Φραγκουλάκης: “Aνυπομονώ για το παιχνίδι με το Φωστήρα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο έμπειρος μέσος του ΟΦΗ αναφέρεται στην πορεία της ομάδας στον δεύτερο γύρο, την έλευση του Νιόπλια και επισημαίνει ότι στην αναμέτρηση με τον Φωστήρα οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων θα πρέπει να συβάλλουν ώστε να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο της ποιότητας των αντιπάλων αλλά και της κρισιμότητας της αναμέτρησης.

Αναλυτικά οι αναφορές του Μιχάλη Φραγκουλάκη στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα  topiko24.gr:

Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα με την οποία έχεις συνδέσει το όνομά σου. Τι σημαίνει για σένα να φοράς αυτήν τη φανέλα;

«Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα στην οποία μεγάλωσα. Βρέθηκα εκεί 9 ετών και έμεινα μέχρι και τη στιγμή που έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Μ’ αυτήν την ομάδα με συνδέουν πολλά. Έχω ζήσει πράγματα τόσο στις Ακαδημίες όσο και στον Ερασιτέχνη ακόμη και στη θυγατρική «ΟΦΗ ‘94». Είναι γνωστό ότι έχω αγωνιστεί και σε άλλες Κρητικές ομάδες, όμως, ο ΟΦΗ είναι η ομάδα της πόλης μου και κατ’ επέκταση, η ομάδα της καρδιάς μου».

Φέτος, ο ΟΦΗ μηδένισε το κοντέρ πέφτοντας στη Γ’ Εθνική. Οι Περογαμβράκης και Μπολάκης παρέμειναν στην ομάδα ενώ κι εσύ γύρισες πίσω. Συστράτευση για έναν κοινό σκοπό;

« Όλοι μας, είμαστε στην ομάδα για το καλό της. Είμαστε εδώ για να τη βοηθήσουμε να επιτύχει γρήγορα τον στόχο μιας γρήγορης επανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες. Κατά την προσωπική μου άποψη, ο ΟΦΗ καλώς έπεσε στη Γ’ Εθνική καθώς ήταν η μόνη ρεαλιστική λύση για να μπορέσει να εξυγιανθεί. Είναι δεδομένο ότι δεν θα είχε καμία ελπίδα να ορθοποδήσει οικονομικά μένοντας στην Super League. Όπως είπες, ο σύλλογος μηδένισε το κοντέρ ώστε να επιστρέψει πιο υγιής στην κατηγορία που ανήκει και σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν είμαστε συστρατευμένοι μόνο οι παίκτες του αλλά και οι αμέτρητοι φίλαθλοί του».

Παρότι η ομάδα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, μετά την έλευση του Νίκου Νιόπλια, ανέβασε στροφές. Τελικά, εκείνος έκανε τη διαφορά; «Αναμφίβολα, η έλευση του Νίκου Νιόπλια έδωσε πνοή στην ομάδα. Δεν είναι λίγο να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία ένας προπονητής με πολύτιμες εμπειρίες και αμέτρητες παραστάσεις. Η παρουσία του στον ΟΦΗ προσέδωσε και συνεχίζει να προσδίδει άλλο νόημα στις προσπάθειες των παικτών. Μας βοήθησε να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι. Τώρα, πέραν απ’ την συμβολή του προπονητή, η ομάδα ανέβασε στροφές στο β’ γύρο αφενός λόγω κάποιων σημαντικών μεταγραφών που έκανε κι αφετέρου λόγω της καλής ψυχολογίας που ήρθε μετά από μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων. Σε όλα αυτά, θα προσθέσω και κάποια άτυχα σκορ αντιπάλων που μας επέτρεψαν να κυνηγήσουμε ακόμη περισσότερο το στόχο της πρώτης θέσης κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε και στους δυο εναπομείναντες αγώνες του φετινού πρωταθλήματος».

Θεωρείς ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι 6 βαθμοί που πήρατε πίσω; «Επειδή, πραγματικά, έχουμε ακούσει πολλά γι’ αυτούς τους 6 βαθμούς, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι, στην ουσία, πρόκειται για μια ακριβοδίκαιη απόφαση υπέρ μας! Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε σε ζητήματα της ΠΑΕ ΟΦΗ και όχι της φετινής ομάδας οπότε δεν θα ήταν λογικό να τιμωρηθούμε εμείς για παλιές «αμαρτίες».

Είσαι Κρητικός και γνωρίζεις τη νοοτροπία της περιοχής. Πως κρίνεις το γεγονός ότι ο Κρουσώνας έπαιξε για τον ΟΦΗ στο ματς με το Φωστήρα; «Προσωπικά, το βλέπω απόλυτα φυσιολογικό. Πολλοί παίκτες Κρητικής καταγωγής που αγωνίζονται είτε στον Κρουσώνα είτε στην Επισκοπή είτε στον Ερμή Ζωνιανών έχουν αισθήματα για τις ντόπιες ομάδες πόσο μάλλον για τον ΟΦΗ που, εδώ και πολλά χρόνια, εκπροσωπεί το νησί στην Α’ Εθνική. Από ’κει και πέρα, όμως, δεν υπήρχε λόγος να πάρουν έκταση τα όσα ειπώθηκαν από μέρους του Κρουσώνα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πιστεύω ότι το πιθανό άγχος και η πίεση που ένιωθε ο Φωστήρας αλλά και το μετέπειτα κακό αποτέλεσμα να τον προκάλεσε να δώσει πολλή περισσότερη σημασία απ’ όση θα έπρεπε σε όλο αυτό. Πάντως, υπάρχει μια αντικειμενική αλήθεια που μπορεί εύκολα να ξεδιαλύνει τις όποιες αντιφάσεις. Ο ΟΦΗ δεν πέρασε εύκολα από καμία Κρητική έδρα. Στην Επισκοπή πήραμε το παιχνίδι δύσκολα με 1-0, στον Κρουσώνα βρεθήκαμε, αρχικά, πίσω στο σκορ ενώ στα Ζωνιανά χάσαμε! Με λίγα λόγια, καμία ομάδα του νησιού δε μας χαρίστηκε. Τώρα αν θέλουμε να πούμε κάτι παραπάνω επ’ αυτού τότε ας σκεφτούμε τις Αθηναϊκές ομάδες… Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, κάποια ομάδα της Αθήνας ενδόμυχα, να έπαιζε για το Φωστήρα, ακόμη κι αν δε το δήλωσε, κόντρα στον ΟΦΗ ή σε οποιαδήποτε άλλη Κρητική ομάδα; Εμείς, τουλάχιστον, δεχτήκαμε σκληρή αντιμετώπιση σε αρκετές έδρες της Αθήνας. Οπότε, στην περίπτωση του Κρουσώνα μιλάμε, απλά, για το αίσθημα της αλληλεγγύης που γεννά η κοινή καταγωγή και για τίποτα παραπάνω συν του ότι παρόμοιες καταστάσεις έχουν παρατηρηθεί και σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Άλλωστε, στο ποδόσφαιρο άλλα πράγματα έχουν σημασία. Γι’ αυτό η κάθε ομάδα θα πρέπει να κοιτάει πως θα κερδίζει τον αντίπαλό της και ως εκεί».

Σε κάθε περίπτωση, είστε ισόβαθμοι με το Φωστήρα κι αν η προτελευταία αγωνιστική δεν αλλάξει το τοπίο, όλα θα κριθούν μέσα στο Γεντί Κουλέ όπου ο αντίπαλος θα παίξει για 2 αποτελέσματα κι εσείς μόνο για τη νίκη. Τα προγνωστικά σου;

«Δεν θα κάνω πρόβλεψη αλλά αυτό που θα σου πω είναι ότι ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί στα δυο τελευταία παιχνίδια μόνο για τη νίκη. Άλλωστε, με την έλευση του Νίκου Νιόπλια ο στόχος που τέθηκε εξαρχής ήταν να πάμε για το απόλυτο. Φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν μόνο νίκες σε μια σειρά απαιτητικών αγώνων κι αυτό φάνηκε καθώς είχαμε κάποιες βαθμολογικές απώλειες. Κατά συνέπεια, σε πρώτη φάση, θα παίξουμε στον Άλιμο για τους τρεις βαθμούς και μετά θα πάμε στο τελευταίο εντός έδρας ματς με το Φωστήρα για να κάνουμε αυτό που πρέπει και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Πάντως, ανυπομονώ γι’ αυτό το παιχνίδι γιατί λόγω της κρισιμότητάς του θα έχει τρομερό παλμό, υπέροχη ατμόσφαιρα και μεγάλη αγωνία για παίκτες και κόσμο. Εύχομαι να το απολαύσουμε όλοι και οι αντίπαλοί μας, φυσικά, κι ας κερδίσει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο»!

Τι απαντάς σε όσους υποστηρίζουν ότι, πολύ πιθανόν, ο ΟΦΗ να ευνοηθεί απ’ τη διαιτησία;

«Δε δίνω καμία βάση σε τέτοιες απόψεις. Όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ έχουν τη δική τους ξεχωριστή αξία οπότε δε μας αντιπροσωπεύει καμία προσπάθεια ευνοϊκής μεταχείρισης! Μάλιστα, δεν την δεχτήκαμε σε κανένα παιχνίδι ως τώρα και σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να τη δεχτούμε σ’ αυτό το τόσο σπουδαίο ματς. Αυτό που πραγματικά επιθυμούμε είναι έναν διαιτητή 50-50 και κυρίως, στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αν υποτεθεί ότι έχουμε φτάσει σ’ αυτά με ισοβαθμία. Ουσιαστικά, θέλουμε να παιχτεί ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο (π.χ. χωρίς συνεχείς διακοπές για καθυστέρηση, συχνά και άσκοπα πεσίματα στο έδαφος κτλ) και είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλει και ο Φωστήρας. Στο «Γεντί Κουλέ» θα αναμετρηθούν δυο ιστορικές ομάδες και αυτό που θα ζήσουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο αλλά και ο κόσμος απ΄ τις κερκίδες οφείλει να είναι αντάξιο της ποιότητας των αντιπάλων αλλά και της κρισιμότητας της αναμέτρησης».

Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε και αναμένεται τεράστια προσέλευση στο τελευταίο ματς της σεζόν. Μήπως, τελικά, ο κόσμος του ΟΦΗ παίξει τον πιο σπουδαίο ρόλο;

«Το μόνο σίγουρο γι’ αυτήν την αναμέτρηση είναι ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο! Ο κόσμος της ομάδας μας θα σπεύσει να μας συντροφεύσει στο ματς που θα κρίνει τον πρωταθλητή και σίγουρα θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο αφενός γιατί θα τονώσει ψυχολογικά εμάς τους ίδιους κι αφετέρου γιατί θα αγχώσει τον αντίπαλο! Είναι δεδομένο ότι απ’ τους φίλους μας θα αντλήσουμε τη δύναμη μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν για τον ΟΦΗ τον οποίο θέλουν να ξαναδούν γρήγορα εκεί που ανήκει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook