“Όχι” του Νιόπλια σε πρόταση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Goal, ο τεχνικός του ΟΦΗ απέρριψε πρόταση από ομάδα των ΗΑΕ επιμένοντας στο όραμα που έχει βάλει και το χτίσιμο της ομάδας.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας Goal

Ο Νίκος Νιόπλιας απέρριψε «πριγκιπική» πρόταση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και βγάζει τον ΟΦΗ από τα «αλώνια» με προοπτική να τον οδηγήσει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου

Οπου και αν γυρνούσε το βλέμμα του, έβλεπε τις φωτογραφίες του. Αναλλοίωτες στη φθορά του χρόνου, πρόβαλαν μπροστά του με κινηματογραφική ταχύτητα μία μία, ζωντανεύοντας όλες τις όμορφες και μεγάλες στιγμές που έζησε στο «Γεντί Κουλέ» ως ποδοσφαιριστής.

Και όμως, πέρασαν δεκατέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο Νίκος Νιόπλιας έφυγε από τον ΟΦΗ… Η χρονική απόσταση, όμως, έμοιαζε μηδαμινή μπροστά σ’ αυτήν από τα αποδυτήρια μέχρι να βγει στον αγωνιστικό χώρο και να ακούσει το χειροκρότημα της εξέδρας.

Αυτό το ραντεβού, όμως, θα έλεγε κανείς πως ήταν προγραμματισμένο από τη μοίρα… Αυτή που τους ένωσε όταν ακόμη ήταν έφηβος και ακολουθώντας τα κελεύσματά της άφησε τη Γαλατινή Κοζάνης και έκανε δεύτερη πατρίδα του το Ηράκλειο, μεγαλουργώντας ως παίχτης του ΟΦΗ. Ως προπονητής, όμως, ο Νιόπλιας έπρεπε να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Να «ψηθεί» σε άλλους πάγκους αλλά και να είναι απόλυτα βέβαιος πως οι συνθήκες για να αναλάβει τα ηνία του ΟΦΗ είναι κατάλληλες. Και τις βρήκε… Στη Γ΄Εθνική, αλλά τις βρήκε. Μια διοίκηση που προσφέρει όλα τα εχέγγυα για να ξαναφέρει τον ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα αλλά κυρίως στον ίδιο τον απόλυτο έλεγχο των αποδυτηρίων.

Με οργάνωση ανάλογη Σούπερ Λίγκας, ο ΟΦΗ θα ταξιδέψει για πρώτη φορά με αεροπλάνο στην Αθήνα.

Παρότι αυτή η συνεργασία έχει έντονο το συναισθηματικό στοιχείο γι’ αυτόν, δεν υπήρχαν περιθώρια για συναισθηματισμούς. Ο Νιόπλιας, με το που έδωσαν τα χέρια, σήκωσε αμέσως τα… μανίκια. Η νίκη με 3-0 επί της ΑΕ Ηράκλειο ήρθε με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο. Πριν από το παιχνίδι, η ομάδα με πρωτοβουλία του Νιόπλια συγκεντρώθηκε και έφαγαν όλοι μαζί και όχι όπως συνηθιζόταν, οι παίχτες να πηγαίνουν απευθείας στο γήπεδο.

Επίσης, στο κρίσιμο παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στην Κηφισιά, ο ΟΦΗ θα ταξιδέψει πρώτη φορά με αεροπλάνο στην Αθήνα και όχι με το πλοίο της γραμμής, σε ένα τετραήμερο ταξίδι που ξεκινούσε από την προπαραμονή του ματς. Η οργάνωση σε επαγγελματικά πρότυπα είναι το «Α» και το «Ω» που απαίτησε… «Δεν με νοιάζει αν δεν μου πάρετε κάποιον παίχτη, με νοιάζει όμως αν δεν οργανωθούμε. Ο καθένας στο πόστο του» είπε στη διοίκηση, καθώς μέχρι πριν αναλάβει προπονητής έκανε δέκα δουλειές μαζί. Και από τον Νιόπλια περνάει ακόμη και το πώς κουρεύεται και ποτίζεται το χορτάρι, όμως πλέον για όλα υπάρχουν υπεύθυνοι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook