Σηφάκης: “Η εκκαθάριση είναι θέμα ημερών”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μιλώντας στην Θεσσαλονίκη και το Αθλητικό Metropolis, o Αντίπας Σηφάκης επανέλαβε ότι η διαδικασία της εκκαθάρισης είναι θέμα ημερών για να ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντίπα Σηφάκη:

Αρχικά ανέφερε για την άνοδο στη Football League: «Ευχαριστώ που η Θεσσαλονίκη ενδιαφέρεται για τον ΟΦΗ. Χαιρόμαστε και ανακουφιστήκαμε, γιατί περάσαμε δύσκολη χρονιά, αλλά στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Για την εκκαθάριση του ΟΦΗ: «Εμείς είμαστε έτοιμοι. Έχουμε κάποιες τελευταίες διαδικασίες. Τελειώνουμε την εκκαθάριση μέσα σε πολύ λίγες ημέρες. Ξεκινήσαμε την εκκαθάριση εδώ και πέντε μήνες. Ο ΟΦΗ δεν είχε ακίνητο στην κατοχή του. Δεν γνωρίζω τον λόγο που καθυστέρησε ο Άρης. Το γήπεδό μας και το προπονητικό κέντρο μας ανήκουν στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Ενημερώθηκα χθες από τον νομικό μας σύμβουλο ότι η εκκαθάρισή μας είναι θέμα λίγων ημερών».

Για το ενδεχόμενο να ανέβει ο ΟΦΗ ενώ δεν έχει τελειώσει η εκκαθάριση: «Δεν το συζητάμε, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, οπότε δεν μπαίνει καν στο τραπέζι μια τέτοια σκέψη».

Για το αν θα πρέπει να ανεβαίνουν ομάδες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση: «Για μένα το ποδόσφαιρο παίζεται για τον κόσμο και τους φιλάθλους. Παίζεται μέσα στο γήπεδο. Αν συμβαίνουν άλλα πράγματα, τότε θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το κράτος τις άλλες διαδικασίες. Όταν απευθύνεται σε εταιρείες, να υπάρχει η τιμωρία για την εταιρεία, αλλά όχι για τους φιλάθλους. Όταν τιμωρείς μια ποδοσφαιρική ομάδα, τιμωρείς τους φιλάθλους της. Αν οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν την ομάδα που αγαπάνε να παίζει ποδόσφαιρο, σαφέστατα θα πρέπει η εταιρεία που έχει την ομάδα να ανταποκρίνεται στους νόμους και τις διαδικασίες, από την άλλη θα πρέπει η τιμωρία να μην έχει να κάνει με τον κόσμο, αλλά με τη διοίκηση. Η ομάδα θα πρέπει να παίζει στο γήπεδο και να τη βλέπει ο κόσμος. Υπάρχουν και άλλες διαδικασίες. Το να τιμωρείς μια ομάδα για οικονομικούς λόγους, επειδή κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι έκαναν λάθη, τότε το κράτος θα πρέπει να σκεφτεί και τον κόσμο. Να τιμωρήσει τους διοικούντες και να πάρει μέτρα, ώστε να μην νοθεύεται ο ανταγωνισμός. Αν η αξία της ομάδας είναι τέτοια που δεν ανήκει στην κατηγορία που παίζει, σαφέστατα και θα πέσει η ομάδα, αν δεν μπορεί να κάνει μεταγραφής για να ενισχύσει το ρόστερ της. Αυτά είναι διοικητικά μέτρα, στα οποία συμφωνώ να παίρνονται. Δεν μπορεί ο άλλος να δίνει λεφτά για να πάρει παίκτες και να μην πληρώνει το ΙΚΑ».

Για το αν έχει καλή πρόθεση η Πολιτεία: «Την καλοσύνη ας τη δείξει η Πολιτεία. Κράτος είναι. Είναι η μάνα όλων μας. Είναι η ομπρέλα πάνω από εμάς που μας προστατεύει και μας αγαπά. Να προστατεύει και να αγαπά αυτούς που είναι δίκαιοι και σωστοί. Αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είναι δίκαιοι και σωστοί, τότε η τιμωρία θα πρέπει να πέφτει σε αυτούς».

Για την πρόληψη που μπορεί να υπάρξει ώστε να μην φτάνουν σε κατάσταση χρεοκοπίας οι ομάδες: «Θα πρέπει το κράτος να διαχωρίσει το αθλητικό μέρος από το διοικητικό μέρος της ιστορίας. Να αποκλείσει τους όποιους λεβέντες που κάνουν αυτές τις δουλειές. Να μην αποκλείονται οι οπαδοί που αγαπούν την ομάδα τους».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook