Τρομερός Νιόπλιας για όλους και για όλα στο Ντέμη!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε στην ραδιοφωνική συνέντευξη του Ντέμη Νικολαΐδη στον ΣΠΟΡΦΜ και αναφέρθηκε στον ΟΦΗ, στον Ευγένιο Γκέραρντ σε μια απολαυστική κουβέντα μεταξύ δύο αυθεντικών “ποδοσφαιράνθρωπων”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια:

-για την συνύπαρξή του με τον Ντέμη Νικολαϊδη:
«Συνυπήρξαμε σε ένα ματς της Εθνικής. Το θυμάμαι πολύ καλά. Φινλανδία – Ελλάδα που έβαλε και το γκολ. Επίσης, θυμάμαι ότι παίζαμε μαζί και ένα παιχνίδι στα χαρτιά το οποίο το παίζουν στη Βόρεια Ελλάδα. Θυμάμαι ήμουν ζευγάρι με τον Ντέμη.

-για τον Λιτμάνεν:
«Η αλήθεια είναι ότι παλιά υπήρχαν χώροι και τρέχαμε με την μπάλα και το ζογκλερικό ήταν εύκολο. Ήταν ένας απλός παίκτης και πάντα έδινε με τη μια τη μπάλα».

-εάν εκείνος έκανε ζογκλερικά:
«Εμένα με ενδιέφερε στους χώρους στα 15 μέτρα να κάνω ενέργειες. Μακριά έπαιζα πολύ απλά. Δεν ήθελα να χάνω δυνάμεις»

-για το πάθος του για το ποδόσφαιρο:
«Ναι μ αρέσει πολύ. Η αλήθεια είναι ότι το άθλημα αυτό μου έδωσε τόσα πολλά, και το αγαπάω και έτσι θέλω να ενημερώνομαι. Τι να κάνω; Σε κάποιους αρέσει ο κινηματογράφος. Σε εμένα το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει, μπορώ να το βλέπω συνεχώς…
Θυμάμαι κάποια στιγμή παρακολουθώ ένα ματς, Μποταφογκο – Κρουζέιρο και σβήνουν τα φώτα. Αρχίσει μετά και τέλειωσε επτά παρά. Η γυναίκα μου ξύπνησε και με ρώτησε γιατί έχω ξυπνήσει αφού θα πάει αυτή τα παιδιά στο σχολείο. «Μα δεν έχω κοιμηθεί» της απάντησα.
Πάντως βλέπω και μπάσκετ. Έχω δει τελικούς ΝΒΑ που δεν τα βλέπουν μπασκετικοι φίλοι.

-για τη νίκη με τον Παναθηναϊκό:
«Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί και μια κόντρας μεταξύ των δύο σωματείων. Και παρά τις κακές καιρικές συνθήκες είχαμε μια θερμή ατμόσφαιρα.
Θέλω να πω και κάτι άλλο… Το γήπεδο μας είναι για την Α εθνική. Το χρώμα που είναι καφέ στο χορτάρι είναι επειδή δεν έχει γίνει νέα σπορά. Πριν τη βροχή το γήπεδό μας ήταν φοβερό.

-για το εγχείρημα στον ΟΦΗ:
«Πέρσι ήταν ερασιτεχνικό το εγχείρημα. Τώρα είναι επαγγελματική κατηγορία και έτσι είναι διαφορετικές και οι συνθήκες που πρέπει να εργάζεται ο καθένας άρα και η διοίκηση. Φέτος είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Φέτος είναι ΔΣ και είναι πιο εύκολο. Πέρσι όλοι είχαν άποψη για τις αποφάσεις που λάμβάναμε και ήταν λογικό. Φέτος υπάρχει ένα πενταμελες με διακριτούς ρόλους που παίρνει αποφάσεις. Λειτουργεί σαν εταιρεία πια ο ΟΦΗ και όχι σαν παρέα»

-εάν υπάρχει στον ΟΦΗ η πίεση αντίστοιχη του Άρη, του στιλ. «πρέπει να πάρετε το πρωτάθλημα με 15 πόντους διαφορά;
«Όχι, δεν ακούς ότι αν δεν το πάρουμε με 15 βαθμούς είσαι αποτυχημένος.. Υπάρχει πίεση αλλά όχι τέτοια. Καλή πίεση. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Υπάρχει η καλή πίεση στην ομάδα αλλά όχι η κακή πίεση. Το ενδιαφέρον. Η ομάδα είναι δυνατή τα ΜΜΕ της Κρήτης θα ασχοληθούν με τον ΟΦΗ. Το καλό το δικό μας είναι ότι υπήρχε ένα ποσό, μέσα στο οποίο θα κυμανθεί το μπάτζετ. Δεν μπορούμε να δώσουμε 100,000 μισθό. Δεν είμαστε μια ανίκητη ομάδα, απλώς θέλουμε να γίνουμε μια καλή ομάδα. Θεωρώ ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι».

-για το δέσιμο του με τον ΟΦΗ:
Το βλέπω επαγγελματικά και επαγγελματικά, όσο μπορώ. Δεν τελείωσα την καριέρα μου στον ΟΦΗ και έγινα προπονητής αμέσως του ΟΦΗ. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι τώρα είμαι πιο δεμένος με την ομάδα γιατί το οφείλω, γιατί ενδιαφέρομαι για τον εαυτό μου. Η χαρά τώρα είναι μεγαλύτερη και είναι δημιούργημα:.

-για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ:
«Πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε για τα χρήματα και να παρουμε αποφάσεις. Εγώ δεν ορίζω το οικονομικό. Εγώ απλώς γνωρίζω πόσα θα πάρει ένας παίκτης. Προτιμώ να πάρω δύο παίκτες και όχι έναν. Γιατί το πρωτάθλημα αυτό είναι δύσκολο. Έχουμε πολλές αγωνιστικές και έχουμε παίξει 3 από τις 34. Και όπως όλα τα πρωταθλήματα Β ΄κατηγοριών στην Ευρώπης είναι κλειστά παιχνίδια. Τώρα στην περίπτωση μας λες ότι ό,τι προγραμματισμό έκανα το καλοκαίρι δεν ισχύει. Τώρα πρέπει να έχεις πολλούς παίκτες γιατί θα έχει αγώνες Κυριακή Τετάρτη.

-για τα ελληνικά πρωταθλήματα:
«Έχουμε μόνο δύο επαγγελματικές κατηγορίες. Στη β κατηγορία υπάρχουν Έλληνες παίκτες και νομίζω ότι μπορούν να τροφοδοτήσουν ομάδες της Α Εθνικής. Πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες. Και οι Έλληνες φίλοι δεν δένονται. Δεν προλαβαίνουν να δεθούν μαζί τους και να τους έχουν ως είδωλο. Και άλλοι ακόμη… Χρειαζόμαστε καλούς παίκτες να κάνουν τη διαφορά, αλλά δε γινόταν όλο αυτό με τους ξένους με τις ομάδες θα ήταν καλύτερο. Δείτε τι έγινε στις ομάδες που έχουν απαγόρευση μεταγραφών. Δείτε τον Πανιώνιο. Τέτοιες ομάδες έχουν δώσει ευκαιρία σε πόσα παιδιά Έλληνες; Αυτό είναι καλό. Είδα παιδιά που τα είχα στις Εθνικές που τώρα επανεμφανίζονται.

Για τον αριθμό των ομάδων στην Σούπερ Λίγκα:
«Πιστεύω ότι ένας αριθμός 14 ομάδων για τη μεγάλη θα ήταν καλύττερο δυνατό. Θα ήταν ωραίο να υπάρχουν περισσότερες ομάδες από κάθε πόλη αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό. Θα πρέπει να υπάρχουν πλέι-οφ. Με τους βαθμούς που έχουν. Όλοι και για το πρωτάθλημα. Μην βλέπετε που τώρα ο Ολυμπιακός παίρνει πρωτάθλημα με 15 βαθμούς. Μπορεί να γίνει αυτό και με έναν.

-ποιος προπονητής, ποδοσφαιριστής τον επηρέασε:
«Ο Γκέραρντ. Πάντα λέω ότι μια ομιλία του είναι ένας χρόνος προπόνησης. Η ομιλία του ήταν ό,τι καλύτερο. Μιλούσε για την οικογένεια. Για τα πάντα. Δεν μπορούσε να αναλωθεί στο ποδόσφαιρο μόνο.
Ένιωθε αλλιώς. Ένιωθε τόσο δυνατός . Το οικοδόμημα όλο ήταν δικό του. Και ήξερε ότι αποφάσισε για τα πάντα. Θα πουν ότι είχε και χρήματα αλλά τα χρήματα όμως πρέπει να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς.