Τσίκινης: “Ανησυχώ για τα διαιτητικά λάθη κατά του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 για τα κραυγαλέα διαιτητικά λάθη που έχουν γίνει στα παιχνίδια του ΟΦΗ και δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα λέγοντας χαρακτηριστικά πως “θεωρώ Ομιλίτη τον εαυτό μου”.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Ηρακλή Τσίκινη στον Athletic Radio 104,2

Για την αντιμετώπιση που είχε ο ΟΦΗ μέχρι τώρα από την διαιτησία: “Ο διαιτητής πρέπει να σέβεται την ιστορία και την κουλτούρα της κάθε ομάδας. Δεν εννοώ ότι μια μεγάλη ομάδα πρέπει να παίρνει σφυρίγματα όμως πρέπει να παίζονται 50-50. Πρέπει να σέβονται τους παράγοντες που βρίσκονται σε αυτές τις ομάδες, την ιστορία και το όνομα της κάθε ομάδας”.

Για το δέσιμο του με τον ΟΦΗ: “Πραγματικά θεωρώ Ομιλίτη τον εαυτό μου. Ήταν μια ομάδα που αγαπούσα και όταν έπαιζα. Θαύμαζα τον κόσμο του ΟΦΗ. Πέρυσι συνεργάστηκα με τον Κισσαμικό και ήμουν συχνά στην Κρήτη. Γνώρισα τους ανθρώπους του ΟΦΗ, βοήθησα με τις γνώσεις μου τον σύλλογο σαν απλός στρατιώτης του. Ο ΟΦΗ έχει κόσμημα παραγόντων που αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν την πόλη τους και τον σύλλογο. Ο ΟΦΗ πρέπει να ματώσει για να ανέβει και το λέω γιατί ξέρω κάτι παραπάνω. Όλοι ενωμένοι πρέπει να βοηθήσουν αυτήν την ομάδα”.

Για το πρωτάθλημα της Football League: “Την βίωσα την κατηγορία γιατί συνεργάστηκα με την Καλλιθέα και τον Κισσαμικό. Γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι η κατηγορία, δεν εννοώ κάτι πονηρό. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, έχει ιδιαιτερότητες”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ έχει μια φοβερή διοίκηση που πρέπει να βρει τα σημεία ώστε να μην βάλλεται από κανένα πόστο. Αγωνιστικά θα βρει τον δρόμο της γιατί το μεγάλο όπλο της είναι αυτός ο φανταστικός κόσμος που έχει”.

Για τα λάθη που έχουν γίνει εις βάρος του ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ θα κινδυνεύσει και στα επόμενα παιχνίδια αν δεν περιφρουρήσει την ομάδα του. Μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα και τον Κισσαμικό. Τα θεωρώ πολύ σοβαρά λάθη και εγώ έχω χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου στους ανθρώπους του ΟΦΗ ώστε να προστατευτεί το σημείο. Οι άνθρωποι δίνουν πολλά χρήματα και κάνουν τα πάντα για τον ΟΦΗ”.

Για το αν είναι τυχαία τα λάθη που έχουν γίνει εις βάρος του ΟΦΗ: “Όταν γίνονται επαναλαμβανόμενα λάθη εναντίον σου και με τέτοιον τρόπο, δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ. Δεν πρέπει να ζήσουμε παλιότερες εποχές όπου ο ΟΦΗ αντιμετώπισε κακόβουλες διαιτησίες. Ο ΟΦΗ έχει μια καθαρή ομάδα, έχει υγιή αποδυτήρια και αυτό πρέπει να περάσει και στο κομμάτι της διαιτησίας”.

Για την προσπάθεια που κάνει από πέρυσι στον ΟΦΗ: “Επειδή έζησα και την περσινή προσπάθεια για να ξεφύγει από τον βάλτο της Γ’ Εθνικής, ειδικά στον δεύτερο γύρο είδα όλα τα παιχνίδια. Δέθηκα με τον κύριο Πολεμαρχάκη και την διοίκηση του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη κανέναν, έχει διοίκηση που αποτελείται από Ηρακλειώτες που βάζουν χρήματα και γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι στην σημερινή εποχή. Ο κόσμος του ΟΦΗ φοράει παντελόνια και θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια”.

Για τις φήμες περί συμμετοχής του στις εκλογές της ΕΠΣ Μεσσηνίας: “Είναι μια σκέψη που έχω κάνει, δεν έχει κλειδώσει ακόμα. Υπάρχουν σκέψεις φίλων και παραγόντων που την σκέφτομαι. Δεν έχω καταλήξει. “.

Για τις επαγγελματικές του σκέψεις: “Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ασχοληθώ παραγοντικά με τις ομάδες και να δώσω τις σκέψεις μου στις ομάδες. Θα ήθελα να εργαστώ στον ΟΦΗ, αν ποτέ μπορούσα να συνεργαστώ με μια ομάδα, αυτή είναι μόνο ο ΟΦΗ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook