Ο ΟΦΗ της περιόδου 2015 – 2016

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ. Οι παλιοί, οι νέοι και οι μικρότεροι όλων με τον 15χρονο Ιπποκράτη Κομνηνό.

TEΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Αλέξης Κασμερίδης γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1986 στις Σέρρες. Από το 2002 βρίσκεται στην οικογένεια του ΟΦΗ, ως τερματοφύλακας στα τμήματα υποδομής. Το ταλέντο του φάνηκε από εξ’ αρχής και για αυτό ήταν μέλος στις Εθνικές ομάδες παίδων, νέων και ελπίδων. Από το 2004 έγινε επαγγελματίας στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ και αγωνίστηκε στην Σούπερ Λίγκ αλλά και στην Β Εθνική. Το 2011 αποχώρησε και πήγε στον Θρασύβουλο (Β Εθνική). Ακολούθησε ο Λεβαδειακός ξανά στην Σούπερ Λίγκ, μετά ο Αστέρας Μαγούλας (Β’ Εθνική) και τελευταίος του σταθμός ο Ολυμπιακός Βόλου (Β Εθνική).

Ο Αρης Βλάχος γεννήθηκε στις 24/5/1994. Αναδείχθηκε στην Κ20 του Ολυμπιακού και πήρε το πράσινο φώς για την πρώτη ομάδα, όπου υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Αγωνίστηκε ακόμη στον Βατανιακό (Β Εθνική), στον Ερμή Ζωνιανών (Γ Εθνική) και στον Αλιμο (Β Εθνική).

Κοντά σε αυτούς και ένα παιδί από τις υποδομές του ΟΦΗ, ο Δημήτρης Γιαννόπουλος 2/12/1996

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ο Δημήτρης Ραπτάκης γεννήθηκε στις 20-1-1988. Η καταγωγή του είναι από την Βιάννο και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πατούχα. Εχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Ολυμπιακό Χερσονήσου (Περιφερειακό και Γ Εθνική), Πλατανιά (Περιφερειακό, Β Εθνική), Γιούχτα (Περιφερειακό), ΑΟΧανιά (Γ Εθνική), Λάρισα (Β Εθνική), Κέρκυρα (Β Εθνική) και Ηρακλή Ψαχνών (Β Εθνική).

Ο Αλέξης Παπατζίκος γεννήθηκε στις 20-12-1987 στη Βέροια. Αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Εχει αγωνιστεί στη Βέροια (Β’ Εθνική), Εορδαικό (Γ’ Εθνική), Επανωμή (Γ’ και Β’ Εθνική), Νίκη Βόλου (Γ’ Εθνική) και ΑΟΧανιά (Β’ Εθνική).

Ο Μανόλης Μπολάκης γεννήθηκε στις 20-10-1994 στο Ηράκλειο και αγωνίζεται στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Είχε 8 συμμετοχές στην προηγούμενη αγωνιστική χρονιά στον ΟΦΗ της Σούπερ Λίγκ, ενώ οι πολύ καλές του εμφανίσεις έφεραν και την κλήση του στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων.

Ο Μπάμπης Δαμιανάκης είναι γέννημα-θρέμμα του ΟΦΗ. Γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1995 και βρίσκεται 12 χρόνια στις τάξεις του ΟΦΗ, ενώ έχει περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής. Την χρονιά που πέρασε πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Σούπερ Λίγκ, αγωνιζόμενος σε 7 αγώνες.

Ο Μανόλης Φαζός γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1995. Είναι και αυτός παιδί του ΟΦΗ και έχει διαγράψει πορεία από τις ακαδημίες του ΟΦΗ μέχρι και την πρώτη ομάδα. Στην τελευταία περίοδο μαζί με τον Μπάμπη Δαμιανάκη ήταν το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκ.

Ο Γιάννης Κοιλιάρας γεννήθηκε στις 9-6-1988. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ηροδότου. Αγωνίστηκε κατά σειρά σε Ηρόδοτο (Δ Εθνική), ΠΑΝΟΜ (Δ’ Εθνική), Εργοτέλη (Σούπερ Λίγκ), Τρίκαλα (Γ Εθνική), Παναχαική (Γ’ και Β Εθνική), Εργοτέλη (Σούπερ Λίγκ), Ηρόδοτος (Γ Εθνική).

Ο Γιώργος Πιθαρούλης γεννήθηκε στις 4-6-1990 στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης. Η θέση του είναι αμυντικός μέσος και κεντρικός αμυντικός. Επαιξε ποδόσφαιρο στον ΑΟΑΝ και την Κριτσά. Αργότερα στον ΟΦΗ (Σούπερ Λίγκ). Ακολούθησε η Χερσόνησος (Γ’ Εθνική), ο Πανθρακικός (Σούπερ Λίγκ), η Παναχαική (Γ’ Εθνική), η Χέλμουντ (Β’ Ολλανδίας), ο ΑΟΧανιά (Γ’ και Β’ Εθνική) και η Επισκοπή (Β’ Εθνική).

Κοντά σε αυτούς και ο Βασίλης Μπάμπης , αριστερός μπάκ, από τις υποδομές του ΟΦΗ, γεννημένος 22/10/1996

ΜΕΣΟΙ

Ο Μιχάλης Φραγκουλάκης γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1983. Αναδείχθηκε από τις υποδομές του ΟΦΗ και έχει αγωνιστεί με τρείς ομάδες στην Σούπερ Λίγκ: Εργοτέλης (2006-12, 127 συμμετοχές, 11 γκολ), Αστέρας Τρίπολης (2012-13, 18 συμμετοχές, 1 γκολ), ΟΦΗ (2013-14 10 συμμετοχές). Ακόμα έχει αγωνιστεί στην Γ Εθνική με τον ΠΟΑ (2004-6), αλλά και τον Κισσαμικό, στο τελευταίο 6μηνο (2015).

Ο Αουγκούστο Φαμπίνιο γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1984. Βρίσκεται 8 χρόνια στην Ελλάδα και έχει παίξει στην Α‘ Εθνική με τον Ιωνικό. Τελευταία του ομάδα ο Αιγινιακός (Β Εθνικη), με τον οποίο έκανε 30 συμμετοχές. Γεμάτες χρονιές είχε και τα προηγούμενα χρόνια σε Πιερικό, Διαγόρα, Εθνικό Αστέρα και Καλλιθέα.Ο Φαμπίνιο, πέρασε και από Portuguesa, São Paulo, Corinthians, Figueirense και Avaí.

Ο Γιάννης Γκούμας γεννήθηκε στις 7-6-1988 στη Θήβα και αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού μέσου. Εχει αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκ με την Κέρκυρα, αλλά και στην Α’ κατηγορία Κύπρου με τον Ερμή Αραδίππου. Ακόμη έχει αγωνιστεί σε Δάφνη Ερυθρών (Δ’ Εθνική), Βύζα Μεγάρων (Γ’ Εθνική και Β’ Εθνική), Παναιγιάλειο (Β’ Εθνική), ΑΟΧανιά (Β’ Εθνική).

Ο Νίκος Κουσίδης γεννήθηκε στις 3/1/1993. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Ηροδότου (Νέους Ηροδότου) και στα 16 του χρόνια ο Παναθηναικός που διέκρινε το ταλέντο του, τον ενέταξε στο δυναμικό του.

Εμεινε για 5 χρόνια στον Παναθηναικό. Τον Ιανουάριο του 2004 πήρε μεταγραφή για τον Αρη (έπαιζε στην Σούπερ Λίγκ τότε), ενώ την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στον Ηρόδοτο (Γ’ Εθνική).

Κοντά σε αυτούς και οι παίκτες του ΟΦΗ από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ ο

Γιώργος Κοντογιάννης 24/7/1998 και Ιπποκράτης Κομνηνός 7/12/2000.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ο Αλέξης Περογαμβράκης γεννήθηκε στις 20-1-1988 και θεωρείται-και όχι άδικα- από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της φετινής ομάδας. Παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και τα γκολ του θα είναι καθοριστικά για να πετύχει ο ΟΦΗ το στόχο του στη φετινή χρονιά. Ο Αλέξης Περογαμβράκης είναι βασικός στέλεχος του ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια στην Σούπερ Λίγκ. Εχει αγωνιστεί ακόμη σε ΠΑΟΚρουσώνα και Ρούβα.

Ο Ζντράβκο Πόποβιτς γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1983 στην Κροατία.
αγωνίστηκε στον ΟΦΗ από το 2007-2010 (72 συμμετοχές-22 γκολ), Ο Πόποβιτς, που την τελευταία περίοδο αγωνίστηκε στην Ουγγαρία με την Balmazújvárosi, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε Ατρόμητο, Λεβαδειακό και ΑΕΚ στην Ελλάδα και παλαιότερα στο Αζερμπαιτζάν (PFC Simurq ), αλλά και στην Κροατία όπου ξεκίνησε την καριέρα του (NK Samobor και NK Zagreb).

Ο Bασίλης Σαχινίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 20-1-1986. Αγωνίζεται στη θέση του σέντερ-φορ και έχει ύψος 1μ80. Την τελευταία περίοδο αγωνίστηκε στην ομάδα των Τρικάλων με την οποία και πανηγύρισε την άνοδο από την Γ’ στην Β’ Εθνική, πετυχαίνοντας 20 τέρματα. Εχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στην Α’ Εθνική με τον Ιωνικό. Ενώ έχει παίξει και σε Τύρναβο (Β Εθνική), Αγροτικός Αστέρας (Β’ Εθνική), Κορωπί (Γ’ Εθνική), Λευκάδα (Γ’ Εθνική), Αχαρναικό (Γ’ Εθνική)
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Γ’ Εθνική).

Ο Δήμος Τζέκος γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1987. Εχει καταγωγή απο την Καρδίτσα, αγωνίζεται στην θέση του φουνταριστού κυνηγού και έχει ύψος 1μ87. Χαρακτηριστικό του είναι η δύναμη και είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Εχει αγωνιστεί σε Τύρναβο (Γ Εθνική), Ολυμπιακό Βόλου (Γ Εθνική), Επισκοπή (Γ Εθνική), Φωκικό (Γ’ και Β Εθνική) και Αναγέννηση Καρδίτσας (Β’ Εθνική).

Ο Θανάσης Πατινιώτης γεννήθηκε στις 1/10/1993 στην Κέρκυρα. Εχει αγωνιστεί σε Κασσιόπη/Κέρκυρα (Γ’ Εθνική), Λάρισα (Γ’ Εθνική) και Παναχαική (Football league).

Ο Χρήστος Ευσταθίου, γεννήθηκε στις 7/11/1991 στη Θεσσαλονίκη. Αγωνίστηκε την τελευταία περίοδo στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Football league) αλλά έχει παίξει στο παρελθόν και σε Φωκικό (Β’ Εθνική), Γλυφάδα (Β’ Εθνική), Λαμία (Γ’ Εθνική).

Ο Βαγγέλης Νικολόπουλος γεννήθηκε στις 2-10-1991 στα Λάρινα Φθοιώτιδας. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Την τελευταία περίοδο αγωνίστηκε στον Οπούντιο Μαρτίνου (Γ Εθνική) και έβαλε 14 γκολ. Την προηγούμενη χρονιά με την ίδια ομάδα στην Α’ ΕΠΣΗ Φθοιώτιδας έβαλε 41 γκολ. Εχει αγωνιστεί ακόμη στον Α.Ε. Δηλεσίου Φθοιώτιδας (Περιφερειακό).

Ο Στέφανος Μαρτσάκης γεννήθηκε στις 24/5/1990. Εχει αγωνιστεί με τον Πλατανιά Χανίων σε Δ’ Εθνική, Γ Εθνική, Β Εθνική και Σούπερ Λιγκ. Με την Επισκοπή στην Β Εθνική και με τον ΑΟΧανιά στην Β Εθνική. Πέρσι τον Ιανουάριο αποκτήθηκε απο τον ΟΦΗ για να παίξει στην Σούπερ Λίγκ, συμμετείχε σε προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια, αλλά δεν εκδόθηκε το δελτίο του.

Κοντά σε αυτούς και ο νεαρός Σαράντος Σακλαμάκης (γεννημένος 18/10/1996) ένα ακόμη παιδί απο τις υποδομές του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook