Βούρβαχης: «Να μην ανησυχεί ο ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Γιώργος Βούρβαχης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξει η απόφαση του Κοντονή. «Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό που λέω είναι ότι ακόμα και αν η ΕΠΟ πάρει αυτήν την απόφαση, αυτή θα ισχύσει όχι αμέσως αλλά από την επόμενη χρονιά» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και μέλος, πλέον, του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ο Γιώργος Βούρβαχης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 όπου τόνισε ότι εφόσον παρθεί απόφαση, για τις κυρώσεις που θα έχουν οι ομάδες που υποβιβάζονται στην Γ Εθνική, αυτή δεν θα ισχύσει από φέτος αλλά από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βούρβαχης στον Athletic Radio 104,2

Για τα δημοσιεύματα περί κυρώσεων για τις ομάδες που πέφτουν στην Γ Εθνική: «Εγώ δεν έχω υπ όψιν μου κάτι τέτοιο. Βέβαια, υπάρχει μια επιτροπή που θα φέρει πρόταση για ανακατανομή των κατηγοριών. Όμως από αυτά που γνωρίζω και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό που λέω είναι ότι ακόμα και αν η ΕΠΟ πάρει αυτήν την απόφαση, αυτή θα ισχύσει όχι αμέσως αλλά από την επόμενη χρονιά. Μα, δεν υπάρχουν και τα περιθώρια από πλευράς χρόνου ώστε η ΕΠΟ να αποφασίσει να τηρηθεί από φέτος. Αν υπάρξει μια τέτοια απόφαση, αυτή λαμβάνει ισχύ από την επόμενη σαιζόν».

Για το τι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια: «Βεβαίως, ο ΟΦΗ όπως και ο Εργοτέλης να επανέλθουν εκεί που ανήκουν. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που δημιουργούν παρενέργειες σε όλο το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς βλέπουμε το φαινόμενο ότι ενώ ο νόμος λέει ότι μια ΠΑΕ έπρεπε να εκκαθαριστεί μέσα σε 6 μήνες, επανέρχονταν με άλλο ΑΦΜ. Και εδώ έχει μεγάλη ευθύνη το Υπουργείο Ανάπτυξης γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν δύο και τρία ΑΦΜ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί αλλά δεν πιστεύω ότι ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης πρέπει να ανησυχούν γιατί αυτό δεν πρόκειται να ισχύσει από φέτος».

Για τις δικαστικές διαμάχες που συγκλονίζουν την ΕΠΟ: «Μέχρι να γίνουν οι τελευταίες εξελίξεις, εγώ ήμουν αναπληρωτής πρόεδρος. Μετά μου προτάθηκε η θέση του Προέδρου της ΚΕΔ και την οποία δεν αποδέχτηκα. Εις γνώση μου έμεινα απλό μέλος του Δ.Σ. για να κάνω την δουλειά μου και για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτό το αποδεικνύουν οι παρεμβάσεις μου».

Για το τι αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει από αυτές τις υποθέσεις: «Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω όλο το θέμα με το δικαστικό και τις δικογραφίες. Όμως σας το λέω ότι όποιος έχει σφάλλει πρέπει να τιμωρηθεί. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και το μόνο που θέλω να πω είναι ότι επειδή όλα αυτά βλάπτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, να τελειώσουν αυτές οι ιστορίες και ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Όπου η δικαιοσύνη αποδώσει ευθύνες εγώ θα πω «καλά έκανε» γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Απλά το μόνο που απαιτώ είναι να υπάρξουν γρήγορες εξελίξεις ώστε να μην υπάρχουν αυτά τα μαύρα σύννεφα πάνω από το ποδόσφαιρο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook