ΟΦΗ – Ηρακλής: Αντίπαλοι ξανά μετά από επτά χρόνια!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένα από τα πιο παραδοσιακά ζευγάρια της Α’ Εθνικής χάθηκε μέσα στα τελευταία χρόνια και σήμερα αναμετρώνται ξανά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια. Εντυπωσιακή η, υπέρ του, παράδοση με τον ΟΦΗ γηπεδούχο.

Οι δυο τους χάθηκαν και σίγουρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποτελεί έναν από τον πιο “σκληρό” αντίπαλο του ΟΦΗ όπου οι δυο τους έχουν διεκδικήσει από τρόπαια μέχρι εξόδους στην Ευρώπη. Η πιο γνωστή, βέβαια, αναμέτρηση τους είναι ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας το ’87 όπου ο ΟΦΗ κατέκτησε τον μοναδικό, μέχρι τώρα, τίτλο του. Οι δυο τους αναμετρήθηκαν σερί μέχρι το 2009 όταν υποβιβάστηκε ο ΟΦΗ και από τότε χάθηκαν τα (μεταξύ τους) ίχνη τους.

Μια παροιμιώδης κόντρα που πολλοί μπορούν να θυμηθούν είναι την σεζόν 1995 – 1996 όταν ΟΦΗ και Ηρακλής διεκδικούσαν την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στην τελευταία αγωνιστική, ο ΟΦΗ έπαιζε στην Ριζούπολη με αντίπαλο τον Απόλλωνα και ο Ηρακλής στον Πύργο κόντρα στον Πανηλειακό. Τελικά, ο ΟΦΗ, παρότι κέρδισε, έμεινε εκτός αφού ο Ηρακλής κατάφερε να κερδίσει στα τελευταία λεπτά και να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τελικά, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να παίξουν αντίπαλοι για τελευταία φορά από το 2009. Εκείνη την χρονιά, ο ΟΦΗ υποβιβάστηκε και όταν επέστρεψε το 2011, είχε υποβιβαστεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ηρακλής πάντως δεν κερδίζει σχεδόν ποτέ στο Ηράκλειο και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα τελευταία 16 παιχνίδια έχει κερδίσει μόλις δύο φορές.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook