“Δεν έχουμε σκοπό να φτιάξουμε ομάδα με ημερομηνία λήξης”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Μουράτ Σεροπιάν μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον ΟΦΗ που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και για το υπόλοιπο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας.

Ο τεχνικός ηγέτης του ΟΦΗ αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τόνισε ότι “δεν συμβαίνουν μόνο στον ποδοσφαιρικό χώρο αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε όλα τα επίπεδα. Όλοι βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση και η εικόνα που συναντάμε δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο αλλά την καθημερινότητα όλων μας”.

Όσον αφορά την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Μουράτ Σεροπιάν υπογράμμισε λέγοντας ότι “κατά μεγάλο ποσοστό, το ρόστερ θα έχει κλείσει και θα μείνουν λίγες εκκρεμότητες. Το σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν τα έργα που γίνονται, να μην γίνει τίποτα με προχειρότητα ώστε η ομάδα να έχει ότι χρειάζεται και να μην της λείπει τίποτα”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μουράτ Σεροπιάν στον Athletic Radio 104,2

Για το γεγονός ότι προχωράει άμεσα ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΟΦΗ: “Από την πρώτη στιγμή που κατέβηκα στο Ηράκλειο, λειτουργούσα στο μυαλό μου σαν να ήμουν προπονητής του ΟΦΗ. Η διοίκηση μου έδωσε το ελεύθερο να κινηθώ για τον σχεδιασμό της ομάδας, η προσθήκη του κυρίου Βλαστού έδωσε επιπλέον ώθηση. Είμαστε σε καλό δρόμο χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό μας όμως όλα κινούνται όπως πρέπει”.

Για την συνεργασία του με τον Γιώργο Βλαστό: “Είναι περιττό ότι και να πω για τον Γιώργο Βλαστό. Αποτελεί την ιστορία της ομάδας και η συνεργασία μας είναι τιμή και για εμένα. Συμβαδίζουμε στην ποδοσφαιρική νοοτροπία, η εμπιστοσύνη είναι αμοιβαία και στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να υπάρχει το στοιχείο της χημείας”.

Για την παρουσία Κρητικών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ του ΟΦΗ: “Θα δοθεί έμφαση στο Κρητικό στοιχείο. Έχουμε προνοήσει ώστε σε κάθε θέση να υπάρχει Κρητικός ποδοσφαιριστής. Θα προσπαθήσουμε να παντρέψουμε όλα τα στοιχεία και καλό είναι να αφήσουμε τα λόγια και να μιλάει από μόνη της η εικόνα που θα βγάζει μέσα στο γήπεδο. Αυτό που θα πω είναι ότι σε όποια ομάδα εργάστηκα, έχω αφήσει τα διαπιστευτήρια μου. Είναι σίγουρο ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και θα υπάρχει δικαιοσύνη. Αυτό γεμίζει με εμπιστοσύνη τους παίκτες ώστε να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά”.

Για το ότι ο ΟΦΗ είναι το μεγάλο όνομα της κατηγορίας: “Σε καμία περίπτωση δεν στηριζόμαστε στο όνομα. Η δυναμική του ΟΦΗ είναι τόσο μεγάλη ώστε όλοι να έχουν το παραπάνω κίνητρο για να δουλέψουν παραπάνω. Θέλω να πιστεύω ότι δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο κάτι σε αυτήν την ομάδα. Δεν προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα Γ Εθνικής, αλλά ομάδα με μέλλον. Με δουλειά για το μέλλον, στόχος είναι να μην δημιουργηθεί μια ομάδα με ημερομηνία λήξης αλλά με προοπτική και ματιά στο μέλλον”.

Για την παρουσία των έμπειρων παικτών: “Πολλά παιδιά από αυτά που ήρθαν στην ομάδα, έμπειρα, θα μπορούσαν να παίξουν στον ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ. Όμως το ποδόσφαιρο είναι τέτοιο άθλημα που δεν το έκανε. Είναι ευτυχή για συγκυρία για αυτά τα παιδιά ώστε να συνδυάσουν τα ονόματα τους με την άνοδο του ΟΦΗ”.

Για το ενδεχόμενο να αποκτηθεί παίκτης από το “πάνω ράφι”: “Σίγουρα θα περιμένουμε κάτι μέχρι τον Αύγουστο. Έχουμε δώσει αυτό το περιθώριο, όπως βλέπετε πέραν του Φαμπίνιο δεν έχουμε κάνει κάτι με άλλους ξένους. Εφόσον βρεθεί κάτι, και από Σούπερ Λιγκ, που θα δώσει αίγλη στην ομάδα τότε πιστεύω ότι η διοίκηση δεν θα διστάσει να το κάνει πράξη”.

Για το νέο πρωτάθλημα: “Δεν νομίζω ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 6 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει ένα μπάχαλο που επικρατεί στην Football League και όλα θα πάνε πίσω”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook