Αυτό είναι το νέο διοικητικό μοντέλο που θέλουν στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το μοντέλο του 9+21 και η ανάδειξη Δ.Σ. στα πρότυπα των επιχειρήσεων. Το Gentikoule αναλύει το νέο μοντέλο διοίκησης στο οποίο στοχεύουν στον ΟΦΗ.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο ΟΦΗ μέσω επίσημων ανακοινώσεων αναφέρεται στις “μεταγραφές” επιχειρηματιών που θα ενισχύσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, τόσο οικονομικά όσο και διοικητικά. Μέσω των ενεργειών και των επαφών που γίνονται από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, στόχος είναι να αυξηθεί το υπάρχον διοικητικό σχήμα, ποσοτικά και ποιοτικά.

Στον ΟΦΗ θέλουν να λειτουργήσει η νέα ΠΑΕ στα πρότυπα των επιχειρήσεων που είναι ανώνυμες εταιρείες. Δηλαδή, να συμμετάσχουν στην ομάδα άνθρωποι που ανάλογα με τα ποσά που θα βάλουν, θα πάρουν και το ανάλογο ποσοστό μετοχών. Στην συνέχεια και αφού καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ, οι ίδιοι οι μέτοχοι θα αναδείξουν, μέσω εκλογών, το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα παίρνει τις αποφάσεις και θα ενημερώνει τους υπόλοιπους μετόχους.

Οι νέοι μέτοχοι θα έχουν ενεργό ρόλο στις αποφάσεις για τις οποίς θα εισηγείται και θα αποφασίζει το διοικητικό συμβούλιο που θα εκλεγεί από την βάση των μετόχων. Υπολογίζουν δε στον ΟΦΗ ότι αυτή η διαδικασία θα είναι έτοιμη να μπει σε λειτουργία στις αρχές του Ιούλη οπότε και στον ΟΦΗ θα προχωρήσουν στην ανάδειξη του νέου Δ.Σ. αλλά και των προσώπων που θα αναλάβουν θέσεις – κλειδιά όπως είναι αυτή του προέδρου ή του διεύθυνοντα συμβούλου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook