Μαρτσάκης: “Είναι ευθύνη να αγωνίζεσαι στον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Στέφανος Μαρτσάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό TV Creta και την εκπομπή “Τie Break” όπου αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στον ΟΦΗ αλλά και την φετινή σαιζόν.

Πως επέλεξες να αγωνιστείς στον ΟΦΗ και την Γ’ Εθνική;

“Ήταν μια απόφαση που την είχα πάρει από πέρυσι. Ήθελε να αγωνιστώ με τον ΟΦΗ στην Σουπερλιγκ.

Όμως για τους γνωστούς λόγους με τα δελτία δεν μπορούσα να αγωνιστώ πέρυσι.

Παρ’ όλα αυτά δέθηκα με την ομάδα αυτή, με τον κόσμο, έζησα όμορφες στιγμές και επειδή ο ΟΦΗ είναι μια ιστορική ομάδα και μία από τις μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες, επέλεξα να συμμετέχω στην νέα προσπάθεια που κάνει από την Γ’ Εθνική και αυτή την στιγμή, μετά από καιρό νιώθω να δικαιώνομαι για την επιλογή μου.”

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι με πολλούς τραυματισμούς, ξεκίνησες πάλι να αγωνίζεσαι και μάλιστα στον τελευταίο αγώνα σκόραρες. Πως νιώθεις για αυτό;

“Ενώ ξεκίνησε η προετοιμασία πολύ καλά, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας παθαίνω έναν τραυματισμό σους κοιλιακούς ο οποίος με ταλαιπώρησε για δύο βδομάδες και μετά επιστρέφω και αγωνίζομαι ξανά και παθαίνω υποτροπή που με κράτησε πίσω.

Έκανα ενάμιση μήνα να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Μετά που επέστρεψα οι αποκτήσεις παιχτών στην ομάδα του πλατανιά με κράτησαν πίσω αλλά δεν τα παράτησα ποτέ.”

Είναι ευθύνη να αγωνίζεσαι στον ΟΦΗ;

“Σίγουρα ο ΟΦΗ είναι η μεγαλύτερη ομάδα του νησιού. Έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκά ματς.

Είναι ευθύνη να αγωνίζεσαι σε αυτή την ομάδα με τόσο κόσμο στο πλευρό της. Οι οπαδοί της δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τον ΟΦΗ στην κατηγορία που βρίσκεται, είναι απαιτητικοί καθώς έχουν νικήσει στον παρελθόν τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και έχει κάνει πολύ καλές πορείες.”

Σε επηρέασε ο τραυματισμός σου;

“Ο τραυματισμός είναι ότι χειρότερο για την πορεία του ποδοσφαιριστή χάνει την φόρμα του, παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι είμαι ένας δυνατός χαρακτήρας έχοντας περάσει πολύ χειρότερους τραυματισμούς από ότι υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, όπως το ατύχημα που είχα πριν δύο χρόνια, ωστόσο δεν τα έχω παρατήσει ποτέ και ίσα ίσα που με κάνουν και πιο δυνατό.”

Είχες άτομα δίπλα σου στην δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής σου;

“Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί της ομάδας στάθηκαν δίπλα μου και συγκεκριμένα ο κ. Κακαβελάκης και ο κ.Στεφανουδάκης στον οποίο χρωστάω πάρα πολλά και αυτό το γεγονός στάθηκε ώστε να παραμείνω στην ομάδα.

Ο κ.Στεφανουδάκης πίεσε ώστε να ασχοληθούν μαζί μου και να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα και πίστευω με την σειρά μου τον δικαιώνω.

Είμαι γενικά αισιόδοξος άνθρωπος και ελπίζω να μείνω στην ομάδα για πολλά χρόνια και να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου στην Superleague για να βρέθει η ομάδα εκεί που της αξίζει. Είναι μια δύσκολη χρονιά με ιστορικές ομάδες στην κατηγορία όπως Φωστήρας, Ιωνικός αλλά πιστεύουμε με την επιστροφή των έξι βαθμών, που άδικα αφαιρέθηκαν, θα πάρουμε την άνοδο για την δεύτερη κατηγορία.”

Είσαι λίγους μήνες στο Ηράκλειο. Έχεις καταφέρει να προσαρμοστείς, είναι πιο εύκολο από ότι στα Χανιά;

“Εύκολο από τα Χανιά δεν είναι, αλλά πιστεύω πως έχω προσαρμοστεί, έχω πάρα πολλούς φίλους εδώ στο Ηράκλειο και γενικά είμαι σχεδόν δίπλα από το σπίτι μου, ούτως η άλλως στην Κρήτη έμεινα, επομένως δεν μου ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ.

Θεωρείς δύσκολο το πρωτάθλημα της Γ εθνικής;

“Ναι το θεωρώ δύσκολο καθώς υπάρχουν ιστορικές ομάδες στην κατηγορία και τα περισσότερα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλότερα στρώματα της βαθμολογίες βλέπουμε να κόβουν βαθμούς από τους πρωτοπόρους.

Η μάχη για το τίτλο θα φθάσει μέχρι το τέλος με πολλές ανακατατάξεις και εμείς μπορούμε αν πάρουμε πίσω το -6 να φτάσουμε στην κορυφή και να παραμείνουμε μαζί.”

Θέλω να μας πεις για τις ομάδες τις πόλεις σου. Τον Πλατανιά και τον ΑΟΧ. Τι γεύση σου έχουν αφήσει;

“Έχω την τύχη να έχω περάσει από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες των Χανίων. Μόνο θετικές αναμνήσεις έχω από τις δύο αυτές ομάδες, έχοντας αγωνιστεί στον Πλατανιά για περίπου πέντε χρόνια. Στην παρουσία μου εκεί έζησα τόσους διαδοχικούς ανόδους.Όταν πρωτοπήγα ήμουν δεκαοχτώ χρονών και αγωνίστηκα με τον Πλατανιά στην Δ’ Εθνική και μέσα σε λίγα χρόνια καταφέραμε να βρεθούμε στην Superleague.

Στη συνέχεια έπαιξα πέρυσι για ένα εξάμηνο περίπου στον ΑΟ Χανιά στην Β Εθνική, πριν πάρω μεταγραφή στον ΟΦΗ, από τον ΑΟ Χανιά μόνο θετικά πράγματα έχω να θυμάμαι, κάναμε μια εξαιρετική πορεία, περάσαμε και στους δεκαέξι του κυπέλλου Ελλάδος, αποκλείοντας και ομάδα της Superleague τον Παναιτωλικό, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον ΠΑΣ Γιάννινα φέραμε και ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο των Περιβολίων και γενικά έχω μια πολύ καλή εμπειρία με την ομάδα και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναγωνιστώ.”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook