Videos / Νίκολα Μίκιτς: Μια “σαΐτα” από τα δεξιά για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκολα Μίκιτς είναι παίκτης του ΟΦΗ από το βράδυ της Τρίτης και το Gentikoule ακτινογραφεί την καριέρα ενός παίκτη που φόρεσε σταθερά το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ερυθρού Αστέρα.

Το μάτι του Νίκου Νιόπλια είχε κόψει και ήθελε σαν τρελός τον Σέρβο μπακ παρότι ο ΟΦΗ είναι υπερπλήρης στην αμυντική του γραμμή. Η διοίκηση του ΟΦΗ δεν χάλασε το χατήρι στον τεχνικό του ΟΦΗ που είχε ξετρελαθεί με τον 31χρονο ποδοσφαιριστή έχοντας συλλέξει πληροφορίες από την Ελλάδα αλλά και την γειτονική χώρα.

Και πράγματι, ο Σέρβος μπακ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του δεν το έκανε μικρός αφού πήγε στον Ερυθρό Αστέρα στα 25 του χρόνια. Το ξεπέταγμα του στο ποδόσφαιρο της Σερβίας το έκανε με τη Νάπρεντακ, ομάδα που είχε αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2001. Με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα αγωνίστηκε για τρία χρόνια και στην τελευταία του σεζόν με την ομάδα του Βελιγραδίου συνεργάστηκε με τον πρώην τεχνικό του ΟΦΗ Ρικάρντο Σα Πίντο.

Βαμμένος οπαδός του Ερυθρού Αστέρα (οικογενειακώς), ο Νίκολα Μίκιτς λατρεύτηκε από τους οπαδούς της Cverna Zvezda γιατί όλοι στο Βελιγράδι γνώριζαν την μεγάλη αγάπη που είχε για τον σύλλογο.

Ο Σέρβος, που μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ, αλλά η βασική του θέση είναι αυτή του δεξιού μπακ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Ερυθρό Αστέρα με αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή για την Τουρκία και την Μανίσασπορ που ξόδεψε ένα πολύ μεγάλο ποσό για να τον κάνει δικό της.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του: Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που παρότι είναι ψηλός (1,82), είναι ιδιαίτερα ευκίνητος και δεν “φοβάται” να πάει στο ένας εναντίον ενός ενώ ο ίδιος το επιζητάει αυτό το στοιχείο ώστε να γίνει ακόμα πιο απειλητικός. Του αρέσει να κουβαλάει την μπάλα και να επιχειρεί σουτ έξω από τις αντίπαλες περιοχές.

Πατάει αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι παρότι είναι δεξιός μπακ, έχει πετύχει αρκετά γκολ.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα στο Νίκολα Μίκιτς με ένα βίντεο διάρκειας 11 λεπτών

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook