“Αν ο ΟΦΗ φόραγε άλλη φανέλα, θα έπαιρνε όσα πρωταθλήματα ήθελε”!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O Χρήστος Βασιλείου μίλησε στον Athletic Radio 104,2 αποκαλύπτοντας ότι έγινε μόνιμος Κρητικός και έσταξε μέλι για τον φετινό ΟΦΗ: “Αν αφήσουν τον “Κόκο” να δουλέψει όπως ξέρει τότε ο ΟΦΗ θα ζήσει αυτά που έζησε στο παρελθόν”.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αγαπήθηκε αρκετά από τον κόσμο του ΟΦΗ. Δυναμικός και πρωταγωνιστής στον μεγάλο ΟΦΗ της δεκαετίας του ’80, πλέον βρίσκεται στον πάγκο της Επισκοπής και την Τετάρτη τον αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι. Ο Αγρινιώτης τεχνικός μετακόμισε μόνιμα, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον Athletic Radio 104,2, στην Κρήτη και ο λόγος που δέθηκε με το νησί δεν ήταν άλλος από την αγάπη του για τον ΟΦΗ: “Όπως με αγάπησαν οι Κρητικοί, δεν με αγάπησε ούτε ο αδερφός μου. Ήθελα να μείνω στην Κρήτη, μου άρεσε πάντα ο κόσμος και αυτή η ντομπροσύνη που έχουν οι Κρητικοί και πήρα αυτήν την απόφαση στα 53 μου. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από αυτήν την δύσκολη θέση αν και η Κρητικοί έχουν μάθει να περπατούν με ψηλά το κεφάλι” λέει χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Βασιλείου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά που κάνει ο φίλος του και πρώην συμπαίκτης του Νίκος Νιόπλιας τονίζοντας ότι η παρουσία του αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Βασιλείου στον Αthletic Radio 104,2

Για την θητεία του στον ΟΦΗ: “Στον ΟΦΗ πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια ως παίκτης και ως άνθρωπος. Έχω πολλούς φίλους στο Ηράκλειο και πήρα την απόφαση να έρθω μόνιμα στην Κρήτη. Πάντα μου άρεσε η Κρήτη και πήραμε την απόφαση, οικογενειακώς, να έρθουμε για πάντα στο νησί”.

Για το φιλικό κόντρα στον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ δεν είναι για αυτήν την κατηγορία και για εμάς ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ για να δούμε τις δυνάμεις μας. Ήμασταν πολύ καλοί, κοντράραμε τον ΟΦΗ και ανταγωνιστικοί”.

Για την φετινή μάχη που θα δώσει ο ΟΦΗ: “Είμαι σίγουρος ότι ο ΟΦΗ θα βγει. Έχει αρκετούς καλούς παίκτες που παρουσιάζουν πάθος και δύναμη. Έβγαλαν καλές φάσεις με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Από ότι είδα, με αυτούς τους παίκτες στεκόνταν στην Σούπερ Λιγκ. Για εμένα, ο ΟΦΗ πρέπει να φύγει από αυτήν την κατηγορία”.

Για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια: “Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει πολλές απαιτήσεις και αυτό είναι καλό. Όλοι γνωρίζουμε τι έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Νιόπλιας. Αν αφήσουν τον “Κόκο” να δουλέψει όπως ξέρει τότε ο ΟΦΗ θα ζήσει αυτά που έζησε στο παρελθόν. Ο κόσμος είναι το μεγάλο του όπλο και πάντα ήταν. Ο “Κόκος” αγαπάει την ομάδα και πάντα ήταν αγαπητός προς τον κόσμο και θα βοηθήσει τον ΟΦΗ για να μην περάσει αυτά που πέρασε”.

Για το ότι ο ΟΦΗ της δεκαετίας του ’80 δεν κατέκτησε πρωτάθλημα: “Πιστεύω ότι αν ο ΟΦΗ φόραγε άλλη φανέλα, θα έπαιρνε όσα πρωταθλήματα ήθελε. Η ομάδα που είχε τότε ο ΟΦΗ είναι δύσκολο να γίνει ξανά. Ήμασταν μια οικογένεια και για αυτό προχώρησε η ομάδα. Είχε μια φανταστική διοίκηση, όλοι ήμασταν αγαπημένοι και πρωτεργάτης της ομάδας ήταν ο Γκέραρντ. Εκείνα τα χρόνια είναι δύσκολα να έρθουν ξανά. Τέτοιους παίκτες που είχε ο ΟΦΗ δεν θα ξαναέχει”.

Για το μυστικό εκείνης της ομάδας: “Όταν έχεις καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια, πάντα θα έχεις καλή ομάδα. Ακόμα και αν διαθέτεις μέτριους παίκτες. Όλοι ήμασταν ένα και φυσικά εμείς οι “ξένοι” που ήρθαμε εκτός Κρήτης, είχαμε μια οικογένεια. Αν μας άφηναν, θα παίρναμε σίγουρα πρωτάθλημα”.

Για τα νέα πρόσωπα του ΟΦΗ (Αντουκόρ, Σουλέ, Ροβίθη): “Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλοί. Στημένοι καλά και εξαιρετικά πειθαρχημένοι. Εμένα μου άφησε άριστες εντυπώσεις. Όπως επίσης ήταν πολύ καλός ο Ροβίθης που μου άρεσε αρκετά”.

Για την παρουσία του κόσμου του ΟΦΗ: “Η έδρα είναι μεγάλο πράγμα. Ο ΟΦΗ έχει μια καλή ομάδα που στέκεται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. Θα έρχομαι όποτε μπορώ γιατί ο ΟΦΗ είναι η ομάδα μου και αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook