“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 11 Ιουνίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε και σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου, τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” μέσα από το Gentikoule με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Άνοιξαν τα χαρτιά τους ως προς το πώς σκέφτονται να διοικήσουν τον ΟΦΗ οι 9 επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την επόμενη ημέρα της ομάδας. Και μην εκπλαγεί κανείς από το γεγονός ότι αναφέρονται ως «9», αν και το βράδυ της Κυριακής οι αρχικοί «7» είχαν γίνει «8» με την προσθήκη του Γιάννη Φασουλά.
Η τελευταία συμμετοχή στην κίνηση των επιχειρηματιών αφορά τον Βασίλη Ζυριανάκη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας αναψυκτικών «ΦΗΜΗ». Η πρόταση που κατατέθηκε ενόψει της προγραμματισμένης γενικής συνέλευσης της 15ης Ιουνίου δημιουργεί κάποια ερωτηματικά, αφού αφενός μεν δεν γίνεται λόγος για τα χρήματα που θα βάλει η συγκεκριμένη ομάδα (αρχικά, ως κίνηση των «7» είχε γίνει λόγος για 600.000 ευρώ), αφετέρου, σε αντίθεση με την αρχική εξαγγελία, αναφέρεται ότι «θα περιγραφεί αναλυτικά και λεπτομερώς η διαδικασία μελλοντικής μετοχοποίησης των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν από την ομάδα των επιχειρηματιών προς το ποδοσφαιρικό τμήμα την περίοδο 2015/2016, εφόσον η ομάδα επιτύχει την επάνοδο της στις επαγγελματικές κατηγορίες».
Και για όσους θυμούνται, η αρχική τοποθέτηση του Αντύπα Σηφάκη υποστήριζε ότι δεν υπήρχε πρόθεση μετοχοποίησης των χρημάτων αυτών: Στην ίδια πρόταση που κατέθεσαν οι «9» αναφέρεται η διάθεση για «παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος στην ομάδα των επιχειρηματιών, η οποία θα αποφασίζει, θα ενεργεί και θα διοικεί αποκλειστικά και χωρίς όρους το ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς να μπορεί να επέμβει ο Ερασιτέχνης ή μέλος αυτού». Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη πρόταση των επιχειρηματιών, επιθυμούν να έχουν συγκεκριμένη απάντηση κατέθεσαν την πρόταση και περιμένουν απάντηση μια ημέρα πριν από τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης, τονίζοντας: «Η παρούσα πρότασή μας ισχύει έως τη 14η Ιουνίου 2015. Και τούτο διότι θα πρέπει να έχουμε τον αναγκαίο και απαιτούμενο χρόνο, τόσο για την υλοποίηση των ανωτέρω δεσμεύσεων σε νομικό επίπεδο, όσο και για την πληρέστερη και καλύτερη προετοιμασία της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο». Την ίδια στιγμή υπάρχει η δεδομένη και εκφρασμένη πρόταση Λελεδάκη, ενώ παραμένει άγνωστο αν τελικά ο Νίκος Μαχλάς θα προχωρήσει σε ενεργοποίηση μιας τρίτης πρότασης (αμέσως μετά την πρώτη γενική συνέλευση είχε ειπωθεί -και δεν διαψεύστηκε- ότι έχει τη δυνατότητα να καταθέσει εγγυητική 1 εκ. ευρώ). Εκείνο πάντως που ξεκαθαρίστηκε ήταν ότι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της διοικούσας του ΟΦΗ δεν συμμετέχει στην κίνηση Λελεδάκη.

Goal

Την πρόταση τους κατέθεσαν επίσημα χθες στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ οι οκτώ επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη διοίκηση του συλλόγου και να τον οδηγήσουν στη νέα εποχή. Ο εκπρόσωπός τους Δημήτρης Αποστολάκης εξήγησε ότι ακόμα δεν θα δημοσιοποιηθούν τα οικονομικά δεδομένα, μέχρι να πάρουν επισήμα το χρίσμα για την επόμενη μέρα. Παράλληλα, καθίσταται σαφές πως η πρόταση ισχύει μέχρι τις 14 Ιουνίου, με τον Παναγιώτη Σπυριδάκη να εξηγεί εκ μέρους των ανθρώπων του Ερασιτέχνη ότι θα πρέπει να γίνει πρώτα η γενική συνέλευση που αναμένεται να λάβει την απόφαση της στις 15 του τρέχοντος μήνα. Παράλληλα το όνομα του Σάββα Παντελίδη είναι από εκείνα που ακούγονται έντονα τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο. Ωστόσο και από τις δύο πλευρές δεν επιβεβαιώθηκαν οι επαφές.

Ώρα των Σπορ

Ακόμη ένα πρόσωπο προστέθηκε στην ομάδα των Κρητικών επιχειρηματιών που έχουν εκφράσει την επιθυμία τουε να αναλάβουν τις τύχες του ΟΦΗ. Ο λόγος για τον Βασίλη Ζηδιανάκη ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες και συμφώνησε ώστε να συμμετάσχει στα νέα προσπάθεια που θα πραγματοποιήσουν οι τελευταίοι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook