Τα πρώτα “θέλω” του Νιόπλια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Γρήγορη μεταφορά της μπάλας, επιθετικό σχήμα και σωστό τρανζίσιον από την άμυνα στην επίθεση είναι αυτά που ζητάει ο Νίκος Νιόπλιας από τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ.

Η ώρα του επίσημου ντεμπούτου του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ πλησιάζει και ο ικανός τεχνικός είχε την δυνατότητα να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του για 15 ημέρες μαθαίνοντας ο ίδιος εκείνους και εκείνοι αυτόν. Η 15νθημερη διακοπή του πρωταθλήματος λειτούργησε θετικά επί της ουσίας και δούλεψε υπέρ του ΟΦΗ αφού υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που η ομάδα είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει μια μίνι – προετοιμασία.

Μέχρι στιγμής από το πρώτο δείγμα δουλειάς του Νίκου Νιόπλια φαίνεται ότι θέλει να δημιουργήσει μια επιθετική ομάδα που για τα δεδομένα της κατηγορίας (και βάσει της δυναμικής του ΟΦΗ) να καθαρίζει τις νίκες από το πρώτο λεπτό.

Στο φετινό πρωτάθλημα είδαμε τον ΟΦΗ να παρατάσσεται με 4-2-3-1 και 4-4-2 ενώ φαίνεται ότι με Νιόπλια προπονητή θα δούμε το 4-3-3. Κάτι που έγινε και στο φιλικό με τον ΠΑΟ Κρουσώνα όπου είδαμε τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου ΟΦΗ. Ο Νιόπλιας θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα με μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας και φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς. Επίσης σημαντικό είναι για εκείνον να γίνεται η σωστή μεταφορά της μπάλας από την άμυνα και να έχει ο ΟΦΗ τις προϋποθέσεις για να την βγάλει σωστά ζητώντας μεγαλύτερη συμμετοχή των στόπερ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook