Ωδή στον Αλεσάντρο Ίσις

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Αλεσάντρο Ίσις έγινε 58 χρονών και το Gentikoule θυμάται έναν εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ΟΦΗ.

Ο Χιλιανός αμυντικός μέσος ήρθε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 1985 και η έλευση του στον ΟΦΗ συνδυάστηκε με την έναρξη της “χρυσής εποχής” του συλλόγου αφού την ίδια εποχή ξεκίνησε και η θητεία του Ευγένιου Γκέραρντ. Ο Αλεσάντρο Ίσις ήρθε στο Ηράκλειο ως μια από τις μεγαλύτερες – αλλά και πολυδάπανες – μεταγραφές εκείνου του καλοκαιριού αφού το καλοκαίρι του 85, ο Χιλιανός αμυντικός μέσος έγινε παίκτης του ΟΦΗ σε ηλικία 23 χρονών – όντας βασικός στην πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας του, Κόλο – Κόλο, αλλά και βασικότατος στην εθνική ομάδα.

Όπως είναι φυσιολογικό, η μεταγραφή του στον ΟΦΗ αποτέλεσε ένα βασικό σημείο συζήτησης για έναν ποδοσφαιριστή που ακόμα και τώρα θεωρείται ένας εκ των πιο πετυχημένων που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δυναμίτης στην μεσαία γραμμή, σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος, όπως αρκετοί Λατίνοι, ο Αλεσάντρο Ίσις έγινε αμέσως βασικός. Από το καλοκαίρι του 1985 μέχρι και τον Μάιο του 1990, ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ σε 137 παιχνίδια πετυχαίνοντας 9 γκολ.

Κατά την διάρκεια της θητείας του, λόγω και της συνεχούς αυξανόμενης δυναμικής του ΟΦΗ, κάποιοι επιδίωξαν να ρίξουν “σκιές” στην θητεία του στην Ελλάδα με την γνωστή υπόθεση ντόπινγκ η οποία ωστόσο κατέπεσε μετά την εξέταση του δεύτερου δείγματος στο εργαστήριο αντιντόπινγκ της Κολωνίας. Ο Χιλιανός επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του μετά από δύο σχεδόν δεκαετίες και έγινε ένας από τους ελάχιστους παίκτες του ΟΦΗ που κάθισαν και στον πάγκο της ομάδας αποτελώντας τεχνικό δίδυμο με τον Χάιμε Βέρα.

Θυμηθείτε ένα καταπληκτικό γκολ που είχε πετύχει κατά του Παναθηναϊκού

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook