Οι 15 ημέρες που ο ΟΦΗ κέρδισε το σύστημα…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πάντα τέτοιες ημέρες το μυαλό όλων γυρίζει στο καλοκαίρι του 2011 όταν ο ΟΦΗ στα «μπαράζ της ντροπής» κέρδισε ολόκληρο το σύστημα και το Gentikoule καταγράφει άγνωστες λεπτομέρειες εκείνου του 15νθημερου. Διαβάστε σε ένα κείμενο 700 λέξεων όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες.

Ο ΟΦΗ έμπαινε στο γήπεδο στις 20 Ιουλίου για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τα πλέι – οφ ανόδου προς την Σούπερ Λιγκ και το «Γεντί Κουλέ» γέμιζε παλμό, φωνή και συνθήματα κατά του κατεστημένου. Βλέπετε, είχαν προηγηθεί δύο «γεμάτοι» μήνες δικαστικών μαχών όπου ο ΟΦΗ κόντρα σε όλους και σε όλα κατάφερε να βγει νικητής και να διεκδικήσει στο γήπεδο αυτό που πήγαν να του στερήσουν.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε την προετοιμασία του λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πλέι – οφ όταν την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός ήταν μαντρωμένος και προετοιμαζόταν για 15 ολόκληρες ημέρες. Οι ποδοσφαιριστές επέστρεφαν από τις παραλίες αφού κανένας δεν γνώριζε τι θα συμβεί και κατά συνέπεια δεν είχαν γίνει καθόλου προπονήσεις.

Είναι στιγμές που δεν ξεχνιούνται και δεν θα ξεχαστούν. Εγώ «φρεσκοαρραβωνιασμένος» στις 16 του Ιούλη βρέθηκα μέσα σε 4 ημέρες να μετακομίζω μόνιμα στην Αθήνα. Κλεισμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, με τα ταξί να απεργούν έπρεπε να πάρω τρία διαφορετικά λεωφορεία για να φτάσω στη Νέα Σμύρνη. Και όμως χαλάλι η ταλαιπωρία για όσα συνέβησαν μέσα στο γήπεδο…

Ιδού μερικές άγνωστες λεπτομέρειες…

  • Η κληρωτίδα έκανε τα… κόλπα της και έβγαλε πρεμιέρα το ντέρμπι ΟΦΗ – Λεβαδειακός. Στη Νέα Σμύρνη είχαν αγκυροβολήσει περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι του που είχαν έρθει με το καράβι μέσα στο κατακαλόκαιρο.
  • Στο γήπεδο ήταν και ο Μανώλης Λιδάκης. Ο γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης και οπαδός του ΟΦΗ είχε τρελαθεί τόσο πολύ με την ομάδα που δεν δίστασε να βγει γυμνός στην εξέδρα και να τραγουδάει συνθήματα του ΟΦΗ.
  • Την παράσταση, από πλευράς εμφάνισης, είχε κλέψει ο Φώτης Παπουλής. Το «μοϊκάνα» στυλ που είχε καθιερώσει λίγο πριν την έναρξη των πλέι – οφ είχε κλέψει την παράσταση και μέσα στο γήπεδο θύμιζε ταύρο εν υαλοπωλείο.
  • Το δίδυμο Μπουλούτ – Ουκάρ ήταν αξεπέραστο. Οι δυο τους έκαναν συνεχώς παρέα εντός και εκτός γηπέδου. Ο «Μάπετ» όπως χαριτολογώντας αποκαλούσε τον Ουκάρ ο Μπουλούτ έκλεψε την παράσταση με την γκολάρα που είχε βάλει στο παιχνίδι με τον Διαγόρα.
  • Ο Χρήστος Μπούρμπος… φορ! Ελλείψει δυνάμεων αλλά και παικτών, ο Νίκος Αναστόπουλος δεν δίστασε να τον χρησιμοποιήσει ακόμα και επιθετικό σε 2 παιχνίδια. Ο «Αναστό» πρόσεχε τον Καμπάνταη που δεν είχε δυνάμεις και προχώρησε σε αυτό το τέχνασμα προκειμένου να ξεκουράσει τον ένα και μοναδικό φορ του ΟΦΗ.
  • Στα πλέι – οφ πήρε το βάπτισμα πυρός και ο Ζαχαράκης. Ο τότε, 19χρονος αμυντικός, έκανε ντεμπούτο με τον ΟΦΗ σε εκείνα τα πλέι – οφ παίζοντας για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι.
  • Το «οουφ» που έφυγε από την εξέδρα στον δεύτερο αγώνα του ΟΦΗ με τον Λεβαδειακό όταν ο Ζουρούδης σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Βεζυρίδη. Εάν πήγαινε γκολ, τότε αυτομάτως ο ΟΦΗ έχανε την άνοδο.
  • Η παρωδία του αγώνα με την Δόξα Δράμας. Στο τελευταίο παιχνίδι που ο ΟΦΗ σφράγιζε την άνοδο, οι Δραμινοί δεν κατέβηκαν καν να αγωνιστούν. Ήταν το αποκορύφωμα μιας διαδικασίας – παρωδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
  • Οι… αφύσικες δυνάμεις των παικτών του Λεβαδειακού. Σχολιάστηκε τότε ποικιλοτρόπως και όχι άδικα. Πως μέσα στο κατακαλόκαιρο, οι Βοιωτοί έτρεχαν σαν τους τρελούς μέσα στο γήπεδο όταν η θερμοκρασία ήταν 37 και 38 βαθμοί.
  • Με αεροπλάνα και βαπόρια στην Αθήνα ο κόσμος του ΟΦΗ. Αυτό που συνέβη καλοκαιριάτικα ήταν κάτι το μοναδικό. Ο κόσμος έφτανε στην Αθήνα με κάθε πιθανό τρόπο ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που έφταναν οδικώς από πόλεις της Μακεδονίας για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής μέσα στα μεσάνυχτα.
  • Το απομονωμένο ξενοδοχείο του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ διέμενε στο ξενοδοχείο «Metropolitan» που ήταν στην Λεωφόρο Συγγρού. Κανένας παράγοντας και κανένας φίλαθλος δεν πλησίασε ούτε στα… 100 μέτρα. Ο Αναστόπουλος ήθελε να είναι η ομάδα ήσυχη και απερίσπαστη.
  • Οι γροθιές του Αναστόπουλου στο ματς με τον Λεβαδειακό. Το παιχνίδι έχει τελειώσει 1-1 και ο ΟΦΗ είναι με το… 1,5 πόδι στην επιστροφή του. Ο ανέκφραστος Αναστόπουλος ενώ πνίγεται στις αγκαλιές των συνεργατών του, γυρίζει προς τον κόσμο και σηκώνει τις γροθιές. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook