
Με την προσθήκη του Βαγγέλη Μάντζιου που ενδεχομένως να μην είναι και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ο ΟΦΗ έφτασε τις 12 μεταγραφές και πολλοί θα αναρωτηθούν. Πόσα λεφτά δώσαμε, πόσο ανέβηκε το μπάτζετ με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν. Φυσιολογικά τα ερωτήματα αλλά υπάρχουν και απαντήσεις…
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φετινό μπάτζετ δεν ξεπερνάει τα 2,5 εκ. ευρώ και όπως έγραψα και προχθές ο Νίκος Μαχλάς που έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές φρόντισε να μάθει από τα λάθη των προηγούμενων χρόνων όταν έρχονταν στον ΟΦΗ υπερτιμημένοι παίκτες που σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν τα λεφτά για τα οποία είχαν συμφωνήσει να έρθουν στην ομάδα.
Ο πρόεδρος του ΟΦΗ ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές και σε καμία των περιπτώσεων δεν ξέφυγε από το “πλαφόν” που ο ίδιος είχε ορίσει. Ακόμα και αν ήταν εξαιρετικές περιπτώσεις όπως του Μπαμογκό δεν παρέκκλινε από το πλάνο που είχε θέσει εξ’ αρχής. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Αφρικανού επιθετικού η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες άγγιζε τις 30.000 – 40.000 ευρώ.
Ποσό που για κάποιους φαίνεται μικρό όμως για τον ταλαιπωρημένο ΟΦΗ είναι ογκώδες! Ο Μαχλάς θα μπορούσε να πει το ναι, κάτι που θα σήμαινε ότι ο ΟΦΗ θα έπαιρνε έναν καλό παίκτη όμως ο προϋπολογισμός θα έβγαινε… off έστω και λίγο! Επίσης, τρανό παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση του Κώστα Μενδρινού. Οι δύο πλευρές ήρθαν κοντά όμως στην συνέχεια παρουσιάστηκε μια διαφορά της τάξης των 10.000 ευρώ. Ποσό που επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί ασήμαντο από κάποιους όμως για τους ανθρώπους του ΟΦΗ ήταν η διαφορά τέτοια που δεν μπορούσε να καλυφτεί στο μέλλον.
Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που ήρθαν φέτος στην ομάδα κυμαίνονται από 70.000 ευρώ έως 120.000 – 130.000 ευρώ, χρήματα που αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ομάδα Σούπερ Λιγκ – δεν δίνονται και σε πολλές ομάδες. Και το σημαντικότερο είναι ότι ο ΟΦΗ κατάφερε με τέτοια συμβόλαια όχι μόνο να κάνει 12 μεταγραφές αλλά και να πάρει παίκτες με μεγάλη αξία όπως ο Χόρχε Λόπεζ. Παράλληλα, ο Μαχλάς φρόντισε να δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές ώστε μέσα από την πορεία της ομάδας να πάρουν ακόμα περισσότερα χρήματα. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Ρόι Κάρολ όπου μπήκε πριμ μέχρι και για έξοδο του ΟΦΗ στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Και για τον Μαχλά ήταν σημαντικό να μην παρεκκλίνει της πορείας που είχε χαράξει η διοίκηση του ΟΦΗ πάνω στον δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης. Άλλωστε, τόσο ο ίδιος ο Ανααστόπουλος αλλά και άλλα μέλη της διοίκησης του ΟΦΗ έχουν πει επανειλημμένως ότι πρώτιστος στόχος είναι η δημιουργία ενός πλάνου οικονομικής εξυγίανσης.