Μόνο 6/17 γήπεδα της Football League έχουν κάμερες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην… έρευνα που έκανε το «Goal» για τα γήπεδα που διαθέτουν κάμερες ασφαλείας το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό, καθώς είναι μόλις έξι.

Αυτά είναι τα δημοτικά στάδια Μυτιλήνης και Κομοτηνής, με την Καλλονή και τον Πανθρακικό να προέρχονται από τη Super League, όπου ήταν υποχρεωτική η χρήση του κλειστού κυκλώματος. Ακόμα, η Νέα Σμύρνη, που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα ο Απόλλων Σμύρνης, και τα Περιβόλια, τα οποία έχουν δηλώσει ως έδρα ο ΑΟ Χανιά και ο Κισσαμικός. Δύο γήπεδα, δηλαδή, της μεγάλης κατηγορίας. Τέλος, σε αυτά ανήκουν και το «Κλεάνθης Βικελίδης», από την προ τριετίας παρουσία του Αρη στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, και από χθες και το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ΟΦΗ. Αντίθετα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις τα γήπεδα του Ευόσμου, του Αιγινίου, της Καρδίτσας, της Καλλιθέας, του Μενιδίου, της Ελευσίνας, της Λαμίας, του Αιγίου, των Σερρών, της Σπάρτης και των Τρικάλων.

Δυσαρέσκεια στη Θεμιστοκλέους

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Football League, Στέλιο Σφακιανάκη, δεν θέλησε να πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΕΕΑ, μιας και οι αγώνες Κυπέλλου αποτελούν διοργάνωση της ΕΠΟ. Ωστόσο είναι δεδομένη η δυσαρέσκεια στα γραφεία της Θεμιστοκλέους για την κίνηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να βάλει «λουκέτο» στα γήπεδα χωρίς κλειστό κύκλωμα λίγες ώρες πριν από τα ματς ΟΦΗ- Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος- Σπάρτη. Αναφορικά με την επόμενη μέρα και κυρίως με το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο ισχυρός άνδρας της Λίγκας μάς παρέπεμψε στο προσεχές ΔΣ, όπου οι εκπρόσωποι των ομάδων θα κληθούν να χαράξουν μια κοινή γραμμή. Πάντως, με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει σχεδόν ανέφικτο να προχωρήσουν οι ομάδες στην τοποθέτηση καμερών άμεσα, ειδικά από τη στιγμή που τα περισσότερα γήπεδα είναι δημοτικά και δεν τους ανήκουν…

ΑΛΛΟ ΠΕΡΣΙ, ΑΛΛΟ ΦΕΤΟΣ

Και πέρσι, τέτοιον καιρό, το κλειστό κύκλωμα αποτελούσε αγκάθι για την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά αυτό ξεπεράστηκε με τον Σταύρο Κοντονή να «βάζει νερό στο κρασί του» και να δίνει παράταση ενός χρόνου ώστε να τακτοποιηθεί το θέμα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και δεν είναι μυστικό πως οι ομάδες περίμεναν πως ο υφυπουργός Αθλητισμού θα έπραττε το ίδιο και φέτος.

Κάτι που φαίνεται να διαψεύδεται πανηγυρικά, εκτός και αν αλλάξουν τα δεδομένα το προσεχές διάστημα.

Ο κανονισμός ασφαλείας

Τον Ιούνιο του 2015 η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα το νέο κανονισμό ασφάλειας των γηπέδων. Σε αυτόν αναφέρεται πως : «

1. Ενα σύγχρονο γήπεδο θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του με έγχρωμες τηλεοπτικές κάμερες παρακολούθησης για το κοινό, οι οποίες θα είναι τοποθετημένες σε συγκεκριμένες θέσεις και θα διαθέτουν δυνατότητες πανοραμικής λήψης και κίνησης. Αυτές οι κάμερες θα πρέπει να ελέγχουν οποιαδήποτε πρόσβαση στο γήπεδο και όλους τους δημόσιους χώρους εντός και εκτός του γηπέδου.

2. Το σύστημα τηλεοπτικής παρακολούθησης θα πρέπει να έχει δική του, ανεξάρτητη παροχή ρεύματος και εσωτερικό κύκλωμα. Θα πρέπει να ελέγχεται και να λειτουργείται από την αίθουσα ελέγχου του γηπέδου, στην οποία θα πρέπει να είναι εγκατεστημένες και οι τηλεοπτικές οθόνες. Θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει καθαρές φωτογραφίες τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου.

3. Το σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης του γηπέδου πρέπει να χρησιμοποιείται από τον επικεφαλής αξιωματικό της αστυνομίας».

πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook