Δερμιτζάκης: “Ο ΟΦΗ χρειάζεται υπομονή και στήριξη από τον κόσμο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την επιστροφή του στον ΟΦΗ αλλά και για τη νέα προσπάθεια που τον βρίσκει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Αρχικά ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ είπε για την επιστροφή του στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά πως “η τελευταία μου χρονιά στην ομάδα ήταν 2004 – 2005 και το 2007 ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα στις ακαδημίες. Είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί επιστρέφω εκεί που πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια. Δυστυχώς η ζωή και το ποδόσφαιρο έχουν αυτές τις στιγμές όμως είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην παλιά μου ομάδα, έστω και από αυτό το πόστο”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Δερμιτζάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την επιστροφή του στον ΟΦΗ: “Έχω δεχτεί πολλά μηνύματα από τον καιρό που μπήκα στην οικογένεια του ΟΦΗ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Κουτεντάκη και τον κύριο Φασομυτάκη που με κέρδισαν με το πλάνο και τις ιδέες που έχουν για την ακαδημία του ΟΦΗ. Θέλω όμως να ευχαριστήσω τον κύριο Σκούφο και τον κύριο Σχοιναράκη γιατί αν δεν ήταν εκείνοι ίσως να μην είχαν ξεκινήσει την προπονητική μου καριέρα αλλά και γενικά όλο το Αθλόπολις”.

Για τη νέα του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο αλλά από άλλο τμήμα: “Από τότε που έκανα τα πρώτα μου προπονητικά βήματα ήθελα να επιστρέψω στον ΟΦΗ αλλά με είχε προλάβει το Αθλόπολις. Δεν είχα κάποια ενόχληση αν εξαιρέσω το τελευταίο διάστημα όπου υπήρξε ενδιαφέρον από τους ανθρώπους του ΟΦΗ, συζητήσαμε και μετά δεν ήταν δύσκολο για εμένα να επιστρέψω στην ομάδα”.

Για το τι καινούργιο έχει αυτό το πόστο: “Είναι ένα διαφορετικό κομμάτι γιατί έχεις να κάνεις με πολλά παιδιά, διαφορετικούς χαρακτήρες και απαιτείται υπομονή και μεγάλη προσπάθεια. Είναι δύσκολο κομμάτι να είσαι προπονητής σε τμήματα υποδομής γιατί έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά. Γνωρίζω ότι ο κόσμος θα έχει απαιτήσεις και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό γιατί σκοπός μας είναι να βγάλουμε και σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία γιατί δεν είναι αρκετό να γίνεις καλός αθλητής. Θα πρέπει ο καθένας μέσα από αυτήν την δουλειά που θα γίνει να καλλιεργήσει το δικό του πρόσωπο στην κοινωνία”.

Για την ακαδημία του ΟΦΗ: “Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν αργά και σταθερά βήματα στην ακαδημία. Θα πρέπει να υπάρξει υποδομή από όλους τους προπονητές που στελεχώνουν όλα τα τμήματα και με σωστή καθοδήγηση να ξαναφέρουμε την ακαδημία του ΟΦΗ εκεί που της αξίζει. Και γιατί όχι να μην βρεθούν ξανά πολλά Κρητικά παιδιά που να στελεχώνουν την μεγάλη ομάδα”.

Για το ότι ο ΟΦΗ θα αγωνίζεται στην Γ Εθνική: “Γνωρίζουμε όλοι ότι ο ΟΦΗ είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά, τόσο στην ακαδημία όσο και στην μεγάλη ομάδα”.

Για το τι έφταιξε και ο ΟΦΗ έφτασε αυτό το σημείο: “Το λάθος του ΟΦΗ ήταν ότι από την στιγμή που είχαν παρουσιαστεί κάποια προβλήματα, δεν βρήκαν λύση με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν. Έτσι ήρθε ως αποτέλεσμα και ο υποβιβασμός και η τωρινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΦΗ”.

Για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στον ΟΦΗ: “Βλέπω ότι έχουν μπει κάποιοι άνθρωποι που έχουν διάθεση για να βοηθήσουν. Θα πρέπει να στηριχθούν από τον κόσμο ούτως ώστε να γίνει μια προσπάθεια προκειμένου ο ΟΦΗ να βρεθεί σε 2 χρόνια στην Σούπερ Λιγκ. Θα έρθουν και οι κακές ημέρες και θα πρέπει όλοι να φανούμε δυνατοί και να στηρίξουμε όλη αυτήν την προσπάθεια”.

Για τις πρώτες ημέρες της ακαδημίας του ΟΦΗ: “Με το πλάνο που υπάρχει βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά παιδιά που έρχονται στον ΟΦΗ. Αυτό που εγώ θέλω να πω είναι πως όταν είμαστε μονιασμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Θα πρέπει να ζωντανέψουμε την ακαδημία του ΟΦΗ που ήταν από τις πρώτες που λειτούργησαν στο Ηράκλειο και θα πρέπει να την κάνουμε ξανά κορυφαία”.

Για το τι θυμάται από όταν ήταν ποδοσφαιριστής: “Το πρώτο όνομα που μου έρχεται από τον ΟΦΗ είναι αυτό του Ευγένιου Γκέραρντ που τον θεωρώ ποδοσφαιρικό μου πατέρα και να είναι καλά όπου και αν βρίσκεται. Έπαιξα σε καλές ομάδες του ΟΦΗ, έκανα φίλους και κρατάω μόνο τις καλές στιγμές”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook