Κάρολ: «Είναι ωραίο να σου δείχνουν ότι σε θέλουν πολύ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για τους λόγους που τον έφεραν στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ μίλησε ο Ρόι Κάρολ σε εφημερίδα της πατρίδας του ενώ στάθηκε στις δηλώσεις του στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι της ομάδας. Μίλησε ακόμα για τις φιλοδοξίες του, την συζήτηση του με το Νίκο Μαχλά αλλά και την ζωή στην Κρήτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρόι Κάρολ στην Belfast Telegraph…

Για τους λόγους που ήρθε στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ:

«Για να είμαι ειλικρινής ο λόγος που ήρθα να παίξω στην Ελλάδα είναι ότι δεν είχα κάποια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση. Είχα μερικές προτάσεις από μικρές κατηγορίες, αλλά δεν μου έδιναν την ευκαιρία που θα είχα στην Ελλάδα. Η Πρέστον μου προσέφερε συμβόλαιο συνεργασίας το καλοκαίρι αλλά έπειτα με πληροφόρησαν ότι βρήκαν άλλον τερματοφύλακα. Αυτό με απογοήτευσε αλλά ο ατζέντης μου μου εξήγησε τους λόγους που άλλαξαν τα δεδομένα. Έπειτα έκανα προπόνηση με την Λέιτον Όριεν, και μου έδωσαν εξάμηνο συμβόλαιο αλλά σε σχέση με το διετές του ΟΦΗ στην Κρήτη δεν έπρεπε να το σκεφτώ πολύ».

Για τους στόχους της νέας του ομάδας:

«Η οικογένειά μου, η γυναίκα μου και τα δύο μας παιδιά θα έρθουν στην Κρήτη μαζί μου. Είναι ομάδα καλών προδιαγραφών σε ένα καλό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, και ο σύλλογος είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος. Είχαν υποβιβαστεί, αλλά ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία και πάλι και είναι αποφασισμένοι να μείνουν εδώ και ίσως να παλέψουν για την έξοδο στην Ευρώπη. Θα είναι καλό για μένα να είμαι μέρος όλου αυτού».

Για τις προσπάθειες του προέδρου του ΟΦΗ να τον φέρει στην ομάδα:

«Ο πρόεδρος της ομάδας μου έκανε σαφές ότι με θέλει, και η αλήθεια είναι πως πάντα μοιάζει ωραίο να σου δείχνουν πως σε θέλουν πολύ. Έχουν περάσει οκτώ μήνες από το τελευταίο μου επίσημο ματς στη Δανία οπότε ανυπομονώ να επανέλθω στην αγωνιστική δράση»

Για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα:

«Η Κρήτη είναι ένα νησί για διακοπές, και οι οπαδοί της ομάδας είναι φανατικοί υποστηρικτές. Περίπου 6.000 φίλοι του ΟΦΗ πάνε σε κάθε εντός έδρας ματς της ομάδας, και από το παιχνίδι της Εθνικής μου ομάδας με την Ελλάδα στην Αθήνα πριν χρόνια ξέρω το κλίμα στην κερκίδα. Σε αυτό το μέρος οι φίλοι των ομάδων είναι… παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο. Εμένα, πάντα μου άρεσε να παίζω σε τέτοιες ατμόσφαιρα οπότε θα είναι άψογα».

Για το αν θα μάθει… ελληνικά:

«Ακόμα μαθαίνω… αγγλικά! Το τέλειο σενάριο για μένα θα ήταν να τα πάω άψογα στον ΟΦΗ, ώστε αυτό να με βοηθήσει να κερδίσω μια κλήση από ομάδα πίσω στην Αγγλία».