ΘΕΜΑ: Το όριο της ανόδου τα 3 τελευταία χρόνια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με τα 2/3 του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής να έχουν συμπληρωθεί πλέον, το Gentikoule παρουσιάζει με πίνακες τι συνέβη τις δύο προηγούμενες περιόδους αλλά και τον βαθμολογικό πίνακα της φετινής.

Παρατηρώντας και αναλύοντας τους παρακάτω πίνακες, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι όποιος καταφέρει μέσα στις επόμενες 10 αγωνιστικές να ξεπεράσει το “μαξιλαράκι” των 60 βαθμών τότε θα είναι σε θέση να πανηγυρίσει και το πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ, που στοχεύει στο απόλυτο μέχρι το τέλος, εάν το πετύχει αυτό τότε θα φτάσει στους 72 βαθμούς και κατά συνέπεια θα “πιάσει” και τον Φωστήρα που εφόσον – μιλώντας πάντα υποθετικά – κάνει 9 νίκες και 1 ήττα στα εναπομείναντα παιχνίδια τότε θα έχει τον ίδιο αριθμό βαθμών.

Η Γ Εθνική όπως την ζούμε φέτος πήρε την θέση του πρώην Περιφερειακού Πρωταθλήματος που αποτελούνταν από ομάδες της Κρήτης και θεσπίστηκε για πρώτη φορά την σαιζόν 2013 – 2014 όταν και αγωνίστηκε η ΑΕΚ. Είναι η πρώτη χρονιά του νέου πρωταθλήματος και ο όμιλος αποτελούνταν από 15 ομάδες (εν αντιθέσει με τον φετινό που συμμετέχουν 16) με την ΑΕΚ να παίρνει την άνοδο συγκεντρώνοντας 72 βαθμούς. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μόλις μια ήττα σε 28 αγωνιστικές ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Κηφισιά με 54 βαθμούς. Εκείνη την σαιζόν συμμετείχαν τέσσερις ομάδες της Κρήτης (Ηρόδοτος, ΠΑΟ Κρουσώνα, Ερμής Ζωνιανών, ΑΟΑΝ) από τις οποίες υποβιβάστηκαν οι δύο τελευταίες.

gethniki1314

Την επόμενη σεζόν, 2014-2015, ο όμιλος της Γ Εθνικής αποτελούνταν από 14 ομάδες με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να πραγματοποιηθεί σε 26 αγωνιστικές – τέσσερις λιγότερες από το φετινό και δύο λιγότερες από το προπέρσινο. Η ομάδα που πήρε την άνοδο ήταν ο Κισσαμικός που κατάφερε να συγκεντρώσει 54 βαθμούς – 24 λιγότερους από τους 78 διεκδικούμενους ολόκληρου του πρωταθλήματος. Ο Κισσαμικός ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 15 νίκες, 9 ισοπαλίες και 2 ήττες ενώ δεύτερη τερμάτισε ξανά η Κηφισιά με 46 βαθμούς.

gethniki1415

Την φετινή σεζόν, είναι δεδομένο ότι το όριο θα ξεπεράσει το περσινό μιας και υπάρχουν 4 αγωνιστικές περισσότερες ενώ απομένουν 10 στροφές για το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Φωστήρας που είναι πρώτος, έχει συγκεντρώσει 45 βαθμούς ενώ ο ΟΦΗ μετά το ντεμαράζ των τελευταίων τριών μηνών έχει 42. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ΟΦΗ είχε πάρει 17 βαθμούς μέχρι και τις αρχές του Δεκέμβρη – όταν και υπέστη την ήττα από την Τριγλία Ραφήνας.

gethniki1516

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook