Άμυνα “μπετόν αρμέ” – πρόβλημα στην επίθεση…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τα στοιχεία που εμφάνισε ο ΟΦΗ για τρίτο φιλικό δείχνουν και τον, σωστό, δρόμο που βρίσκεται ωστόσο χρειάζεται “ενέσεις” ενίσχυσης.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται στον σωστό δρόμο παρουσιάζοντας συνεχή βελτίωση. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει όποιος έχει παρακολουθήσει και τα τρία φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα κόντρα σε Κισσαμικό, Πλατανιά και ΑΟ Χανιά. Η βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα είναι συνεχής και αυτό είναι το ζητούμενο για τον Σεροπιάν και τους παίκτες.

Το στοιχείο που κάνει… “μπαμ” ότι θα χαρακτηρίζει τον φετινό ΟΦΗ είναι η συνοχή στα μετόπισθεν και η αμυντική λειτουργία του. Πολύ περισσότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΟΦΗ έδωσε τρία φιλικά με ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών που όσο να ναι διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα στα ρόστερ τους. Παρ όλα αυτά, ο ΟΦΗ παίρνει μέχρι τώρα κάτι παραπάνω από καλό βαθμό στην άμυνα, δεδομένου ότι διαθέτει παίκτες με όλα τα χαρακτηριστικά. Είτε ψηλά, είτε χαμηλά ο ΟΦΗ δέχεται ελάχιστες φάσεις και αυτό είναι κάτι που γίνεται σήμα κατατεθέν του.

Απεναντίας, συνεχίζεται το επιθετικό πρόβλημα και βέβαια δεν αναφερόμαστε στο γεγονός οτι δεν έχει σκοράρει ακόμα. Το γκολ είναι θέμα ημέρας και συνδυασμός πολλών άλλων στοιχείων. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι ο ΟΦΗ δεν “πατάει” τόσο συχνά, όσο πρέπει την αντίπαλη περιοχή. Και εκεί γίνεται κατανοητό πως χρειάζεται κινήσεις που θα προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook