για τον ΟΦΗ. Ηε θετική ματιά τόσο στους επτά ή τους οκτώ, ή όποιους άλλους αποφασίσει ο Ερασιτέχνης. Και όταν έρθει εκείνη η κρίσιμη ώρα θα είμαστε κοντά, ως χρυσή εφεδρεία, στον δρόμο για την επιστροφή της ομάδας εκεί που της αξίζει». Κατά τ’ άλλα, ο Μανόλης Κουτεντάκης, που βρίσκεται στην Αθήνα για προσωπική υπόθεση, επιβεβαίωσε ότι τον προσέγγισαν οι «7», διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη η συμμετοχή του στη συγκεκριμένη κίνηση για την ανάληψη του ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Οι επαφές και οι ζυμώσεις συνεχίζονται με πρωτοβουλίες των «7», για την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ. Στην τελευταία τους συνάντηση μάλιστα έγινε μεγάλη συζήτηση για το ΒΑΚ και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στο κεντρικό όσο και στο βοηθητικό γήπεδο των «μελανόλευκων». Σύμφωνα μάλιστα με τους πρώτους υπολογισμούς, απαιτούνται περίπου 500.000 ευρώ για να έρθουν σε πέρας οι εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης. Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες φέρονται να επιμένουν για τη διορία μέχρι τη 10η Ιουνίου σε όλους όσοι είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους και όπως φαίνεται ο Ερασιτέχνης θα υποκύψει στις πιέσεις, αφού θα χαθεί πολύτιμος χρόνος αν ισχύσει η παράταση για υποβολές μετά τη γενική συνέλευση (15/6).
Όσο για τη διεύρυνση του σχήματος, πληροφορίες αναφέρουν ότι με τη συμμετοχή του Μανώλη Κουτεντάκη και ισχυρού «παίκτη» από τα Χανιά, αγνώστων λοιπών στοιχείων, οι επτά θα γίνουν «9». Αξίζει να τονιστεί επίσης ότι η κίνηση θα ασχοληθεί και με την εκμετάλλευση του σήματος, που βρίσκεται προς το παρόν στα χέρια του συλλόγου μετόχων, ενώ ακόμη ένα θέμα που καίει είναι αυτό της εκκαθάρισης της ΠΑΕ. Σύμφωνα με φήμες μάλιστα, εκπρόσωπος των «7» συναντήθηκε στην Αθήνα με τον νομικό Χάρη Γρηγορίου (είχε συνεργαστεί με τον Δημητρέλο για την αντίστοιχη περιπέτεια της ΑΕΚ), ο οποίος θα αναλάβει να τρέξει την υπόθεση. Στο θέμα του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, εξελίξεις αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα.
Ο Νίκος Τσαμπουράκης με δήλωση του γνωστοποίησε ότι αποσύρει την πρότασή του. Στην επίσημη τοποθέτηση του τονίζεται μεταξύ άλλων: «Απευθύνθηκα στον Ερασιτέχνη ως το θεσμικό από νομικής και φορολογικής πλευράς όργανο και όχι στην άτυπη κίνηση των επτά, που πέρα από μια ομάδα ανθρώπων δεν έχει καμία άλλη υπόσταση, ούτε τη νομική κάλυψη του Ερασιτέχνη, αφού φαίνεται ότι οι συντάκτες του σχεδίου των “7” δεν προέβλεψαν τις νομικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Όμως και ο τελευταίος φίλαθλος του ΟΦΗ θα διαπίστωσε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου στην πρότασή μας, αφού: 1. Με κάθε τρόπο και με τα μέσα που διαθέτουν προσπάθησαν είτε να αποσιωπήσουν την πρότασή μου είτε να τη λοιδορήσουν, ακόμη δυστυχώς εμμέσως πλην σαφώς και η ίδια η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ. 2. Με αποκάλεσαν “Δούρειο Ίππο”, είπαν όχι στη συνεργασία σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, σε ραδιόφωνα και λοιπά μέσα, έβαλαν δημοσιογράφους να λοιδορούν και να προβληματίζονται για την πρότασή μου. 3. Ακόμη και στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ερασιτέχνη προσπαθούν να με εκθέσουν λες και οι πολλοί άλλοι της ομάδας των “7” δεν αποτέλεσαν μέλη άλλων αποτυχημένων διοικήσεων. 4. Ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν ότι έπρεπε να απευθυνθώ στους επτά και όχι στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Τη στιγμή που εγώ όπως και συνεργάτες μου το μόνο νομικό πρόσωπο που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή είναι ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ, στο ΑΦΜ του οποίου θα γίνονται όλες οι πράξεις και αποφάσεις με την απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια που ταιριάζει. Ή μήπως δεν είναι έτσι… 5. Κυκλοφόρησαν υπογείως φήμες και διαδόσεις από τα λεγόμενα “φιλαράκια”, όπως τα αποκάλεσε γνωστός Ομιλίτης, που με έφερναν να εκπροσωπώ σκοτεινά συμφέροντα, ξεχνώντας διάφορα περίεργα περιστατικά. 6. Πέρασαν ήδη έξι ημέρες από την πρότασή μου και κανείς, ούτε ο Ερασιτέχνης ούτε κανείς άλλος επικοινώνησε μαζί μας για να προχωρήσουμε σε ανάλυση και τεκμηρίωση της πρότασής μας, Μετά τα παραπάνω και επειδή κανείς δεν θέλησε να επικοινωνήσει ή να έρθει σε επαφή μαζί μας (έστω με ένα τηλεφώνημα) για εξειδίκευση της πρότασής μας. Επειδή ο μόνο αρμόδιος να συζητά και να συντονίζει αυτά τα θέματα είναί και θα έπρεπε να είναι ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ και όχι άτυπες συναντήσεις. Επειδή υπάρχει σε εμάς η πεποίθηση ότι “τα φιλαράκια” που κινούνται γύρω και κάτω από τους επτά θέλουν μόνο πρόσωπα της αρεσκείας τους και διαιρούν ή και απορρίπτουν κάθε άλλη πρόταση. Αποφασίσαμε να αποσύρουμε την πρότασή μας στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ, μια πρόταση που θα χαρακτηριζόταν με ισότιμη συμμετοχή και μεγάλη οικονομική βοήθεια. Κρίναμε ότι αυτή η ανάκληση της πρότασης μας βοηθά όλους”.

Goal

Όσο ο καιρός περνάει και δεν εμφανίζεται άλλος ενδιαφερόμενος. Η ομάδα των «7» καταστρώνει τα πλάνα Tns για τη λειτουργία του ΟΦΗ στη Γ Εθνική. Μετά τη ΓΣ, όπου θα αναλάβει και τυπικά τις τύχες του συλλόγου, βασική προτεραιότητα θα είναι η οργάνωση στο διοικητικό κομμάτι με διεύρυνση του σχήματος, στο αγωνιστικό με την πρόσληψη προπονητή και τεχνικού διευθυντή αλλά και η αναδιοργάνωση των ακαδημιών, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων (ΒΑΚ, « Γεντί Κουλέ»). Στο μεταξύ, ο Νίκος Τσαμπουράκης δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μην ακολουθήσει την ομάδα των «7».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook