Ο Ματζουράκης, ο Εντόι, οι “εφοπλιστές” και οι “φίλαθλοι που έβριζαν ο ένας τον άλλον”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο άνθρωπος με τον οποίο στον πάγκο του ο ΟΦΗ υποβιβάστηκε για πρώτη φορά έδωσε συνέντευξη εφ όλης της ύλης και αναφέρθηκε στην θητεία του στον σύλλογο.

Ο Γιάννης Ματζουράκης συνέδεσε το όνομα του (και όχι μόνο αυτός) με τον πρώτο υποβιβασμό του ΟΦΗ το 2009. Παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας από το Νοέμβριο του 2008 μέχρι και το τέλος της χρονιάς οδηγώντας τον σύλλογο στην Β Εθνική. Στα της θητείας του το περιστατικό που θα μείνει αξέχαστο είναι με την εξαφάνιση του Εντόι με τον Σενεγαλέζο να κατεβαίνει από το πούλμαν, λίγη ώρα πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Μιλώντας στο sport24, ο Ματζουράκης αναφερόμενος σε αυτήν την υπόθεση προχώρησε σε αποκαλύψεις λέγοντας ότι “μέχρι τις 17.00 ήταν μαζί μας, αλλά μετά δεν τον είδα στο πούλμαν”, κατηγορώντας το… ιατρικό τιμ ότι δεν τον είχε ενημερώσει ότι δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού. Όσον αφορά την φημολογούμενη παραίτηση του εκείνη την εποχή πρόσθεσε ότι “επιλέγω το δύσκολο δρόμο και είπα ότι θα μείνω κοντά στους παίκτες και να παλέψουμε για την παραμονή. Όντως σκέφτηκα να παραιτηθώ, συναντήθηκα και μίλησα με τον Φανούρη Βατσινά (πήγε και τον βρήκε στη Βόρειο Ελλάδα, όπου έκανε διακοπές) και με έπεισε να μείνω. Δεν μπορώ όμως, να πω περισσότερα, αφού θα ξαναμιλήσουμε”.

Τέλος για τα αίτια του υποβιβασμού, ο Ματζουράκης χαρακτήρισε “εφοπλιστές” τους τότε παίκτες του ΟΦΗ λέγοντας πως: “Τα πράγματα δεν ήλθαν όπως τα θέλαμε. Είχαμε ατυχίες και τραυματισμούς και χάσαμε πολλά ματς στο τέλος. Αυτό που με πίκρανε ήταν ο τρόπος που χάσαμε από τους Πανσερραϊκό και Λεβαδειακό. Είχαμε επιταγή με πριμ νίκης, αλλά παίξαμε σαν εφοπλιστές. Είχα συναντήσει πολύ μεγάλες δυσκολίες, στην οργάνωση και κυρίως γιατί η ομάδα είχε μπει στο στόχαστρο. Θυμάμαι πολλά παιχνίδια που δεν παίχθηκαν στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να τα καταφέρουμε, αλλά όταν προστέθηκαν στα προβλήματα ο διχασμός του κόσμου με το παλιό ιδιοκτησιακό καθεστώς, τα πάντα είχαν χαθεί. Οι φίλαθλοι έβριζαν ο ένας τον άλλον. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook