Θέμα: Παπαδόπουλος, ο 7ος “μαθητής” του Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αποτελεί τον έβδομο παλαίμαχο του ΟΦΗ που είχε προπονητή τον Ευγένιο Γκέραρντ και τώρα κάθεται στην θέση που βρισκόταν ο Ολλανδός.

Από την ημέρα που ο Ευγένιος Γκέραρντ αποχώρησε από το “τιμόνι” του ΟΦΗ, τον ακολούθησαν 21 ακόμα προπονητές μέσα σε 17 ολόκληρα χρόνια! Όσο “ηλεκτρικός” αποδείχθηκε ο πάγκος του ΟΦΗ, άλλο τόσο ιδιαίτερος μπορεί να χαρακτηριστεί αφού ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να ανταποκριθούν στο βάρος και τις ιδιαιτερότητες του.

Όμως, μέσα στους εικοσιένα που ακολούθησαν μετά τον Γκέραρντ, υπήρξαν και επτά πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα με τον Ολλανδό αφού όχι μόνο τον είχαν προπονητή αλλά στην πορεία του χρόνου πραγματοποίησαν και την δική τους προπονητική καριέρα που τελικά τους έφερε στον ΟΦΗ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ο έβδομος “μαθητής” του Ευγένιου Γκέραρντ που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία από το 2000 και μετά. Την αρχή έκανε ο Γιάννης Σαμαράς που το φθινόπωρο του 2000 αντικατέστησε τον Άρη Βασιλείου και παρέμεινε στον πάγκο του ΟΦΗ μέχρι το καλοκαίρι του 2002. Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να έρθει ο Μύρων Σηφάκης που ανέλαβε το “τιμόνι” του ΟΦΗ τον Φλεβάρη του 2006 παραμένοντας στον σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Τρία χρόνια αργότερα, προπονητής του ΟΦΗ ανέλαβε ο Νίκι Παπαβασιλείου (έχοντας στο πλευρό του τον Μύρωνα Σηφάκη) που στην συνέχεια αντικαταστάθηκε από έναν πρώην συμπαίκτη του, το Νίκο Γκουλή.

Ο τελευταίος επέστρεψε στον ΟΦΗ τον Σεπτέμβρη του 2015 και λίγους μήνες αργότερα αντικαταστάθηκε από έναν άλλον συμπαίκτη του το Νίκο Νιόπλια που εκείνος, με την σειρά του, έδωσε την σκυτάλη στον έβδομο και τελευταίο μέχρι τώρα Νίκο Παπαδόπουλο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook