Μόνο από το εξωτερικό κοιτάζει για φορ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οι περιπτώσεις Ελλήνων επιθετικών είναι ελάχιστες και κατά συνέπεια στον ΟΦΗ κοιτάζουν μόνο από το εξωτερικό με τον Κόστλι να είναι μεταξύ των πρώτων επιλογών. Παραμένει ανοικτό του Τόρες όσο μένει ελεύθερος ο Ισπανός.

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές μέσα στην καλοκαιρινή, μεταγραφική, αναζήτηση του ΟΦΗ πως το βασικό συστατικό που αναζητάει ο Νίκος Νιόπλιας και η Διοικούσα δεν είναι άλλο από τον φορ που θα έρθει και θα αποτελέσει την βασική κολόνα της νέας χρονιάς. Παρότι στον ΟΦΗ προτείνονται παίκτες με την… σέσουλα, στην ομάδα δεν βιάζονται αφού διαπιστώνουν ότι όσο περνάει ο καιρός θα εμφανίζονται ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Την προηγούμενη Παρασκευή το Gentikoule αποκάλυψε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ για τον Κάρλο Κόστλι – το όνομα του οποίου επιβεβαιώνουν από πηγές της ομάδας. Ο επιθετικός από την Ονδούρα, παρότι έχει πατήσει τα 34, είναι μια εξαιρετική περίπτωση αφού έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Συν τοις άλλοις, πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα και κατά συνέπεια δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση που στον ΟΦΗ δεν πρόκειται να την παρατήσουν εύκολα αφού γνωρίζουν τις ικανότητες του υψηλόσωμου επιθετικού.

Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και με την υπόθεση του Νταβίντ Τόρες. Ο Ισπανός επιθετικός αποτελούσε μια εκ των κορυφαίων επιλογών ωστόσο εμφανίζεται αμετακίνητος σε ότι έχει να κάνει με τις οικονομικές του απαιτήσεις με αποτέλεσμα η υπόθεση του να έχει “παγώσει”. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχει ναυαγήσει οριστικά αφού όσο ο πρώην παίκτης του Πλατανιά παραμένει χωρίς ομάδα, τόσο θα παραμένουν ακέραιες οι πιθανότητες.

Το σίγουρο είναι ότι από την στιγμή που δεν υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων επιθετικών – ικανών να κάνουν την διαφορά, ο ΟΦΗ είναι υποχρεωμένος να κοιτάζει στο εξωτερικό. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει και “μαχαίρι στον λαιμό” από την στιγμή που οι θέσεις των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που επιτρέπονται στην ενδεκάδα ανέρχονται μέχρι τους πέντε ενώ ήδη ο ΟΦΗ έχει, μέχρι τώρα, τους Όστοϊτς, Μπλάζιτς, Μασάδο, Μιλοσάβλιεβ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook