Γιάνγιανιν: “Στον ΟΦΗ έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ράικο Γιάνγιανιν μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την αγάπη του για τον ΟΦΗ αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα που θα τον βρει αντίπαλο ως προπονητής της Επισκοπής.

“Στην Κρήτη έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου όταν ήμουν στον ΟΦΗ. Πάντα οι παλιοί είναι οι καλύτεροι και έτσι είναι πάντα. Μετά από 20 χρόνια θα λέμε για αυτούς που παίζουν τώρα. Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ από το 1985 μέχρι το 2000 ήταν μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Σίγουρα άξιζε να πάρει ένα πρωτάθλημα ο ΟΦΗ εκείνης της εποχής αλλά τουλάχιστον έπρεπε να παίζει Τσάμπιονς Λιγκ όπως είναι τώρα τα δεδομένα. Μας αγαπούσε ο κόσμος όλης της Ελλάδας. Μέσα στην ομάδα είχαμε φοβερή χημεία μαζί με τον Γκέραρντ. Ήμασταν αγαπημένοι μέσα στα αποδυτήρια, είχαμε 18 παίκτες που ήταν όλοι βασικοί και για αυτό είχαν έρθει τα αποτελέσματα” ήταν τα πρώτα λόγια του παλαίμαχου άσου του ΟΦΗ και νυν προπονητή της Επισκοπής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ράϊκο Γιάνγιανιν στον Athletic Radio 104,2

Για την παρουσία του ΟΦΗ στην Γ Εθνική: “Δεν μπορώ να χωνέψω ακόμα ότι είμαστε στην ίδια κατηγορία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο που δεν σε αφήνει να ζεις με το χθες. Τα τελευταία 15 χρόνια έγιναν πολλά λάθη και έμεινε μόνο η ομάδα και ο κόσμος. Τώρα ξεκινάει από το μηδέν και βλέπω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Ο ΟΦΗ αξίζει να βρεθεί εκεί που ήταν όλα αυτά τα χρόνια”.

Για τους στόχους που θέτει ο ΟΦΗ: “Στην Γ Εθνική οι παίκτες δεν είναι τόσο γνωστοί ώστε να πεις με σιγουριά ότι θα κερδίσεις το πρωτάθλημα με άνεση. Δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Είναι δύσκολο να χτίζεις μια ομάδα από την αρχή. Δεν γνωρίζω και καλά αυτές τις κατηγορίες, ήμουν τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό και δεν γνωρίζω αρκετά αυτά τα δεδομένα. Ξέρω από παλιά πως μερικές ομάδες που ήθελαν να ανεβουν και δεν το πέτυχαν όπως υπάρχει το κακό παράδειγμα του Άρη”.

Για τον κόσμο του ΟΦΗ: “Ο κόσμος πάντα στήριζε την ομάδα γιατί ήταν εύκολο όταν αγωνιζόταν στην Ευρώπη. Είδαμε και στην πρώτη προπόνηση πόσο μεγάλη δύναμη είναι για τον ΟΦΗ και ελπίζω ότι έτσι θα είναι φέτος και τα επόμενα χρόνια”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook