Τα σενάρια πρόκρισης του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

To Gentikoule καταγράφει τα σενάρια πρόκρισης του ΟΦΗ για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα έχει κάνει “σημαία” το “Χ” με τον Ηρακλή, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική με αυτήν που διατυπώνεται προς τα έξω. Και ο λόγος είναι ότι σε περίπτωση δύο ισοπαλιών στα παιχνίδια του ομίλου, εκείνος που μένει εκτός είναι ο ΟΦΗ αφού υστερεί στην ισοβαθμία με τον Απόλλωνα.

Για να τα απλοποιήσουμε τα πράγματα, ο ΟΦΗ προκρίνεται:

  • Σε περίπτωση νίκης του επί του Ηρακλή, όχι μόνο δεν τον ενδιαφέρει τι γίνεται στο άλλο παιχνίδι αλλά τερματίζει και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
  • Σε περίπτωση ήττας του Απόλλωνα από τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος να μην χάσει από τον Ηρακλή. Ο ΟΦΗ θα φτάσει τους 4 βαθμούς, θα ισοβαθμήσει με τον Παναθηναϊκό όμως προκρίνεται εκείνος λόγω της νίκης του στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο ΟΦΗ αποκλείεται:

  • Σε περίπτωση ήττας από τον Ηρακλή, ανεξάρτητα από το τι αποτέλεσμα θα έρθει στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης. Ο ΟΦΗ θα παραμείνει στους 3 βαθμούς, ο Ηρακλής θα φτάσει τους 7 και θα τον ακολουθήσει ένας εκ των Απόλλωνα ή Παναθηναϊκού.
  • Σε περίπτωση που ο ΟΦΗ έρθει ισόπαλος με τον Ηρακλή και ο Απόλλωνας πάρει έστω έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό. Τότε ΟΦΗ και Απόλλωνας θα ισοβαθμήσουν στους 4 βαθμούς και θα περάσει η ομάδα της Ριζούπολης λόγω της νίκης της στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook